Vlada naj bi prihodnji teden sprejela strategijo upravljanja državnih naložb s klasifikacijo. Foto: BoBo
Vlada naj bi prihodnji teden sprejela strategijo upravljanja državnih naložb s klasifikacijo. Foto: BoBo

Kot je po današnjem koalicijskem srečanju povedala vodja poslancev SMC-ja Simona Kustec Lipicer, bo vlada prihodnji sprejela tudi strategijo upravljanja državnih naložb s klasifikacijo.

Vodja poslanske skupine SMC-ja je še dejala, da o strategiji upravljanja in klasifikaciji državnih naložb koalicijski partnerji na srečanju pred današnjo sejo vlade niso podrobno razpravljali. A po besedah Simone Kustec Lipicer ne prihaja do zapletov.

Koalicija pa se je seznanila z informacijami glede postopkov za nov razpis za nadzornike SDH-ja. Dogovorili so se za imenovanje nove komisije za izbor nadzornikov in tudi za to, da bo razpis potekal predvidoma 14 dni, je pojasnil vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša.

Brez opredelitve do varčevanja
Simona Kustec Lipicer se sicer ni konkretno opredelila do navzkrižnih stališč in izjav finančnega ministra Dušana Mramorja ter koalicijskih partnerjev glede nadaljevanja varčevalnih ukrepov tudi v prihodnjem letu.

"Nacionalni reformni program je bil sprejet, prav tako program stabilnosti. Ta zadeva je bila usklajena," je dejala, glede drugih podrobnih vprašanj pa je treba po njenih besedah vprašati Mramorja.

Glede proračuna za prihodnje leto se še niso pogovarjali, je dejal Jurša. Ob tej razpravi pa se bodo po njegovih besedah odločili, katere ukrepe bodo izvajali, in sicer na podlagi dokumentov, ki ju je vlada poslala v Bruselj.

Partnerji so spregovorili tudi o izvedbenem zakonu fiskalnega pravila, je še dejal Jurša. Sklenili so, da mora predlog skozi parlamentarni proces. Usklajevanje je nedvomno potrebno, a v nedogled se zadeve ne sme zavlačevati, je še dodal Jurša.