Voditelja oddaje Obrazi 2014 sta bila Manica J. Ambrožič in Dejan Ladika. Foto: Maja Ikanovič
Voditelja oddaje Obrazi 2014 sta bila Manica J. Ambrožič in Dejan Ladika. Foto: Maja Ikanovič
Obrazi 2014

V Sloveniji je bilo to leto trojnih volitev in tisočerih afer, pa tudi eksplozije solidarnosti, inovativnosti, kulturnih, znanstvenih in športnih presežkov. Gostitelja večera Manica J. Ambrožič in Dejan Ladika sta v studiu gostila obraze leta - izbrane posameznike, ki so letu 2014 vtisnili neizbrisen pečat.

Manica in Dejan sta med drugim gostila ljubljanskega nadškofa in metropolita Stanislava Zoreta, predsednika Ustavnega sodišča Miroslava Mozetiča, Marcela Štefančiča jr., premierja Mira Cerarja, podjetnico in fatalko leta 2014, Tanjo Skaza ter enega od ustanoviteljev kriznega centra v Postojni, ki so ga odprli, potem ko so krajani med februarskim žledom ostali brez elektrike in ogrevanja, Gašperja Rupnika - Gušterja, Tino Maze, dopisnike RTV Slovenija iz tujine ...

V prispevkih smo videli tudi to, kako so ključne dogodke leta videli novinarji Informativnega programa TV Slovenija. Kako smo preživeli še eno leto krize in zategovanja pasov, političnih akrobacij in zasukov, neprizanesljivih naravnih ujm? Kje smo bili, ko je svet metalo iz tečajev - z novimi vojnami, epidemijami in divjaštvom skrajnežev, a tudi neslutenim napredkom in povezanostjo človeštva? Kaj nas je pretreslo, kaj izčrpavalo, kaj se je dogajalo v zakulisju, kaj smo premaknili in kje nam je zmanjkalo moči? A tudi: kaj je bilo dobrega in blagodejnega, iz česa lahko črpamo in črpamo navdih za prihodnje leto?

Foto: Maja Ikanovič in Tjaša Armič

Obrazi 2014