Slovenci znova izbiramo: ali bomo sodelovali ali pa se bomo razklali, o točki, na kateri smo, pravi Pahor. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci znova izbiramo: ali bomo sodelovali ali pa se bomo razklali, o točki, na kateri smo, pravi Pahor. Foto: MMC RTV SLO

"Če zdaj Janševi vladi ne bodo uspele reforme, ki si jih je zastavil - pokojninska, trg dela -, in tiste, ki še prihajajo, vključno s konsolidacijo javnih financ in sanacijo bančnega sistema, potem ne bo poražen samo on. Poraženec bom tudi jaz, vi in vsak izmed naših gledalcev in gledalk. Če pa z mojo, vašo pomočjo ta vlada uspe nekaj storiti, bo tudi naslednji lažje," je v pogovoru za oddajo V žarišču na TV Maribor opozoril kandidat za predsednika republike.

Sam pravi, da pred petimi leti, če bi se za položaj predsednika potegoval takrat in zmagal, ne bi bil dober predsednik, o svoji konkurenci pa: "V konjunkturnih časih je aktualni predsednik s svojo vizijo zadoščal." "Zdaj pa prihajajo zelo posebni časi, ko mora biti predsednik nekdo, ki ima zelo barvite politične izkušnje, ki ima zelo dober karakter za odločanje za nekatere poteze in ki stavi, in to je odločilna razlika med nama z aktualnim predsednikom, na karto sodelovanja, na karto umirjanja čustev, ki ločujejo," je še poudaril Pahor.

Iz svoje malo drugačne kampanje, v okviru katere se je pridružil številnim delavcem po Sloveniji, se je marsikaj naučil. "Najtežje je bilo spoznanje, da ljudje ne pričakujejo več, da jim bo kdo pomagal pri njihovih težavah," je dejal, kar je po njegovem mnenju pokazatelj erozije družbe.

V žarišču: Pogovor z Borutom Pahorjem
V žarišču: Pogovor z Borutom Pahorjem