Slovenija

Poudarki

  • Kučan: Pahorju sem izrazil dvom, da po nezaupanju, ki ga je doživel, popelje stranko na volitve
Borut Pahor
Borut Pahor ostaja na vrhu SD-ja, ki je po njegovem mnenju sposobna še naprej voditi Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO
       A da ne bo pomote: Janković ni alternativa slovenski levici, tudi ni človek, ki naj bi združeval slovensko levico.       
Kučan
"Ljudem bo treba najprej celovito predstaviti razmere, v katerih smo, in ob tem utemeljiti nujnost reform, predvsem pokojninske in zdravstvene."

Dodaj v

Pahor: V politiki sem od takrat, ko so "vse podgane bežale"

Kučan: Podpora Jankoviću, ker potrebujemo pragmatično vlado
22. oktober 2011 ob 10:00,
zadnji poseg: 22. oktober 2011 ob 19:27
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Šele po spremembi oblasti bo jasno, ali je bila odhajajoča vlada uspešna ali ne, je prepričan Borut Pahor. Milan Kučan pa meni, da potrebujemo pragmatično vlado.

Predsednik vlade v odhajanju še meni, da je SD Slovenijo sposoben voditi še naprej, in dodaja, da imajo v stranki slovenski politiki še marsikaj ponuditi. Če bodo dobili mandat, se bodo tako kot zadnja tri leta borili za Slovenijo, je poudaril in dodal, da upajo v tak uspeh na volitvah, ki bi jim omogočal, da sodelujejo pri vodenju države.

Spomnil je, da je sam v politiki od leta 1990, takrat, ko so "vse podgane bežale, prej pa so se hranile ob koritu". Na vprašanje, ali meni, da je še vedno primeren kandidat, s katerim naj SD nastopi na volitvah, je odgovoril, da tako pravijo ljudje, "ki so tukaj v dvorani".

Glede govoric, da tudi Janja Klasinc odhaja k Jankoviću, pa je Pahor ob robu posvetovanj o programu SD-ja dejal, da je pravica ljudi, da se odločijo preudarno. Dodal je, se ne dogaja prvič, da stranko ljudje zapuščajo. Take stvari ga ne motijo ali vznemirjajo, še pravi.

Nekdanji predsednik prepričan, da potrebujemo pragmatično vlado
Milan Kučan,
nekdanji predsednik Slovenije, pa je na vprašanje novinarke Dragice Korade v intervjuju za Večerovo sobotno prilogo, zakaj se je odpravil na ljubljanski magistrat podpret kandidaturo Zorana Jankovića, dejal: "Pri meni je prevladalo mnenje, da v tem kriznem trenutku potrebujemo pragmatično vlado, ki se bo znala osrediniti na nekaj ključnih problemov in jih učinkovito reševati."

Po njegovem mnenju potrebujemo vlado, ki bo težila k čim višji kakovosti opravljenega dela, pri tem pa ne bo zanemarjala socialne pravičnosti, človekovega dostojanstva in družbene solidarnosti.

"Janković ni alternativa slovenski levici"
Janković je po njegovih besedah logična izbira, ki obeta uresničitev takih pričakovanj, saj je do zdaj pokazal tako sposobnost programiranja pravih ciljev kot tudi učinkovitost, v Mercatorju in Ljubljani. Pokazal je tudi zadostno mero občutka za socialno pravičnost, dostojanstvo in solidarnost. Pri tem je Kučan spomnil, kakšni so bili odzivi med Mercatorjevimi delavci, ko je Janković odhajal.

"A da ne bo pomote: Janković ni alternativa slovenski levici, tudi ni človek, ki naj bi združeval slovensko levico," je ob tem opozoril Kučan in dodal, da njegova podpora Jankovićevi kandidaturi ni povezana z ambicijo, da bi bil on rešitelj slovenske levice.

Po njegovem mnenju je zelo pomemben tudi Zares kot liberalna stranka z usmeritvijo na libertarne vrednote, ki je v svojem ekonomskem programu opozorila na težave neoliberalnega gospodarskega sistema. Glede stranke TRS z Matjažem Hanžkom na čelu je dejal, da je to stranka, ki mu je zelo blizu, vendar je šel k Jankoviću, ker je treba realno oceniti razmere in pomisliti, kdo ima možnost, da dobi potrebno podporo. In o Janezu Janši? Predsednik SDS-a Janez Janša je po njegovem mnenju imel priložnost uveljaviti koalicijo razuma, a je ni uresničil.

Glede SD-ja je dejal, da njegov odnos do predsednika socialdemokratske stranke ni tudi njegov odnos do socialdemokracije in SD-ja. Kučan meni, da je socialdemokracija v Sloveniji potrebna, ni pa prepričan, da jo je SD uveljavljal, tudi zaradi tega, ker je njen predsednik daleč v ospredje postavljal kvantitativno gospodarsko rast in konkurenčnost države. Povedal je tudi, da se je po nezaupnici v državnem zboru sešel z Borutom Pahorjem in mu izrazil dvom o pravilnosti odločitve, da po velikem nezaupanju, ki ga je doživel ne samo v parlamentu, ampak tudi v javnosti, on popelje stranko na volitve. To je tudi razlog, je dejal Kučan, da se je priključil predlogu za Jankovićev nastop na državnih volitvah mimo stranke, za katero je doslej glasoval na vseh volitvah.

B. R., T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
Bik
# 22.10.2011 ob 10:16
Jankovič bil brez Kučana čista nula v Sloveniji.
kuajstabo
# 22.10.2011 ob 10:19
Kučan in bogataši uničujejo slovensko levico in Slovenijo
po9an
# 22.10.2011 ob 10:19
"Učinkovitost v Merkatorju"...V tej "učinkovitosti" je skopiral metodo hiranja in uničevanja malih podjetij iz zahoda.
Bik
# 22.10.2011 ob 10:20
Spominjam se vaju kako sta skoraj na vsaki ženski rokometni tekmi sedela v zgornjem kotu tivolske dvorane, včasih sta bila tudi edina gledalca.
veyron
# 22.10.2011 ob 10:26
Kučan je najbolj pokvarjen in spletkarski politik v Sloveniji... Kučan dela škodo Sloveniji že od začetka 70ih, ko se je priključil Dolancu in Ribičiču pri rušenju Staneta Kavčiča.
Slavec
# 22.10.2011 ob 10:23
Janković ante portas

Ko diktator je pred vrati
- ogleduje tvoj si vrat -
takrat čuti nelagodje
vsak tapravi demokrat.
Franc Jozef
# 22.10.2011 ob 10:40
Milan, izgubil si še zadnjo trohico spoštovanja, ki si ga imel pri meni. Sedaj, ko je panika, ste morali odvreči vse maske in vsi lahko vidimo, kaj ste v resnici!
Thiver
# 22.10.2011 ob 10:29
Bolj kot Kučan podpira Jankoviča bolje je in manj glasov bo dobil Jankvoič. Časi ko so ti ljudje kupovali nazive osebnosti leta in jim je narod naivno ploskal so že dolgo mimo.
Binder Dandet
# 22.10.2011 ob 10:40
Kučan se je po nezaupnici sestal s Pahorjem. Kučan je Jankovića pozval k novi zadolžitvi. Novinarji vsakič, ko smo negotovi glede politike, letijo Kučana spraševat. Pa folk še vedno ni skapiral, da je Kučan muster of puppets.
mietke10
# 22.10.2011 ob 10:44
Zdej je Milan ugotovil, da samo Zoran ne bo dovolj za vlado, pa je treba naprej rinit še Gregorja in Matjaža ....pa Boruta je treba nekako stran spravit, da bo SD zacvetela v pravi rdeči luči.....
Bolano, Milan, bolano....
ds-65
# 22.10.2011 ob 10:45
Kuga se pa ta metuzalem spet oglaša.
palca
# 22.10.2011 ob 10:42
Tovarišu Kučano je delitev politike leva/desna, bolj v drugem planu.
Najbolj in predvsem gre pri njemu za težnjo po oblasti, direktno ali indirektno.
Kot pri številnih, njemu podobnih ljudeh skozi zgodovino.
te-nej5
# 22.10.2011 ob 10:45
Vsi ti članki so Jankovićev PR, da se po ponavljanju in ponavljanju zgodb razvodeni njegovo kriminalno delovanje in se iz njega naredi mučenika in še bolj všečnega volilcem. Pa vkolikor tak članek v resnici hoče razgaljati goljufijo, kriminal, lopoščino in izsiljevanje, kar so Jankovićeve stalnice, tudi v tem primeru je tak članek odveč, saj je evidentno, da sta obe strani prepričani, puhoglavi Zokijevi podporniki ga bodo ščitili, četudi ga odkrijejo z nožem v roki med štihanjem nedolžnega človeka, druga stran pa mu bo očitala lopovščino tudi takrat, ko mu slučajno uspe narediti kaj po legalni poti. Verjamem, da se je z negovanim kultom osevnosti, z diktatorskimi nagnjeni in kriminalno iznajdlivostjo vsidral v srca preprosto mislečih ljudi, ne razumem pa nobenega intelektualca, ki ga podpira. Hecen pa je tudi prevarant Kučan, ki je konec osemdesetih trdil, da slovenski komunisti ne bodo podlegli boržuaznim blodnjam, da bi postali socialni demokrati, nato na to pristane, sedaj pa za vodjo partije izbere turbokapitalista, skratka požre ves drek, samo da se onemogoči Janšo, pa čeprav s kandidatom, ki mu je na las podoben. Tudi tu se vidi, da smo smešno majhni in grozljivo omejeni.
liam
# 22.10.2011 ob 10:56
kak si upa rečt da ma ta lopov čut za socialno pravičnost.
toj huda klofuta vsem nepoplačanim podizvajalcem

dejmo Slovenci ne bodmo tok neumni, pa ne izvolmo tazga folka na vlado
MIRNČAN
# 22.10.2011 ob 10:50
Zakaj se ga sploh sprašuje za mnenje? Kučan kva je blo pa s tvoji Golubičem?
kuajstabo
# 22.10.2011 ob 10:33
Sherlock: Povej Watson zakaj je Kučan podprl Zokija?

Watson: Ker se Zoki lepo smeji

Sherlock: Ja Watson, se vidi da si na pol Slovenec. Resnica je v NLB.
čurimuri
# 22.10.2011 ob 10:26
...potrebujemo vlado, ki bo težila k čim višji kvaliteti opravljenega dela, pri tem pa ne bo zanemarjala socialne pravičnosti, človekovega dostojanstva in družbene solidarnosti.

Alzheimer? Prvi znaki demence?
dbrmn
# 22.10.2011 ob 14:18
Kučkin sin samo cakamo lahko da te pobere da se te slovenija po 70ih letih resi.
daryankoff
# 22.10.2011 ob 11:02
Ne joči, tovariš, juge ni več.
gula
# 22.10.2011 ob 20:31
Recimo jankoviću NE !!!!!!!!!!
so what!
# 22.10.2011 ob 19:27
Kučan: Podpora Jankoviću, ker potrebujemo pragmatično vlado

Povedano drugače: Kučan vedno podpre tiste, ki kradejo.
šahmat
# 22.10.2011 ob 11:16
Na Štajerskem bo Janković dobil 1% glasov!
V_n_u_k
# 22.10.2011 ob 18:31
Kdaj se namerava Kučan dejansko upokojiti ? Za štrene mešat, ga ne rabmo !
franzz
# 22.10.2011 ob 11:27
Kučan: Potrebujemo pragmatično vlado, zato podpora Jankoviću

Ljudje ne pozabite, ta pokvarjeni bivši predsednik CK ZKS, Milan Kućan, je podpiral prejšnjo vlado, ki ji je pomagal na roparski pohod tudi Jankovič. Kaj se je s Slovenijo dogajalo zadnja tri leta, smo občutili vsi, razen seveda "elitne" sodrge. Zato pamet v roke.
palca
# 22.10.2011 ob 10:46
Novinarji res preveč letate okrog tega predstavnika nekdanje totalitarne, komunistične oblasti, ki zdaj deli nauke na temo demokracije.
Ignorirajte tega penzionista, ki vleče nezasluženo visoko penzijo (predsedniški dodatek, ki ga dviguje nad ostale ljudi), na račun davkoplačevalcev.
kralj matjaž
# 22.10.2011 ob 11:34
Resnica je, da je Jankovič edini človek, kateri bi lahko zagotovil zmago levice in omogočil nadalno plenjenje države s strani levice.
jbzt
# 22.10.2011 ob 11:32
Janša podpiram samo zaradi tega,ker se ga leva rdeča tajkunska kamarila tako boji...Le česa jih je strah ?
wests
# 22.10.2011 ob 11:15
Kučan ne more preboleti besedo --bivši predsednik--

RECIMO NE KUČANU -JANKOVIĆU- F 21 IN OSTALI
RDEČI NAVLAKI.
Nekdopac
# 22.10.2011 ob 11:15
LOL tovariš Kučan, zakaj pa ne recimo Virant, a ta se ti pa ne zdi pragmatičen :D
šahmat
# 22.10.2011 ob 11:14
Slovenci, odprite oči! Kdo je zadnja tri leta vodil Slovenijo in nas pripeljal do roba prepada? SD, Zares in LDS. Kdo je bil njihov največji podpornik od vsega začetka? Kučan in Janković! In zdaj naj bi Janković bil rešitelj Slovenije??!!
sqquzzi
# 23.10.2011 ob 12:07
Le čemu se ta tetka tako trudi s praznimi marnjami okrog plač, saj vemo, da ubogi revež Borut Pahor ne more preživeti s 3.002 €.

veza
# 22.10.2011 ob 21:09
Pa zakaj Kučanojankovća nista pomagala Pahorju pri iskanju izhoda iz krize, zakaj sta ga pustila hirati, zakaj danes poznata rešitve! Očitno zavajata, samo Janše se bojita, ker je edini, ki jima lahko prepreči dokončno prihvatizacijo Slovenije!
ctrl+alt
# 22.10.2011 ob 15:36
recimo NE kučaizmu

če bi mu rekli NE pred tremi leti ne bi bila v slo takšna kriza
mušica
# 22.10.2011 ob 11:30
Za prejšno Janševo vlado je Kučan napovedoval katasrofo ter kolaps za Slovenijo.To kar se je u bistvu zgodilo pod Pahorjem,Tega jasno ni komentiral,Pod Jankovičevo balkansko miselnostjo se bo zgodilo podobno oziroma glede na to ,da je Ljubljano precej v kratkem roku precej zapufal kljub temu ,da je naredil za njo veliko.Toda dan plačil se bo kot bumerang vrnil naslednjim županom,ki bodo morali delovati gospodarno in varčevalno več let kar pa samim Ljubljančanom ne bo zanimivo saj ne bo denarja za invensticijie in atraktivne projekte.Navidezno tak župan ne bo doživljal ovacij kot Jankovič.Jankovičevo slovo in delovanje spominja na Tita in njegove "dobre čase" samo pufe še danes plačujejo(mo) drugi ,ki so neupravičeno kritizirani ćeprav deliujejo mnogo bolj preudarno in gospodarsko ter na dolgi rok toda za ljudstvo nevšečno.
Za Kučana in ostale botre to ni važno.Važno je le ,da njihovi držijo oblast. Posledice itak ne bodo nikoli doživeli.Folk oziroma ovce bodo pa večno jamrale ,kot v starih časih.Oblast pa jim bo v zameno kazale slike novih stadionov in športnih dvoran.Teh se seveda ne ,da jesti ,so pa lepe slike se strinjam.Vse torej spominja na geslo "kruha in iger",kot na balkanu.Zato je Janković idealen za tak scenarij kateri pa močno upam ,da se ne bo zgodil in ,da je pravi Slovenec že dovolj zrel ,da na naslednjih volitvah ne bo nasedel.
Slovenc123
# 22.10.2011 ob 11:17
"A da ne bo pomote: Janković ni alternativa slovenski levici, tudi ni človek, ki naj bi združeval slovensko levico." Hahaha ne sploh ni. Komunajzerji vedo, da z to vlado, ki je bila sedaj na oblasti nimajo šans, zato so se zatekli k jankoviču. Saj samo poglejte kdo ga podpira sami levičarji.
jureh
# 22.10.2011 ob 11:07
Kučan ni ravno nek bister analitik ... je pa znan kot vzdrževalec in vodja totalitarnega režima. Ali potemtakem njegova beseda kaj šteje???
3tone
# 22.10.2011 ob 22:01
Milan z drugimi besedami:"briga me za socialno državo, o tem moram samo govoriti, briga me za levico, za moje komunistične ideje, o oblaginji za vse enako, važno je za bo Jankovič ohranil naša privilegije, ki smo si jih prilastili v 50 letih poštenega komunizma....ko smo odstranili in jemali tistim, ki so imeli in dajali tistim ki nismo imeli nič...

Pahor se je spet zmotil...podgane mu še vedno bežijo...
wayout12
# 22.10.2011 ob 18:26
Jaz pa Kučana definitivno ne podpiram in zaradi tega ne podpiram nič , kar on podpira, saj je njegova politika vedno pomenila izdatke za nas državljane in zategovanje pasu, ker partija ne dovoli, da bi ljudje prevzeli pobudo in uživali demokracijo. Ta gospod tovariš vedno deluje nekje v ozadju. Prej ko je še bil aktiven v politiki, je lepo govoril, da so njegovim leporečenjem nasedale množice, delal pa je vedno proti lastnemu narodu. Sedaj, ko je v penziji, pa lepo uživa ob visokih prejemkih, vendar mu to ni dovolj, mora vsake toliko časa malo premešat štrene, da slučajno njegova vrsta nadlujudi nebi bila prikrajšana.
Bolek
# 22.10.2011 ob 12:03
Eden redkih na levici, ki ni pasal v Kucanov scenarij, je bil Borut Pahor, zato so mu nastavili Zares in LDS in tako ni mogel delati po lastni pameti.

Od zadaj pa je bil reziser pokvarjeni Kucan. Upam, da bodo slovenski volilci to sprevideli.
Zatarra
# 22.10.2011 ob 11:56
Res ne vem, zakaj bi bilo mnenje M. Kučana sploh še ali celo kadarkoli relevantno. Poglejte samo, kam je Slovenijo pripeljala (tudi) večina old boys-ov iz njegovega "pragmatičnega" Foruma 21 ...

Nadaljnji komentar ni potreben.
aerodynamic
# 22.10.2011 ob 11:48
Kučan rabi Jankota, da mu bo skanaliziral, še preostanek državnega premoženja, preko svojih sinov.
Sicer pa vse v familiji ostane, kako si polbrata nebi pomagala, njuna prednoste je le različen priimek.
šahmat
# 22.10.2011 ob 11:15
A je Kučan že obljubil, da bodo delnice zrasle, če bo zmagal Janković, tako kot je to govoril za trojček KGB?
ww
# 22.10.2011 ob 11:07
.
Zakaj policija v primeru Jankovič ne opravlja svojega dela ?
.
Horst
# 23.10.2011 ob 10:01
Upajmo,da bo vedno manj tistih,ki nasedajo Kučanu,lažnivcu,maipulatorju in intrigantu.
xavi
# 22.10.2011 ob 22:13
Pragmatično vlado že potrebujemo, samo jaz si je ne predstavljam tako, da bo pričela dvigovat davke, ki so pri nas že tako in tako med višjimi v svetu. Ljudje tako ne morejo več živeti in dihajo na "škrge". Sedaj bi pa želel priti na oblast nek omejenec, ki bi še naprej dvigoval davke. Naj takega idiota voli kdor ga hoče. Jaz ga sigurno ne bom!!!!!!!!!!!!!!!!. Naj se raje vrne tja od koder je prišel k nam. Take mi ne potrebujemo, jih imamo ža sami dovolj.
Slovenc-85
# 22.10.2011 ob 19:43
Bravo Pahor, povedal si kdo je prva podgana v Sloveniji, ljubljeni vodja Kučan!
mrki1
# 22.10.2011 ob 16:03
Ata Smrk še vedno meša DREK po Sloveniji
joco
# 22.10.2011 ob 15:29
In to reče nekdanji predsednik zveze komunistov,
ki je po naklučju ustanovil Forum 21, združenje menedžerjev za menedžerske prevzeme (Šrot, Bohorič, Kordež, Pavček, Zidar,...
katerih avanture plačujemo z dokapitalizacijami bank, ki so jih kreditirale
in pa propadlimi podjetji
ter desettisoči nezaposlenih)...

Levici je ostalo le še ime...
Bik
# 22.10.2011 ob 15:23
Sedaj je pa MMC in RTV Slovenija kriva če so slovenski državljani ovce in podpirajo take "mafijoze".
črna.smrt
# 22.10.2011 ob 12:26
joj kučko bolše da se ne vglašaš, k še danes škodo tvoje politike plačujemo!!!!
Kazalo