Voznik avtobusa, v katerem je bilo osem osnovnošolcev, je bil pod vplivom alkohola. Vozil je prehitro. Foto: MMC RTV SLO
Voznik avtobusa, v katerem je bilo osem osnovnošolcev, je bil pod vplivom alkohola. Vozil je prehitro. Foto: MMC RTV SLO

Na območju Policijske uprave Maribor sta se zgodili manjši avtobusni nesreči. V prvi je avtobus z otroki vozil voznik z 0,13 mg/l alkohola v krvi, v drugi pa je zaradi podrtega drevesa avtobus zdrsnil s ceste.

Na lokalni cesti v Zgornjem Gasteraju pri Slovenskih Goricah se je ob 7.45 pripetila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena avtobus, ki je v šolo peljal otroke, in osebni avtomobil, so sporočili z mariborske policije.

Voznik avtobusa je po lokalni cesti vozil z neprilagojeno hitrostjo glede na poledenelo vozišče. Ob srečevanju z nasproti vozečo voznico osebnega avtomobila je začel zavirati, zaradi poledenelega vozišča pa ga je zaneslo in je čelno trčil v osebni avtomobil.

Osem osnovnošolcev v avtobusu
V avtobusu je bilo ob nesreči osem učencev OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol. Nihče od njih ni bil poškodovan, prav tako ne voznik avtobusa, voznica pa se bo še odločila, ali bo po ogledu sama poiskala zdravniško pomoč. Otroke so takoj po nesreči prepeljali v šolo in so že prisotni pri pouku.

Voznik avtobusa vinjen
Policisti so obema voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel voznik avtobusa v organizmu 0,13 mg/l alkohola. Policisti ga bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Zaradi poledenelega vozišča na kraju prometne nesreče bodo policisti predlagali tudi postopek o prekršku proti vzdrževalcu ceste.

Zaradi podrtega drevesa avtobus zdrsnil s ceste
Manjša prometna nesreča se je zjutraj zgodila tudi na cesti Podvinci–Spodnji Velovlek, kjer je zaradi podrtega drevesa avtobus zdrsnil s ceste. Poškodovanih ni bilo, poroča dopisnik Radia Slovenija Danijel Poslek.