Nekdanja premierka meni, da ni edina, ki lahko vodi Zavezništvo Alenke Bratušek, in da personalizacija stranke ni dobra ne za stranko ne za osebo. Foto: BoBo
Nekdanja premierka meni, da ni edina, ki lahko vodi Zavezništvo Alenke Bratušek, in da personalizacija stranke ni dobra ne za stranko ne za osebo. Foto: BoBo

V stranki so drugačna mnenja, je dejala nekdanja premierka in dodala: "Navsezadnje smo demokratična stranka".

Znotraj izvršnega odbora stranke nekateri menijo, da bi morala kot predsednica odstopiti, je pritrdila, a naj bi bili v manjšini. Odločitev o odstopu pa lahko sprejme le sama, je poudarila. Če želijo predsednika oziroma predsednico stranke zamenjati, "pa vedo, kakšni so postopki".

Kot je dejala, je prva, ki se zavzema za to, da se o teh stvareh odkrito pogovorijo, kar bodo storili na izvršnem odboru. Kot je že večkrat povedala, pa stranke ne bo imela za talca, a to po njenih besedah ne pomeni, da bo odstopila takoj, ko nekdo takšno željo izrazi.

Bratušek: Še vedno uživam zaupanje
Prepričana je, da znotraj stranke še vedno uživa zaupanje. Tudi v tem primeru pa ni nujno, da se bo odločila, da še naprej vodi stranko. "Ta odločitev bo moja, sama se moram odločiti, ali sem sploh še pripravljena vztrajati v slovenski politiki," je dejala. Tako tudi še ne more napovedati, kaj se bodo dogovorili na seji sveta stranke na začetku decembra.

Na kongresu o imenu stranke
Na seji sveta ZaAB-a se bodo pogovorili tudi o datumu kongresa. Tega je imela stranka predvidenega predvsem zaradi spremembe imena. "Pravzaprav sem bila ena redkih, ki sem nasprotovala temu, da stranka v svojem imenu nosi moje ime, zato mislim, da je prav, da ime spremenimo," je pojasnila. Predlogov za strankino ime sicer še ni, je dejala.

Kongres bo po njenih besedah namenjen tudi programskim usmeritvam stranke. "Za volilni kongres pa morajo biti izpolnjeni pogoji, za zdaj niso," je še dodala. Za svojo odločitev glede nadaljnjega vodenja stranke si ima, kot pravi, pravico vzeti nekaj časa. "Prepričana sem, da bo ta stranka z mano ali pa brez mene igrala še pomembno vlogo v slovenskem političnem prostoru," še meni Bratuškova.