Nadzor hitrosti so policisti opravljali na 700 nadzornih točkah. Foto: BoBo
Nadzor hitrosti so policisti opravljali na 700 nadzornih točkah. Foto: BoBo
Kontrola prometa
Večina voznikov je poostren hitrosti sprejela pozitivno. Foto: BoBo

Koprski policisti so v četrtek v dvanajstih urah ujeli 110 prekrškarjev, med njimi tudi rekorderja, ki je na avtocesti med Kozino in Divačo vozil s hitrostjo 249 kilometrov na uro. Kršitev je zaznal statični merilnik hitrosti, zato bo kršilec cestnoprometnih predpisov plačilni nalog dobil po pošti. Plačati bo moral 1200 evrov, kaznovali ga bodo tudi z devetimi kazenskimi točkami.

Med poostrenim nadzorom hitrosti, ki po vsej Sloveniji v sklopu vseevropske akcije poteka do nedelje, so na območju PU Koper zaznali tudi nekaj drugih kršitev, vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, pa so zasegli avtomobil, je sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper.

250 policistov po vsej Sloveniji izvaja poostreni nadzor hitrosti
Nadzor hitrosti bo po vsej Sloveniji izvajalo 250 policistov na 700 nadzornih točkah, ki so jih določili na podlagi analiz stanja prometne varnosti, upoštevali pa so tudi predloge, ki so jim jih po aplikaciji poslali občani.

Skupno so policisti ugotovili 1.225 prekoračitev hitrosti, 768 voznikov so zaradi prekrška ustavili, 457 prehitrih voznikov pa lahko v naslednjih dneh pričakuje, da bodo po pošti prejeli plačilni nalog zaradi prekoračitve hitrosti. Večino, 640 kršitev, so policisti ugotovili v naseljih, 102 kršitvi so zaznali na cestah zunaj naselja, 483 prekrškarjev pa so našteli na avtocesti

Vozniki po avtocesti tudi čez 200 kilometrov na uro
Večina voznikov je poostren nadzor hitrosti sprejela pozitivno, je povedal Robert Vehovec, predstavnik Sektorja prometne policije. Ker so mnogi vozniki hitrost zaradi akcije dodatno prilagodili, policisti včeraj niso obravnavali nobene prometne nesreče s smrtnim izidom. Med vozniki pa so se vseeno našli tudi tisti, ki so prekoračili hitrost prek vseh razumnih meja. Na primorski avtocesti so poleg omenjenega rekorderja obravnavali tudi voznika, ki je vozil 200 kilometrov na uro. Na pomurski avtocesti, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, pa je radar ujel voznika, ki je vozil s 185 kilometri na uro.