Požar je v predoru Jasovnik povzročil za najmanj 200.000 evrov škode, ocenjuje policija. Foto: Dars
Požar je v predoru Jasovnik povzročil za najmanj 200.000 evrov škode, ocenjuje policija. Foto: Dars
Na štajerski cesti ni zastojev

Zato na Prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznikom osebnih vozil priporočajo obvoz po regionalni cesti Vransko-Trojane.

Kot je znano, je v sredo zjutraj v predoru zagorelo tovorno vozilo, požar pa je močno poškodoval tudi sam predor. Zaradi požara so nastale večje poškodbe voziščne konstrukcije, betonskih robnikov, uničen je liti asfalt in zalivke na stikih med betonskimi ploščami, opazne so poškodbe in delno odpadanje notranje betonske obloge, uničene so luči, kabelske povezave in kabelske police, table za označevanje smeri pobega, videokamere ter sevalni kabel in linijsko javljanje požara.

Komisija za izredne dogodke Darsa temeljito analizira škodo in na podlagi teh analiz bodo dorekli načrt za sanacijo predora, so povedali na Darsu in dodali, da bi lahko bile prve informacije o načinu sanacije znane že pozno popoldne.

Dars je po prvi analizi dogodka in ogledu na terenu začel dela in napovedal morebitno odprtje prehitevalnega pasu v predoru, če jim uspe poskrbeti za osnovno prometno varnost. Ponoči so usposobili prehitevalni pas, ki je bil v požaru manj poškodovan, in avtocestni odsek med Vranskim in Trojanami okoli 5. ure znova odprli za promet.

Na štajerski cesti ni zastojev