Makete krave protestnikom ni uspelo pripeljati pred Državni zbor. Foto: MMC RTV SLO
Makete krave protestnikom ni uspelo pripeljati pred Državni zbor. Foto: MMC RTV SLO

Pred zgradbo parlamenta je potekal ponoven protivladni protest(ek), na katerem se je zbralo okoli 50 protestnikov, bolj ali manj tistih najbolj zagretih, ki se pojavljajo tudi na drugih podobnih protestniških prireditvah.

"Hodim na večino vstaj, saj želim, da ta vlada odstopi, ker nas ne predstavlja in dela v imenu ljudstva," je razložila protestnica Helena, oborožena s številnimi transparenti. Po njenem mnenju sicer nove predčasne volitve niso rešitev, Slovenijo bi morala voditi tehnična vlada.

Na protestu so svoje misli in ideje izrazili nekateri priložnostni govorci, ki so med drugim zahtevali razkritje vseh tajkunov, odstop vlade ali pa celo spremembe volilnega sistema. Vsi zbrani pa so nekajkrat vzklikali parole ", lopovi …"

Protestnikom se je pridružila tudi nekajčlanska ekipa mariborske protestniške skupine 29. oktober s Sanjinom Jašarjem na čelu, ki je zbranim delila izvode njihovega časopisa Mariborec. "Pomembno je, da se nas sliši," je zaupal eden izmed urednikov časopisa, kjer opisujejo številne zgodbe, ki tarejo ljudi oz. kaj in kako bi bilo treba spremeniti.

Glavni "šov" protesta so preprečili policisti, ki so v precej obsežnem številu spremljali dogajanje. Sodeč po fotografijah, objavljenih na Facebooku, so na Dunajski cesti ustavili povorko protestnikov s traktorji. Ti so morali maketo krave Alenke parkirati ob Narodni galeriji.