Vodja poslanske skupine SD-ja Bojan Kontič je zatrdil, da ni predlagal interpelacije ministrice za gospodarstvo, je pa o tem pretekli teden razmišljal. Foto: DZ
Vodja poslanske skupine SD-ja Bojan Kontič je zatrdil, da ni predlagal interpelacije ministrice za gospodarstvo, je pa o tem pretekli teden razmišljal. Foto: DZ
Premier Borut Pahor je dejal, da morebitna interpelacija Darje Radič ni bila zamisel Bojana Kontiča
Gregor Golobič
Gregor Golobič, predsednik Zaresa je dejal, da so "manire stvar staršev". Foto: BoBo
Poslanci SD-ja, Pahor in HSE

Poslanci SD-ja na sestanku (kjer sicer ni bilo vseh poslancev stranke) tako niso govorili o interpelaciji. Kontič zagotavlja, da je ne bo predlagal nihče iz poslanske skupine SD-ja.

SD-jevi poslanci naj bi Radićevi očitali, da želi zaustaviti gradnjo šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ), poleg tega pa naj bi jih po kadrovskih menjavah v nadzornem svetu Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) skrbelo, da se bo podobno zgodilo tudi v TEŠ-u.

Premier Borut Pahor je znova izrazil podporo ministrici za gospodarstvo. Dejal je, da je ministrica ocenila, da je po vsem, kar se je zgodilo potrebna zamenjava na vrhu, on pa jo je "pri tem podprl in od tega ne misli odstopiti niti za milimeter." Tudi morebitna zamenjava direktorja teša Uroša Rotnika je po pahorjevih besedah "stvar ministrice in nadzornega sveta". Darja Radić pa na govorice o interpelaciji odgovarja, da jo bo komentirala, ko jo bo prejela.

Delo in dragoceni trenutki Gregorja Golobiča - prosto po mladih SD-jevcih
Sicer pa naj bi med koalicijskima partnericama SD-jem in Zaresom 'gorelo' tudi zaradi pisma, ki so ga Gregorju Golobiču (v pismu so ga poimenovali kar predsednik vlade republike Slovenije) poslali člani Mladega foruma SD-ja iz Saleške doline, ki mu predseduje sin poslanca SD-ja Bojana Kontiča, Mitja Kontič.

Mladi SD-jevci so se, po poročanju Marka Škrlja za Radio Slovenija Golobiču opravičili, ker mu kradejo dragoceni trenutek, ki bi ga "sicer porabil za to, da brez ozira na druge uresniči vse kapitalske interese stranke, ki jo vodi" in mu nalagajo dodatno delo, "ko pa ga ima toliko s tem, da postavlja svoje prijatelje in znance na vodilna mesta".

Kako vzgajati sina - Golobič vs. Kontič
Med Kontičem starejšim in Golobičem se je po tem zgodila izmenjava opazk, saj je Gregor Golobič dejal, da so "manire stvar staršev, predšolska vzgoja pa stvar šolskega ministra Igorja Lukšića". Kontič se je odzval z izjavo, da "minister Gregor Golobič ni ravno primerna oseba, da bi svetoval, kako naj se vzgaja sin". "Sin je star dovolj, da misli s svojo glavo in nikoli ga ne bom oviral pri tem, da pove, kaj tudi misli."

Bitka za nadzor nad dobički?
Neuradno se je odzval tudi nekdanji minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, ki je po poročanju Radia Slovenija dejal, da gre le za bitko znotraj koalicije, kdo bo nadziral oziroma upravljal velike dobičke znotraj nekaterih energetskih podjetij.

Premier Borut Pahor je dejal, da morebitna interpelacija Darje Radič ni bila zamisel Bojana Kontiča
Poslanci SD-ja, Pahor in HSE