Slovenija
(9)
Gasilci
V prihodnje se bodo gasilci še posebej posvetili delu z mladimi. Foto: STA
VIDEO
Kongres in parada gasilcev

Dodaj v

Slovenske gasilce bo vodil Jošt Jakša

Poudarek na delu z mladimi
25. maj 2013 ob 19:10
Koper - MMC RTV SLO, STA

Na kongresu Gasilske zveze Slovenije je bil za novega predsednika izvoljen Jošt Jakša iz Ljubljane. Zvezo bo vodil prihodnjih pet let, pridružuje se mu tudi nov poveljnik Franci Petek iz Starš.

Dozdajšnji poveljnik Matjaž Klarič je bil imenovan za častnega poveljnika gasilske zveze.

Delegati na 16. kongresu Gasilske zveze Slovenije so potrdili poročilo o preteklem delu, ki so ga označili kot zelo uspešnega. Med prihodnjimi usmeritvami pa je Pograjc izpostavil predvsem delo z mladimi, saj ti pomenijo nove generacije gasilcev, ter usposabljanje kot pomemben element vedno zahtevnejših pogojev intervencij.

V slavnostnem delu seje, na katerem je zbrane nagovoril minister za obrambo Roman Jakič, slavnostni govornik pa je bil predsednik DZ-ja Janko Veber, so podelili priznanje kipec gasilca in priznanje Matevža Haceta za leto 2013 - prejeli so jih Stanislav Hunjadi, Anton Planinc, Janez Merc, Franc Pance, Mihael Boranič, Boža Rozman in Helena Brglez.

Veber je med drugim dejal, da je zgodovina prostovoljnega gasilstva v Sloveniji izjemno bogata. Izpostavil je izjemno predanost in humanost gasilcev ter tovarištvo med njimi. Poudaril je, da je bil na parlamentarni ravni leta 2010 storjen pomemben korak glede zakonodaje, ki določa odnos med delodajalcem in gasilcem operativcem, ter da je to področje treba še nadgrajevati.

Popoldne je zbrane gasilce na kongresu nagovorila tudi predsednica vlade Alenka Bratušek.

B. R.
Prijavi napako
Komentarji
oliva
# 25.05.2013 ob 21:21
Bravo in hvala, slovenski gasilci! :)

A ni indikativno, da edini (ali med skrajno redkimi), ki res dobro delajo, požrtvovalno, profesionalno, ažurno itd., so gasilci, Prostovoljci!
Kapo dol.
Premalo cenjeni, samoumevni, ampak koga pokličeš? Kdo je tukaj?
Takoj akcija, v pripravljenosti, naj gre za mucka na drevesu ali hud požar.
:)
zemljemerec
# 26.05.2013 ob 08:02
Vi ste edina organizacija v Sloveniji, ki si zasluži da vsa sredstva za Nato, pripadajo vam...za Slovenijo.
hervard
# 26.05.2013 ob 09:02
Ne se sekirat zaradi predstavnikov oblasti, ki so obiskali gasilce. Veber, Jakić, Bratuškova, Pahor, so samo trenutni igralci, ki jih bodo gasilci z 150 letno tradicijo zlahka preživeli...ne glede na to kakšne zakone bodo sprejeli, če sploh bodo kakšne...Gasilci so preživeli že tri vojne in kakšnih 5 držav. Zato jim trenutni oblastniki ne morejo narediti kakšne večje škode..
genniuuss
# 26.05.2013 ob 13:25
Bil sem zbrisan,
ker sem napisal da je to novica sobote,

verjetno gre za novico tedna.
Stop-IPCC
# 25.05.2013 ob 19:25
Veber, Jakić, Bratuškova.........
.
Očitno so "gasilci" postali navadni panoji za politikantstvo.......
Aresnica
# 26.05.2013 ob 22:11
genniuuss # 26.05.2013 ob 13:25 Bil sem zbrisan,
ker sem napisal da je to novica sobote,

verjetno gre za novico tedna.
--
genniuuss: ja tako je to_ tudi mene je pa zbrisal - ha,ha - za resnico-
1) napisal, da je bila Alenka na gasilki veselici.
2)Študentje raje k Titu kot na zaposlitveni sejem _ Romanje v Kumrovec spodbuja kritično misel, pravijo v študentski organizaciji, zato ga sofinancirajo_Medtem ko je v Sloveniji med mladimi 29 tisoč brezposelnih, študentska organizacija fakultete za družbene vede to soboto organizira izlet v Kumrovec. Zanimalo nas je, zakaj se jim leta 2013- vir-finance.
3)Slovenci množično v Kumrovec_ in dodal, da so šle SLO ovčke v Kumrovec.
blef
# 26.05.2013 ob 09:39
Sem čital Požarreport o Kanglerju, res smo postali prava policijska država.
"Hvala" za takšno svobodo.
Farmergirl
# 25.05.2013 ob 19:54
Naslov popravite.
viljam_s
# 26.05.2013 ob 12:03
"Delegati na 16. kongresu Gasilske zveze Slovenije ......"
Evo iz enega samega stavka ugotovim, da gre ponovno za neko bivše Jugoslovansko komunajzersko zborovanje. Jaz resnično ne razumem te Slovenije in njenega sistema delegatov. Zakaj ne morejo predsednika voliti vsi gasilci, če se že grejo neko demokratično organizacijo??? Prosim lepo vprašajte vse ljudi če si upate.
To je enako sranje kot SD, (K)PS, LDS, ZARES in ostali komunistični ostanki vse funkcionira po nekem delegatskem sistemu - delegate pa seveda pred kongresom imenuje vodstvo. Nato pokličejo RTV SLO in POP TV, Dnevnik, Delo in Mladino, ki Slovensko rajo prepričajo kako je vse bilo v skladu z volju ljudstva.
Idite nekam - Slovenija je ravno zaradi komunajzarske levice še vedno na mentalnem nivoju iz leta 1950. Potem bi pa radi bili Švica, Nemčija ali Avstrija.
Kazalo