Na tajništvo SLS-a je prispelo elektronsko obvestilo, da je v prostorih stranke bomba. Foto: BoBo
Na tajništvo SLS-a je prispelo elektronsko obvestilo, da je v prostorih stranke bomba. Foto: BoBo
SLS znova tarča groženj

O pismu so namreč v stranki takoj obvestili policiste, ki so zavarovali kraj, pregledali notranjost in okolico zgradbe, pri tem pa eksplozivnega telesa oziroma kakšnega koli drugega sumljivega predmeta niso našli. O kaznivem dejanju zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost pa policisti še zbirajo informacije.

"Pričakujemo strpen dialog"
Tovrsten način ustrahovanja "prav gotovo ne pripomore k boljši komunikaciji med aktualno politiko in javnostjo", pravijo v Slovenski ljudski stranki in dodajajo, da povsem razumejo, da smo v težkih časih, "vendar vseeno upravičeno pričakujemo tudi v komunikaciji z našo stranko strpen in argumentiran dialog".

V stranki zato pričakujejo, da bo vsak posameznik ali pa skupina ljudi, ki ima kakršne koli pripombe ali predloge na delo stranke, te podala v neposredni komunikaciji s poslanci in funkcionarji stranke, tudi prek številnih ustaljenih komunikacijskih kanalov. Obljubljajo, da jim bodo z veseljem prisluhnili, medtem ko je pri načinih, kot je bombni preplah, učinek ravno nasproten.

Pisma, vlom v avtomobil
Prav tako so v stranki v prejšnjih tednih dobili tudi pismo, v katerem anonimni pošiljatelj Francu Pukšiču in Radovanu Žerjavu piše, naj se ubijeta. Žerjavu pa so v času pogovorov o možnosti desnosredinske koalicije razbili steklo na avtomobilu.

SLS znova tarča groženj