Kustec Lipicerjeva pravi, da so z izidi na volitvah zadovoljni. Foto: BoBo
Kustec Lipicerjeva pravi, da so z izidi na volitvah zadovoljni. Foto: BoBo

Po besedah podpredsednice SMC-ja Simone Kustec Lipicer je sicer glavna tema današnje seje izvršnega odbora analiza izidov nedeljskih lokalnih volitev. Po njihovi oceni so izidi odraz tega, da se stranka "počasi, a zanesljivo etablira v slovenski politični prostor". S tega vidika so zadovoljni z doseženimi izidi, je dodala.

Izvršni odbor SMC-ja se je po njenih besedah seznanil tudi s problematiko glede Kranjčeve kandidature za župana Maribora. Kranjc, ki je zamolčal pravnomočno obsodbo pred leti in se tudi ni uvrstil v drugi krog županskih volitev, je sicer vodil listo kandidatov SMC-ja za mestni svet, zaradi njegovega izstopa iz stranke pa ni jasno, ali bo mestni svetnik.

V SMC-ju so tako danes sprejeli njegovo izstopno izjavo, podrobno so se seznanili tudi z razlogi in ozadji, je dejala Kustec Lipicerjeva. "SMC se je seznanil s tem, da naj bi uhajale neke informacije s sodišč in registrov, nad čimer smo izjemno negativno presenečeni. Sprožili bomo vse ustrezne postopke, da se preveri, ali je prišlo do protipravnega prepuščanja informacij v tej povezavi," je napovedala. Pričakujejo, da se bo zadeva razčistila, sicer pa zgodba "ni tako črno-bela, kot se je sprva zdelo", je pristavila.

Izvršni odbor SMC-ja je pridobil tudi pojasnila obeh strani glede izstopa skupine članov stranke v Mariboru. Razprava sicer poteka tudi o za zdaj še vedno članu izvršnega odbora SMC-ja Juretu Lebnu, ki je zaradi očitkov glede magisterija pred kratkim odstopil z mesta državnega sekretarja na okoljskem ministrstvu. Dokončne informacije glede njegovega položaja v stranki tako Kustec Lipicerjeva, kot je dodala, ta hip še ne more dati.