Slovenija

Poudarki

  • MŠŠ se ne strinjajo z ugotovitvami SVLR-ja
  • Bo moral MOL vračati denar?
  • Grep zamuja z dokapitalizacijo
  • Brez investitorja in lastnih sredstev
  • Bo Grepu uspelo oddati vse lokale?
Stožice
SVLR je ugotovil, da so bili kršeni trije pogoji razpisa za gradnjo stadiona Stožice: pridobitev uporabnega dovoljenja, zaprta finančna konstrukcija in vrednost projekta, nižja od 45 milijonov evrov. Foto: Sandi Fišer
GREP
Grep po tem, ko je vložek v Stožice odklonil libijski državni investicijski sklad, ni našel niti novega investitorja niti lastnih sredstev. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
VIDEO
Bo evropski denar za Stož...

Dodaj v

SVLR: Tri kršitve pri gradnji Stožic; Grep brez denarja za nadaljevanje gradnje?

Grep bo imel okoli 780.000 evrov mesečnih prihodkov od najemnin
12. april 2011 ob 11:33
Ljubljana - MMC RTV SLO

SVLR je v preiskavi razpisa ministrstva za šolstvo in šport za gradnjo stadiona Stožice, ki jo je zahtevala Evropska komisija, odkril tri kršitve. Zapleta pa se tudi pri gradnji trgovskega dela kompleksa Stožice, saj naj bi graditelj Grep kršil posojilno pogodbo.

Služba vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko je odkrila kršitev pogoja razpisa – pridobitev uporabnega dovoljenja. “Ker ga upravičenec še nima – pač pa ima zgolj odločbo o poskusnem obratovanju, ki ni enakovreden dokument uporabnemu dovoljenju –, smo predlagali korekcijo v višini 10 odstotkov izplačanih sredstev,” so dejali v SVLR.

MŠŠ se ne strinjajo z ugotovitvami SVLR-ja
Ugotovili pa so tudi, da sta bila kršena še dva pogoja: zaprta finančna konstrukcija in vrednost projekta, nižja od 45 milijonov evrov, je poročal Žurnal24.

Z ugotovitvami SVLR-ja se na ministrstvu za šolstvo in šport, ki je na razpisu z 9,4 milijona evrov sofinanciralo gradnjo stadiona v Stožicah, od tega z osmimi milijoni evrov evropskega denarja, ne strinjajo. Zato so v SVLR-ju za mnenje zaprosili še sektor za investicije na ministrstvu za finance.

Bo moral MOL vračati denar?
Ministrstvo povračila iz Bruslja še ni zahtevalo, denar za gradnjo stadiona pa je Mestni občini Ljubljana že izplačalo. Kaj pomenijo ugotovitve SVLR-ja še ni jasno. Bo moral MOL denar vrniti ministrstvu za šport ali dela denarja ministrstvo iz Bruslja ne bo dobilo vrnjenega in ga bodo morali prispevati iz proračuna?

V SVLR-ju pojasnjujejo, da bo moral MOL vrniti ves denar, če se bodo na finančnem ministrstvu strinjali z njihovim mnenjem. Pravila za vračanje evropskih sredstev so namreč taka, da če se nepravilnosti ugotovi pri upravičencu, denar vrne upravičenec (v tem primeru MOL), če pa ugotovijo sistemsko nepravilnost, sredstva vrača odgovorna institucija (MŠŠ). SVLR je ugotovitve raziskave že poslal Evropski komisiji.

Grep zamuja z dokapitalizacijo
Grep, graditelj trgovskega kompleksa, pa ne more črpati preostalih tranš 115-milijonskega posojila, ker še ni našel vlagatelja s svežimi vsaj 20 milijoni evrov. Lastniki Grepa (Gradis G , Energoplan in avstrijska Supernova oziroma SN-MTK Projektentwicklung) namreč ne morejo do preostalega dela sindiciranega posojila, dokler ne dokapitalizirajo podjetja, so poročale Finance.

Eden od pogojev za pridobitev posojila je tudi, da ima Grep poravnane vse obveznosti do dobaviteljev in (pod)izvajalcev. Vendar podizvajalci in dobavitelji ponovno delajo in dobavljajo material na odloženo plačilo, ki naj bi ga dobili po črpanju preostanka posojila. Nekateri dobavitelji tako na plačilo čakajo že skoraj leto dni.

Brez investitorja in lastnih sredstev
Grep ima zdaj dobrih 13 milijonov kapitala, s čimer naj bi mu uspelo pridobiti 48 milijonov evrov posojila. Po posojilni pogodbi pa bi moral Grep do konca marca letos najti še vsaj 15 milijonov svežega denarja, kar bi podjetju omogočilo črpanje preostalih 67 milijonov evrov posojila. A pred črpanjem preostalega posojila mora Gradis G v Grep vložiti še 7,5 milijona evrov kapitala in mu odobriti 2,5 milijona evrov podrejenega posojila, ki bo poplačano za sindiciranim posojilom.

Grep, potem ko je vložek v Stožice odklonil libijski državni investicijski sklad, ni našel niti novega investitorja niti lastnih sredstev. Podjetje naj bi za odplačilo posojila sicer jamčilo le s hipoteko na stavbno pravico, zastavo deležev družbenikov v Grepu in z desetimi menicami Grepa. Drugo premoženje lastnikov Grepa pa naj ne bi bilo zastavljeno kot zavarovanje posojila.

Sicer pa je pred dobrim mesecem direktor Grepa in Gradisa G Uroš Ogrin obljubljal, da bo novi investitor znan v mesecu dni, a še ni. Po neuradnih informacijah je še najbolj verjetno, da bo Grep zagotovil potrebna sredstva za dokapitalizacijo s posojilom ene od formalno nepovezanih družb.

Bo Grepu uspelo oddati vse lokale?
Grep bo moral zelo kmalu po končanju gradnje najti najemnike za trgovske lokale, saj januarja 2012 v plačilo zapade prva anuiteta za odplačilo posojila, ki bo znašala 305 tisoč evrov za odplačilo glavnice (postopoma bo rasla do 577 tisoč evrov) in 403 tisoč evrov za obresti. Če bo Grepu uspelo oddati vse lokale, bo ustvaril okoli 780 tisoč evrov mesečnih prihodkov od najemnin in okoli 150 tisoč evrov prihodkov, ki jih bo MOL plačal za upravljanje parkirišč.

A po plačilu obratovalnih stroškov, plač zaposlenih in minimalne amortizacije Grepu ne bo ostalo nič, čeprav bi moral poplačati še podrejeno 15-milijonsko posojilo Primorju, Gradisu G in Energoplanu oz. vsaj obresti zanj.

An. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
slonček
# 12.04.2011 ob 11:49
E moj ZOKI.

Kavboj. Ti si sposoben le mestno redarstvo v pozitivni bilanci vodit.
Tam ne boš zabredel v težave. Pa tudi denarja ti ne bo treba iz mestnega proračuna vračat.
Kandidiraj za direktorja REDARSKE SLUŽBE. Tam si naj jači.
mattyy
# 12.04.2011 ob 11:48
Jaz se sploh ne čudim, da gre vse v qrac! Jankovič podpira KGB, KGB podpira Jankoviča!
obelix complicus
# 12.04.2011 ob 12:53
primus, nogometne in košarkarske tekme sem obiskoval, ko si ti še iz enega jajčka v drugega skakal, da se razumeva.
Zato sem vesel novega stadiona in dvorane. Nisem pa vesel načina, na katerega se je tega projekta ločil ljubljanski župan. Popolnoma netransparentno in diletantsko voden projekt.
sioxxos
# 12.04.2011 ob 13:06
ko sem od samega začetka kričal, da gre za prevaro in pri otvoritvi dvorane (stadiona), ko je Don Janko zapiral ceste, da ne bi ogoljufani podizvajalci kvarili umetniškega vtisa, dal primerjavo

BERLIN 1936 = LJUBLJANA STOŽICE 2010

so me predvsem volilci t.i. levice popljuvali in pobruhali do temeljev, nato pa še administrator zbrisal in baniral...

... sedaj pa po zrncih na dan prihaja vsa DEKADENTNOST načina izgradnje stadiona in dvorane...

samo še v glavah socializma se namreč lahko tak projekt gradi na tako perverzen način, in samo v glavah stare in sprevržene miselnosti je še vedno možno, da so ljubljančani z veliko večino za takšno prevaro glavnega akterja celo nagradili, najprej z ovacijami na otvoritvi (navkljub temu, da je zaradi te prevare propadlo veliko podizvajalcev), nato pa še z novim županskim mandatom...

DEKADENCA, ki ji ni para... in ko je junija 2010 Pahor javno izjavljal, da država ne bo dala niti ficka, nato pa je v interesu levičarske zalege popustil in se celo javno pohvalil, da je posredoval pri državnih bankah za čez 100 mio eurov kredita... se je to ljubljančanom zdelo povsem ok, da napovedan zasebni projekt plus občinsko zemljišče sedaj v celoti pokriva država, torej vsi državljani... in ko je nato še MŠŠ podelilo 9,4 mio eurov na osnovi prevarantskega razpisa... mi je dokončno poknilo, v kakšni državi in s kakšnimi državljani (iz ljubljane) imamo opravka...

stadion in dvorano ja rabimo in to vsi slovenci, to ni le za ljubljano, to je za dobrobit vseh nas in janković jo je vsaj zgradil...

Kaj pa vrtci, šole, domi upokojencev, socialna stanovanja, telovadnice po manjših mestih...

eh... za bruhat... in kot zaključek:

pošteno bi bilo, da ves dolg prevzame MO Ljubljana, ta pa naj prične zaračunavati prebivalcem ljubljane mesečni prispevek vsaj 50,00 EUR... ker sicer si lahko tudi v Mariboru, Celju, Kopru, Kranju.... postavimo podoben projekt... javno ga najavimo kot zasebni, nato izgradimo kr nekaj, potem pa rečemo, da privat kapitala ni in da naj dajo državne banke kredit, te pa se bodo že na novo dokapitalizirale...

ampak to pa ne gre.... zakaj že ne? Aja, ker ne gre za Ljubljano in za t.i. levico... kaviar levico na račun vseh državljanov in novih kreditov...

STOŽICE 2010 so sramota in dekadenca... a bo za to kdo odgovarjal? Bo ja... janez janša...
parsival
# 12.04.2011 ob 12:51
Važno da imamo v Butalah nov stadion!
kunta kinte
# 12.04.2011 ob 12:10
vsem Ljubljančanom lepo uvest samoprispevek pa trgat od plač za Stožice in konec debate,me zanima če bodo še tako strastno zagovarjali opankarja
klemen62
# 12.04.2011 ob 12:46
primus: kolk ti plačajo mesečno za komentarje, ki ti jih napiše jankovičev strokovni štab.
slip_knot
# 12.04.2011 ob 12:20
Sj ne morm vrjetn da eni še naprej zagovarjajo jankovića. Kruha in iger, pa ni važno kolk je pokradenega,ane? Tko k je že kunta kinte napisov, od plač trgat pa bomo vidl če ga boste še zagovarjal.
zemohudin
# 12.04.2011 ob 11:53
Ministrstvo povračila iz Bruslja še ni zahtevalo, denar za gradnjo stadiona pa je Mestni občini Ljubljana že izplačalo.

??? Wild west.
mr. pp
# 12.04.2011 ob 13:16
Samo še to: zakaj vedno privlečete na dan Janšo, če kdo reče kaj čez Zokija? Potem se pa človek vpraša, kdo je komu firer, a ne primus?
mr. pp
# 12.04.2011 ob 13:13
sioxxos, boljš se ne da napisat!!! Enostavno ne razumem, da ljudje še vedno nasedajo... Zoki se malo zasmeji, pa reče, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu, pripelje še Danielo in Severino, pa smo vsi srečni. Medtem pa nas za hrbtom obira za velike denarce...
Comando valut
# 12.04.2011 ob 13:06
Srbska posla...
gula
# 12.04.2011 ob 11:54
Balkanska posla pač. Jankoviča v arest,GREP spucat, stožce pa podret in zasut....
lozi
# 12.04.2011 ob 11:40
Samo tri?
Zdej k Gadafi ne plača pa nastajajo problemi,a?
Dr.Vannacut
# 12.04.2011 ob 12:54
primus...
pomembno, da ti uzivas ob tem, da smo za uboge Stozice porabili malo manj kot Nemci za Allianz Areno... S tem, da bodo Stozice glede na cas in nacin gradnje neskoncno saniranje. Jankovic si je verjetno zagotovil neko rento, ampak pomembno, da ti pri tem uzivas.

V Mariboru in Kopru so za spodobne cifre obnovili stadione. V Celju ga pred leti tudi za spodobno ceno zgradili. Vec mi pomenijo ti stadioni, kot pa tale nedokoncan stadion, ki bo vecna sanacija, preplacan na veliko... kao glavni stadion v Sloveniji, manjsi pa kot trzaski, ki v Italiji nima skoraj nikakrnsega pomena, zgrajen ko je Triestina igrala v serie B ali C1 pa se v mestu, ki je malo manjse kot sama Ljubjana... res velika pridobitev te Stozice...
Na veliko preplacan stadioncek...
slip_knot
# 12.04.2011 ob 12:53
roxdegabba pa kaj je Slovenija samo ljubljana? Da te ni sram da sploh kaj takega napišeš! Od kod se pa dobi občinski denar??
rubin
# 12.04.2011 ob 12:13
bravo,kunta kinte,v vsaki občini ki se prezadolži bi to mogli uvest,pa da vidimo podpornike popoviča,jankoviča..
fur80
# 12.04.2011 ob 11:54
Denarja ko listja in trave, kake cifre za en kup betona, ki niti impresionira ne.
MuDeL
# 12.04.2011 ob 11:41
GREP vreči ven pa dobiti nekoga zanesljivega. oni so že dokazali da so nesposobni, še svojih podizvajalcev niso mogli poplačati.
lukaq
# 12.04.2011 ob 14:14
@roxdegabba, problem je ker je janković pred časom že kar arogantno odgovarjal, da ljubljana ne bo plačala niti evra za stožice na vprašanje koliko stroškov bo imala ljubljana s projektom, torej problem je laž, ki pa je pri levičarjih zgleda tako ali tako vrednota
lukaq
# 12.04.2011 ob 13:25
@roxdegabba Če negdo denar da nekomu drugemu (drugim občinam) ne pa ljubljani ne pomeni da ga je pokradel, če je gdo pokradel denar ljubljani je to Janković.
PatrickBateman
# 12.04.2011 ob 13:21
roxdegabba
aha kot komunisti, misliš, da edino z lažmi lahko nekaj dosežeš...
sioxxos
# 12.04.2011 ob 13:58
PRAVIČNEJŠE FINANCIRANJE na osnovi novega zakona o financiranju občin je bilo temeljno vodilo takratne vlade in nov zakon dejansko JE bolj PRAVIČEN. Zato je v novem zakonu o financiranju občin predvideno, da se 35 odstotkov dohodnine zbiralo v državnem proračunu, od koder se bo denar vsak mesec v obliki glavarine "bolj pravično" nakazoval v občinske blagajne. Koliko konkretno občine dobivajo vsako leto po metodologiji, zapisani v zakonu, izračunavajo v vladi.

Ta novi model je po vseh kriterijih bolj pravičen in na boljšem so bile vse občine razen Ljubljane, ter občin Trzin, Log-Dragomer in Šempeter-Vrtojba.

Šlo je samo za bolj pravično porazdelitev denarja, ne pa za krajo... in to v skladu z evropskimi regulativami in načeli o vzpodbujanju razvoja manj razvitih delov Slovenije...

... ko pa se nato veliko neljubljančanov vozi na delo v Ljubljano, ker ga v njihovem okolju ni niti za vzorec, pa pizdoljakate, kaj za vraga se vozijo v Ljubljano...

gre za staro jankovićevo zavajanje svojih ofc, kako je bila Ljubljana okradena, v resnici pa je bilo ravno obratno... manj razviti deli Slovenije so na osnovi starega zakona še bolj zaostajali in prejšnja vlada je ravnala v duhu evropske usmeritive o reigonalnem razvoju...

mal vtipkajte v google: novi zakon o financiranju občin in hitro boste videli, da obstaja kar nekaj diplomskih nalog na to tematiko in predvsem videli boste, zakaj t.i. levici NIKOLI ni ustrezalo, da so ljudje čim bolj izobraženi...

KER POTEM SPREGLEDAJO, kako jih fopajo...
tech
# 12.04.2011 ob 13:34
@roxdegabba

Najboljš bi bilo, da se vzame iz Ljubljane vsa ministrstva, parlament, univerzo in vsa sranja ki se kopičijo v Ljubljani, ter se jih razdeli po Sloveniji in pol lahko brez težav Ljubljančani dajejo svojo dohodnino svoji občini, če je bo kej...
lukaq
# 12.04.2011 ob 14:32
sej naša stvar, tudi jaz sem ljubljančan, ne samo ti, LOL
lukaq
# 12.04.2011 ob 13:51
@roxdegabba če je to kraja kaj je potem to, dam bodo morali vsi državljani, tudi neljubljančani, plačati za stožice skozi davke, zaradi prirejenega razpisa MŠŠ-ja?

Ali pa to, Janković je pred meseci zagotavljal, da občina ljubljana za stožoce ne bo zapravila niti evra, dala je samo zemljišče. No že kmalu potem se je izkazalo, da je Ljubljana morala plačati več kot 40 miljonov € za projekt. Potem je to tudi kraja našega denarja, sam bi ga morali imeti za druge projekte, pa ga sedaj nimamo več
tech
# 12.04.2011 ob 13:49
@roxdegabba

In kaj bo pol ostalo v LJ, stanovanja bodo še bolj prazna, ker študentov ne bo in zraven zapre še polovica gostincev, kjer jejo na bone...dnevni migranti ne bodo več nakupovali in jedli v LJ, bodo to počeli drugje...še prosili bi, da dobite vse nazaj...
gledaec
# 12.04.2011 ob 11:55
Ne verajmem, ker Župankovič pravi, da je vse ok!
franček
# 12.04.2011 ob 15:45
Eden od pogojev za pridobitev posojila je tudi, da ima Grep poravnane vse obveznosti do dobaviteljev in (pod)izvajalcev. Vendar podizvajalci in dobavitelji ponovno delajo in dobavljajo material na odloženo plačilo, ki naj bi ga dobili po črpanju preostanka posojila. Nekateri dobavitelji tako na plačilo čakajo že skoraj leto dni.

Leto dni? Grep je prisilil nekatere svoje podizvajalce, da so svoje terjatve spremenili v 10 letno posojilo!.
Barabe!
kralj matjaž
# 12.04.2011 ob 15:45
Čisto sranje.
Ampak glavno da imamo kruha in iger.
lukaq
# 12.04.2011 ob 15:27
@roxdegabba
jaz ga že ne bom volil in ga nikoli nisem, ne morem pa razumeti nekaterih ki ga boste ne glede na to da vam laže, vas nateguje...
gula
# 12.04.2011 ob 15:14
@primus
12. april 2011 ob 12:09

gula, taki kot ti bi blo treba zasut, janšisti zafrustrirani, če bi vam firer Ivan Janez postavil Stožice pa bi not mu se hodli klanjat, pacienti eni...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaj kot leta 45 v brezna ?
Daj no saj to je sovražni govor.....
...zahojeni
SAM
# 12.04.2011 ob 14:58
Janković bombastično začenja projekte, ki niso celovito zastavljeni in se pokaže, da bodisi ni urejena infrastruktura, ki bi morala biti ali pa ni jasnih finančnih konstrukcij (npr. v naseljih, ki so grajena za neprofitna stanovanja, ni v okolici dovolj vrtcev, ni igral, tako da stanovalci, ki so najemniki pri MOL dobesedno vdirajo na zasebna okoliška zemljišča in si lastijo, kar ni njihovo, podobno kot Strojani. Pri denarju so zmeraj zraven sumljivi investitorji ali pa prihaja do denarja s prirejanjem podatkov in z zavajanjem. Nemalokrat se v čudnih povezavah pojavijo sorodniki, ...). Edino vodilo je ustvarjat vtis, da se lahko kar naenkrat investira nesorazmerno več, kot zmoremo. Tako zna delat vsak. Poglejmo ali si doma lahko privoščimo, da naenkrat na kredite zgradimo hišo, vikend, kupimo nov avto, jahto na morju, ... Nekateri bi to ocenili kot sposobnost, odgovorni ljudje pa gotovo ne bi delali tako.

Janković bo rekel: "Zgodba je zelo preprosta ..."
Posledice te bombastičnosti pa bomo plačevali mi. Vse preveč se približujemo Balkanu in vse bolj oddaljujemo od urejenega dela Evrope. Žal.
urosh444
# 12.04.2011 ob 13:02
tisti ko pravite,da ljubljančani zagovarjajo jankoviča,si poglejte kakšna je bila volilna udeležba na županskih volitvah v LJ lansko leto,pa vam bo prec malo več zadev jasnih.Še na vsakem referendumu,je višja udeležba,jaz sem že takrat rekel,da so najbrž bila volišča polna samo na fužinah,v štepanjcu ipd. naseljih
hepimen
# 12.04.2011 ob 14:48
Imate en spodoben športni objekt.

Imate tudi nekaj spodobnih ljubljanskih klubov, ki so enkrat že bankrotirali do te mere, da niso več dolžni.

Vsaka podobnost je zgolj naključna.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 14:46
Potem pa glasuj proti Jankoviću, če ti gre tako na živce in je stvar rešena.
PatrickBateman
# 12.04.2011 ob 13:02
roxdegabba
pojma nimaš kako se pretaka denar v državah. V vseh državah je jasno, da glavno mesto pobira veliko denarja od ostalih delov države, ti pa bi tukaj dejstva obračal...
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 13:42
@lukaq: Denar, ki ga Ljubljančani namenjamo financiranju svoje občine so nam vzeli in ga razdelili med vaške janšistične občine. To je kraja, nič drugega.

@tech: To bi bilo super, ušivi vaški poslanci in ministri (Ljubljančanov med njimi praktično ni) nam samo delajo gužvo v centru in degradirajo naše mesto s svojimi vaškimi manirami. Naj gre vse skupaj v Domžale ali Maribor ali kamorkoli hočete, Ljubljančanov vlada in parlament in ta sranja ne zanimajo. Selitev državnih organov v druge kraje - jaz sem takoj ZA.
5tane
# 12.04.2011 ob 12:47
Važno, da so Stožice. Tu saj vemo kje je denar. Pri politikih zgine po 10x več pa noben ne ve kje je.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 14:05
@sioxxos: Evo ti primer: ti in jaz plačava vsak po €1000 dohodnine. Tvojih €1000 gre lepo tvoji občini za urejanje vaših občinskih cest, parkov, kulturnih domov in podobno. Od moje dohodnine gre samo €667 moji občini, €333 pa gre skozi transfer v tvojo občino za tvoje ceste in tvoje športne dvorane. Ali je to pravično?
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 13:15
@PatrickBateman: Ja, iz vse države pobirajo denar DRŽAVNE institucije, se pravi vlada, parlament, ministrstva. Občina Ljubljana pa dobiva denar izključno od prebivalcev Ljubljane.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 14:07
@lukaq: Če je občina Ljubljana plačala za Stožice je to naša občinska stvar in kot vidiš, se Ljubljančani nad tem ne pritožujemo, saj smo veseli, da imamo končno en spodoben športni objekt. Nad tem se pritožujete vaščani, ki s tem nimate nič.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 13:25
@PatrickBateman: Kakšnimi lažmi? Vse je črno na belem, lepo si preberi zakon o financiranju občin, pa boš izvedel, od kod občinam denar. Edino Ljubljanska občina je diskriminirana, saj Ljubljančani namesto da bi dali svojo dohodnino svoji občini, se nam del naše dohodnine vzame in se razdeli med janševe vaške občine. V zakonu o financiranju občin se to imenuje "transferni prihodki", se pravi transfer iz Ljubljane v razne Destrnike in Sv. Tomaže in podobna janševska legla.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 13:18
@mr. pp: Vedno se privleče Janšo zato, ker je Ljubljančanom pokradel naš občinski denar in ga razdelil svojim vaškim občinam. Zato.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 13:13
@slip_knot: občinski denar se dobi iz

1. Dela dohodnine prebivalcev občine

2. Davki na nepremičnine prebivalcev občine

3. Globe, koleki, takse in podobno, kar tudi plačajo prebivalci občine

Torej, občine se financirajo izključno z denarjem prebivalcev občine, pri tem, da smo prebivalci Ljubljane pri tem diskriminirani, saj gre del naše dohodnine namesto v proračun občine Ljubljana v janševe vaške občine po janševen lopovskem zakonu iz leta 2008.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 14:21
@brezimni komentator: Če je naš župan lagal, je to naša stvar, mi ga bomo na volitvah že kaznovali, če bo treba. Vaščani pa se brigajte za svoje vaške župane, ne za našega, ki je prvi po dolgih letih, ki je dejansko kaj dobrega naredil za naše mesto.
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 12:47
Če Ljubljani ne bi pobrali denarja in ga potalali janševim vaškim občinam, bi se lahko Stožice financirale izključno z občinskim denarjem. Tako pa je treba štrikati z javno-zasebnim partnerstvom in evropskim denarjem.
primus
# 12.04.2011 ob 12:20
Ljudje ki ne hodijo na športne/kulturne/glasbene prireditve (ponavadi ves dan tičijo doma in serjejo anonimno po forumih in spletnih straneh, v 90% desničarji/konzervativci) itak niso sposobni kaj več kot srat. Konstruktivnih argumentov in rešitev od vas pa nikoli nism slišal. Pol pa slišim še "opankar" pa mi je jasno da gre za kombinacijo sovraštva do vsega kar ni "čisto slovensko". Neonazi wannabeji...
roxdegabba
# 12.04.2011 ob 12:48
Svaka čast Jankoviću, da je sposoben izpeljati take projekte. Naj vas samo malo spomnim, obljube o novem stadionu smo poslušali od vseh županov od Strgarja naprej, naredil ga je pa Janković.
Kazalo