Stran na Facebooku ima 230 privržencev. Foto: MMC RTV SLO
Stran na Facebooku ima 230 privržencev. Foto: MMC RTV SLO

"Jankovič je že dobil priložnost sestaviti vlado. Zanj je bilo usodno dogajanje do t. i. črne srede 21. decembra. Ampak vseeno je dobil prvo priložnost za sestavo vlade, a mu ni uspelo. Zdaj je na vrsti 2. uvrščeni na volitvah Janez Janša. Podprimo Janeza Janšo. Za to, da Jankoviču ni uspelo, ni kriv niti Janša, niti Virant, niti Žerjav ali kdor koli drug, kar jim očitajo Jankovičevi podporniki. Jankovič si je kriv popolnoma sam.

Njegov začetek pogajanj (ki to sploh niso bila, saj je PS od morebitnih koalicijskih partnerjev pričakovala, da bodo kar skočili v njihov objem brez koalicijske pogodbe) je bil katastrofalen. V eni izjavi po t. i. črni sredi je Jankovič izjavil, da se šele uči demokracije, kar je res podlo. Podprimo Janeza Janšo!," je zapisal ustanovitelj skupine na družabnem omrežju Facebook.

V nasprotju s skupino, ki je pozivala k shodu, ki bi pokazal podporo Zoranu Jankoviću ob novem glasovanju za mandatarja za predsednika vlade, skupina za podporo Janši k podobnemu dogodku ne poziva. Trenutno ima 230 podpornikov.