Fišer je za komuniciranje z javnostmi najel zunanje svetovalce. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Fišer je za komuniciranje z javnostmi najel zunanje svetovalce. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten


Za komunikacijsko svetovanje je vrhovno državo tožilstvo (VDT) najelo podjetje Urednica in po poročanju medijev plačalo okoli 5.000 evrov. "Poslovno sodelovanje podjetja Urednica zajema neomejeno komunikacijsko pomoč in podporo vodstvu Vrhovnega državnega tožilstva pri vseh aktivnostih in odnosih z vsemi ključnimi javnostmi ter mediji v času izjemno povečanega zanimanja za delovanje naročnika," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali pri omenjenem podjetju, kjer dodajajo, da so na sodelovanje z VDT-jem ponosni.
Sicer pa navajajo, da vodstvo VDT-ja ni potrebovalo osnov javnega nastopanja. Nekateri mediji so namreč poročali, da so Fišerja s posebnimi govornimi vajami pripravili na novinarsko konferenco tožilstva glede postopka proti Tovšakovi ter na sejo parlamentarnega odbora za pravosodje in izredno sejo v DZ-ju.

Podjetje Urednica je sicer med proračunskimi uporabniki lani največ sodelovalo z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana. Med drugim so sodelovali tudi s stranko PS v času predčasnih parlamentarnih volitev. Oče solastnice podjetja je tudi kandidiral na listi PS-ja.

Na informacijo o komunikacijskem svetovanju VDT sta se danes odzvala Odbor za pravično in solidarno družbo in stranka Solidarnost. Kot so zapisali v skupnem sporočilu, je takšna poteza VDT moralno sporna zaradi pomanjkanje denarja, kar ogroža celo plače zaposlenih v tožilskih vrstah. Menijo tudi, da je VDT s tem dejanjem razgalilo, da "samo ne zmore dovolj vere v svoje ravnanje".