Grozilna kratka sporočila so dobili trije člani NSi-ja. Foto: BoBo
Grozilna kratka sporočila so dobili trije člani NSi-ja. Foto: BoBo

V sporočilih je, kot je za STA pojasnil Vrtovec, pisalo: "V peklu se boste cvrli, izdajalci slovenskega naroda. Povej naprej." Vrtovec je še pojasnil, da je sam sporočilo prejel s svoje telefonske številke, Cimperšek z Longarjeve, Longar pa s Cimperškove, zato so v stranki že zahtevali pojasnila Telekoma Slovenije, saj si sporočil med seboj oziroma sami sebi niso pošiljali.

Vrtovec je ob tem še razložil, da so jim tam povedali, da je kaj takšnega mogoče, do konca dne pa mu bodo poslali še potrdilo, da sporočila ni poslal sam sebi.

Tiskovni predstavnik Nove Slovenije sicer še pravi, da sta njegova in telefonska številka Cimperška službeni, Longarjeva pa zasebna, a so vse tri objavljene na spletni strani stranke. Dodal je, da so obvestili tudi policijo, a ta s spremembami kazenskega zakonika ni več pristojna, da bi sprejela prijavo. "Treba je vložiti ovadbo na tožilstvo proti neznanemu storilcu," je pojasnil in dodal, da se o tem v stranki še odločajo.

Dejal je še, da grožnje sicer prejemajo skoraj vsak dan, a je bilo tokrat prvič prek SMS-sporočila. Po njegovem mnenju je bil eden izmed razlogov za to tudi preimenovanje vojašnic.

Policija: Predkazenski postopek teče
Tiskovni predstavni policije Vinko Stojnšek pa je pojasnil, da primer ima določene znake kaznivega dejanja po kazenskem zakoniku. Pojasnil je, da se, če je grožnja izrečena proti več osebam, lahko začne kazenski pregon na predlog oškodovancev, če se grozi le enemu človeku, pa se pregon začne z zasebno tožbo. ker je policija prejela dva predloga za pregon, je predkazenski postopek že stekel.