Danilo Türk se bo ogradil od nizkih udarcev v kampanji. Foto: BoBo
Danilo Türk se bo ogradil od nizkih udarcev v kampanji. Foto: BoBo
Predstavitev volilnih kampanj Danila Türka in Milana Zvera

Aktualni predsednik in kandidat za vnovični mandat Türk je na novinarski konferenci dejal, da posebnih predvolilnih dejavnosti do zdaj še ni opravljal, aktivno pa bo začel volivce nagovarjati v petek.

V kampanji se je odločil za slogan Za skupno dobro. Namestnik vodje Türkove volilne pisarne Igor Pribac je napovedal, da bo kampanja vsebinska in bo temeljila na programu. Dodal je, da ne bodo napadalni in ne bodo uporabljali "neprimernih nizkih udarcev".
Türk pohvalil Vizjaka
Glede kritik, ki letijo na Türka od nekaterih protikandidatov, pa predsednik pravi, da se je v času opravljanja funkcije navadil, da mu mečejo polena pod noge in da dobiva mnogo nepravičnih in nekulturnih kritik.
Pri tem je opozoril, da se mu tudi precejkrat očita, da ne podpira vladnih reform, a da je to daleč od resnice. Ob tem je pohvalil pristop ministra za delo Andreja Vizjaka pri pogovorih s socialnimi partnerji.

Komentiral je tudi izjave predsednika SD-ja Igorja Lukšiča, da se okrog njega zbira "stara levica". Ta trditev je po Türkovih besedah popolnoma zgrešena. Struktura njegovih podpornikov je namreč zelo raznolika, podpirajo ga različni volivci, pa tudi tako koalicijske kot opozicijske in zunajparlamentarne stranke.

Predstavitev volilnih kampanj Danila Türka in Milana Zvera