Slovenija
(1)

Poudarki

  • Komisija se je za ponovne volitve odločila zaradi nepravilnosti.
Volitve
Bodo v Šmarjeških Toplicah 16. decembra le dobili župana? Foto: BoBo

Dodaj v

V Beli Cerkvi v Šmarjeških Toplicah bodo 16. decembra znova volili

Komisija je razpisala nove volitve
6. december 2018 ob 19:48
Šmarješke Toplice - MMC RTV SLO, STA

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes v obvestilu, objavljenem na spletni strani občine, tudi uradno razpisala volitve za župana na volišču Bela Cerkev. Kot dan glasovanja so določili nedeljo, 16. decembra.

Tisti volivci, ki nameravajo glasovati po pošti, morajo občinsko volilno komisijo o tem obvestiti do ponedeljka, 10. decembra, do 24. ure. Volivci, ki nameravajo glasovati na domu, pa morajo komisijo o tem obvestiti do četrtka, 13. decembra, prav tako do 24. ure.

Predčasno glasovanje bo potekalo v četrtek, 13. decembra, med 7. in 19. uro, na volišču v Šmarjeti – dvorana Kulturnega doma. Do vključno ponedeljka, 10. decembra, je mogoče občinski volilni komisiji predložiti predloge za zaupnike. Lista kandidatov ima v skladu z zakonom o volitvah v državni zbor lahko največ po enega zaupnika na volišču, so še zapisali v obvestilu.

V Šmarjeških Toplicah sta županska kandidata Marjan Hribar in Bernardka Krnc zbrala vsak po 1016 glasov. Občinska volilna komisija je v sredo po pritožbi priznala še en glas Hribarju, zaradi nepravilnosti pa je določila zopetne volitve na volišču v Beli Cerkvi.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
AM
# 07.12.2018 ob 10:40
No pa so se Šmarješke Toplice vpisale ne zemljevid SLO. Ker sem iz drugih koncev, sploh nisem vedel, da so svoja občina. Jih pridem drugo leto gotovo obiskat ;)
Kazalo