Slovenija
(3)
Zlatko Gombar v svojem programu poudarja pomen etike v politiki, kot aktivni državljan pa si želi dejavnejšega političnega udejstvovanja občanov Kopra. Foto: Dobra država

Dodaj v

V Kopru za župana tudi Zlatko Gombar

"Za politično aktivnejše občane"
10. oktober 2018 ob 19:13
Koper - MMC RTV SLO, STA

V boj za županski stolček v Kopru se je kot kandidat Dobre države podal tudi predsednik krajevne skupnosti Koper Za Gradom Zlatko Gombar. V svojem programu izpostavlja pomen etike v politiki, kot aktivni državljan pa si želi dejavnejšega političnega udejstvovanja občanov Kopra.

Kot je pojasnil, je že od mladosti aktiven državljan, udeležbo v političnih procesih pa razume kot dolžnost vsakega posameznika. "V Kopru imamo 40.000 volivcev, 20.000 jih ostane doma," ugotavlja Gombar, ki želi s kandidaturo dati zgled drugim, da se je treba aktivno udeleževati političnega življenja.

Med ključnimi točkami svojega programa je izpostavil participativno demokracijo oz. večje soodločanje meščanov o skupnih zadevah, pri čemer po njegovih besedah že obstajajo orodja, s katerimi bi občane v večji meri pritegnili k soodločanju.

Gombar je poudaril tudi pomen razvoja turizma, tako v priobalnem pasu kot v zaledju, izgradnjo stanovanj za mlade družine ter razvoj medgeneracijskih središč. Med drugim kandidat Dobre države predlaga tudi ustanovitev oz. zasnovo pokrajine Južna Primorska.

Kot so v Dobri državi zapisali ob predstavitvi kandidature, se Gombar ne zmeni za delitev na leve in desne. V stranki sicer menijo, da se kljub dosežkom mestnih oblasti v preteklih letih koprska občina ne razvija tako, kot bi se lahko, še posebej zaledje.

Glede povezovanja z drugimi listami in kandidati v morebitnem drugem krogu je Gombar dejal, da o tem še niso razpravljali, je pa napovedal, da se bo pogovoril z vsemi, ki imajo enake ali podobne programske točke kot on.

Poleg aktualnega župana Borisa Popoviča so kandidaturo za župana napovedali še Danijel Sertič (NSi), predsednik lokalnega odbora SD-ja Marijan Križman in samostojna občinska svetnica Olga Franca, ki namerava kandidirati s podporo gibanja Skupaj.

Lista Aleša Bržana je za županskega kandidata tudi uradno potrdila samostojnega občinskega svetnika Aleša Bržana, ki je na zadnjih županskih volitvah osvojil drugo mesto in velja za resnega tekmeca Borisu Popoviču. Kandidaturo bodo predvidoma vložili še ta teden.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
NoFuture
# 11.10.2018 ob 08:43
Za Aleša Bržana!
ms-dante
# 11.10.2018 ob 07:03
Šerifa Popovića po lahko zamenjal samo nov šerif in trenutno ga ni junaka, ki bi se lahko uprl trenutnemu šerifu, ker je le ta pobral vse revolveraše na svojo stran. Škoda za Koper.
Semedelčan
# 10.10.2018 ob 20:37
Popovičev satelit. Kdo ga bi sicer volil pa nimam pojma.
Kazalo