Janko Veber opozarja, da je nadzor nad delom vlade otežen. Foto: BoBo
Janko Veber opozarja, da je nadzor nad delom vlade otežen. Foto: BoBo

Po njegovem mnenju je tako spremljanje dela vlade "bistveno oteženo, če že ne dejansko onemogočeno". Zapisal je, da si v SD-ju težko predstavljajo potek sodelovanja vlade s socialnimi partnerji in opozicijo, če niso zagotovljeni niti minimalni pogoji za spremljanje dela vlade.
Z dnem imenovanja vlade v DZ je namreč po navedbah Vebra onemogočeno redno spremljanje dela vlade prek njene spletne strani. Zato poslanec vlado poziva, naj v najkrajšem času zagotovi dostopnost javnosti do vladnih gradiv na svojih spletnih straneh in na ta način "spoštovanje minimalnih, poslovniških zahtev, ki predvidevajo njeno transparentno delovanje".

Ukom: Le tehnične težave
V Uradu vlade za komuniciranje (Ukom) pa pojasnjujejo, da je nezmožnost dostopa do vladnih gradiv posledica tehničnih težav, ki pa bodo do četrtka dopoldan že odpravljene in bo dostop do vseh gradiv znova omogočen.
Veber je obenem kritičen tudi do učinkovitosti nove vlade. Ta je prvo redno sejo DZ-ja razpisala šele v drugi polovici aprila, kar po njegovem mnenju kaže na to, "da se očitno s sprejemanjem ukrepov vendarle tako zelo ne mudi, kot se je to razumelo iz javnih nastopov vodij koalicijskih strank".