Vladi je bilo naloženo, naj v treh mesecih pripravi celovito analizo problematike pripravništev. Foto: BoBo
Vladi je bilo naloženo, naj v treh mesecih pripravi celovito analizo problematike pripravništev. Foto: BoBo

Na seji vlade bodo predvidoma obravnavali analizo problematike pripravništev. Odbor DZ-ja za delo, družino, socialne zadeve in invalide je marca obravnaval predlog zakona o ukrepih na področju pripravništva, ki ga je v DZ vložil SDS. Zakon je bil nato zavrnjen, vladi pa je bilo naloženo, naj v treh mesecih pripravi celovito analizo problematike pripravništev.

Vlada se bo seznanila z ukrepi za pomoč socialno najšibkejšim. Eden izmed glavnih ukrepov, projekt odpisa dolgov socialno ogroženim, pa je že začel veljati.

Odgovor na interpelacijo notranje ministrice
Zoper ministrico za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar je zaradi dogodkov, povezanih s pridržanjem nekdanjega kosovskega predsednika vlade Ramusha Haradinaja, poslanska skupina SDS-a vložila interpelacijo. Notranja ministrica pa mora svoj odgovor na interpelacijo v državni zbor poslati do petka, zato naj bi ga danes prav tako obravnavali na vladi.

Sestavni del ministričinega odgovora naj bi bilo poročilo policije glede pridržanja Haradinaja. Policija je že zatrdila, da je ravnala edino pravilno.

Ministrica se je konec junija že sestala s premierjem Mirom Cerarjem in ocenila, da uživa njegovo zaupanje, tudi koalicijske stranke so ji načelno izkazale podporo. DZ bo interpelacijo obravnaval predvidoma septembra.