Vlada naj bi 26. septembra obravnavala predlog dokumenta, ki je že razburil sindikate. Foto: BoBo
Vlada naj bi 26. septembra obravnavala predlog dokumenta, ki je že razburil sindikate. Foto: BoBo

Vlada je pripravo enotnega dokumenta z ukrepi po področjih naročila ministrstvoma za notranje zadeve ter za gospodarski razvoj in tehnologijo. Dokument zajema skupno 338 ukrepov, ki so smiselno združeni po 16 področjih, prinaša pa tudi ustanovitev stalne medresorske delovne skupine za spremljanje izvajanja ukrepov, ki bo vladi o tem poročala dvakrat letno.

V dokumentu največ ukrepov odpade na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (57 ukrepov), sledita ministrstvo za kmetijstvo in okolje (53) in ministrstvo za finance (48). Ukrepi so konkretno opredeljeni, zapisane so zaveze in predlogi rešitev, nosilci ter roki realizacije, zatrjuje vlada.

Vlada skupaj z dokumentom ustanavlja tudi stalno medresorsko delovno skupino za zagotovitev boljšega zakonodajnega in poslovnega okolja ter dvig konkurenčnosti. Novoustanovljeno delovno skupino bo koordiniral kabinet predsednice vlade in generalni sekretariat vlade, vodila pa jo bosta ministra, pristojna za notranje zadeve ter gospodarstvo. Glavna naloga delovne skupine bo udejanjenje ukrepov in zavez iz dokumenta ter redno seznanjanje vlade glede izpolnjevanja ciljev, so še zapisali na vladi.