Slovenija

Poudarki

  • Civilna iniciativa pred DZ-jem pripravila kulturni program
  • Primc napoveduje strpno in argumentirano kampanjo
  • Referendum že čez dober mesec dni?
Podpisi državljanov, ki so jih člani civilne iniciative vložili za razpis referenduma. Foto: MMC RTV SLO/G.Petovar
Ivan Svetlik
Svetlik poziva h glasovanju za zakonik. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Vloženi podpisi za referendum o družinskem zakoniku

DZ mora referendum razpisati v sedmih dneh po vložitvi zahteve
3. februar 2012 ob 08:35,
zadnji poseg: 3. februar 2012 ob 14:18
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Žal družinski zakonik ne spoštuje mame in očeta, zato ga je treba na referendumu zavrniti, je dejal vodja iniciative Aleš Primc. Minister Ivan Svetlik poziva h glasovanju za zakonik.

Vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleš Primc je povedal, da po dveh letih in štirih mesecih počasi končujejo delo v zakonodajnem postopku glede družinskega zakonika. "Nam je žal, da tudi v zadnjih dneh ni bilo pripravljenosti za dosego kompromisa. Zdaj je družinski zakonik v rokah ljudstva. V roke državljank in državljanov polagamo pomen materinstva in očetovstva v slovenski zakonodaji," je poudaril

Primc napoveduje strpno in argumentirano kampanjo
Kot pravi, se mame in očetje zavedajo, da jih potroci potrebujejo, zato si želijo, da bi to spoštovala tudi slovenska družinska zakonodaja. V civilni iniciativi po njegovih besedah predlagajo, da bi bil referendum 11. ali pa 25. marca na materinski dan. Na oba dneva bodo sicer potekale tudi nadomestne županske volitve. "Naša kampanja bo argumentirana, strpna in spoštljiva. Računamo, da bo tudi splošna kampanja takšna," je dodal na koncu.

Civilna iniciativa je pred vložitvijo podpisov pred DZ-jem pripravila kratek kulturni program. Ena izmed njihovih podpornic je zrecitirala pesem Toneta Pavčka Starši, v zrak pa so nato spustili deset belih golobov, ki naj bi ponesli "sporočilo miru, prijateljstva, ljubezni, svobode, spoštovanja in veselja po vsej ljubi Sloveniji".

Pred dnevi je sicer društvo Družinska pobuda dalo predlog, kako bi spremenili besedilo sprejetega zakonika ter s tem ugodili pobudnikom referenduma, ta pa bi tako postal nepotreben. A niso uspeli, saj je večina poslancev prepričana, da je sprejet zakonik že sam po sebi kompromis.

A pobudniki referenduma se ne strinjajo, da je v zakoniku istospolnemu partnerju omogočena posvojitev biološkega otroka njegovega partnerja, prav tako naj zakonik po njihovih besedah ne bi priznaval izjemnega pomena skrbnih in ljubečih mater in očetov za otrokovo razvoj.

Referendum že čez dober mesec dni?
Podpise za referendum so začeli zbirati 1. septembra lani, vendar je DZ dan zatem izglasoval zahtevo za ustavno presojo posledic referenduma. Zbiranje so nadaljevali 3. januarja, potem ko je ustavno sodišče odločilo, da referendumu ne nasprotuje.

DZ mora referendum razpisati v sedmih dneh po vložitvi zahteve, do dneva glasovanja pa ne sme preteči manj kot 30, in ne več kot leto dni. Če bo zakonik na referendumu zavrnjen, zakonodajalec leto dni ne bo smel sprejemati zakona z enako vsebino.

Svetlik: Obžalujemo, da se referendum izrablja za kratenje pravic otrok
Obžalujemo, da želijo nasprotniki družinskega zakonika referendum izrabiti za to, da bi nekaterim otrokom kratili pravico do enako varnega, brezskrbnega in za razvoj spodbudnega otroštva, kot ga imajo vsi drugi, je v izjavi za medije povedal minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik.

"Da bi označili enostarševske družine, neporočene, razvezane, rejniške in istospolne družine kot manjvredne. S tem bi se ožigosala polovica slovenskega prebivalstva," je poudaril in dodal, da zakonik daje več pravic otrokom in družinam ter jih tudi bolje varuje.

Svetlik je povedal tudi, da obžalujejo, da temeljnih človekovih in ustavno varovanih pravic varuhi ustavnega reda v državi niso uspeli zaščititi. Po njegovih besedah imajo zdaj državljani in državljanke možnost te pravice zaščititi z odločanjem na referendumu. "Pozivamo državljane, naj si ne pustijo vzeti svobode izbire družinskega in zasebnega življenja in da glasujejo za zakonik," je dejal.

A. S., Aleksander Kolednik, A. Č
Prijavi napako
Komentarji
TineB
# 03.02.2012 ob 08:59
Če bo pa zakonik na referendumu potrjen, naj pa Primc & Co. začepijo usta za vedno glede te teme. In naj se gredo res raje s svojimi družinami ukvarjat in z njimi čas preživljat, namesto da čas zabijajo za stvari, ki se jih ne tičejo.
TineB
# 03.02.2012 ob 09:28
@snegorucka

Še eden takšnih, ki ne ve, kaj v DZAk piše. Naštel si države, ki ne ločujejo institutov za hetero in homo pare - ampak vsem dajejo na voljo sklenitev zakonske zveze. Tako hetero kot homo parom.

DZak uzakonja ločena instituta: zakonsko zveze za hetero pare in partnersko skupnost za homo pare.

Zato ne govori neumnosti.

In takšnih držav, ki imajo ločena instituta s skoraj enakimi pravnimi posledicami, pa ima po svetu kar precej - na zahodu. Vključno s kar nekaj ameriškimi, brazilskimi, mehiškimi zveznimi državami - ki te zadeve urejajo na ravni zveznih držav in ne na federalni ravni.
grize321
# 03.02.2012 ob 09:43
@snegorucka
Isto so v 19. stoletju govorili ko so želeli ukiniti suženjsvo. "Sej imajo vsi sužnje. Že od nekdaj. Še v bibliji je napisano. Zakaj bi potem ukinjali suženjstvo?"
woods
# 03.02.2012 ob 10:25
Referendum bo pokazal ali Slovenceljni imajo kaj zdravega razume ali ne.
Ali pa gremo nazaj v srednjeveške Butale.
Obsidijan
# 03.02.2012 ob 09:39
@snegorucka

Na svetu je 195 držav, od tega jih zakonsko zvezo in istospolno zvezo na podobno radikalen način, kot predvideva sedanji predlog Družinskega zakonika, izenačuje samo 7 (Norveška, Nizozemska, Španija, Švedska, Belgija, Kanada in Južnoafriška republika).

Novi DZ istospolnim partnerjem ne omogoča sklenitve zakonske zveze. Tudi seznam tvojih držav je napačen.

Zaradi mene vsak lahko živi kot želi, nima pa pravice trditi, da je otrok njegova pravica.

Novi DZ nikomur ne daje pravice do otrok.
bozz
# 03.02.2012 ob 09:37
izjemnega pomena skrbnih in ljubečih mater in očetov

Prav osladni so. Torej bi radi, da uzakonimo ljubečnost in skrbnost?
Sicer pa govorijo, kot da gej ali lezbijka ne moreta biti ljubeča in skrbna. Kot da to niso ljudje.
_turing
# 03.02.2012 ob 09:49
Victoriosus, a ne razumes, da je istospolna druzina (se pravi istospolni par z otrokom) druzina TUDI ZE PO ZDAJSNJEM ZAKONU?

Edine "nove" druzine, ki jih DZak uveljavlja, so recimo druzina babice, ki skrbi za otroka, ki so mu umrli starsi, ali pa rejniska druzina itd.
Anar Hija
# 03.02.2012 ob 08:59
Primc si referenduma NE BO UPAL vložiti ker ve, da bo izgubil
Po "tomažmajerjevsko" bodo inscenirali, da so podpise ukradli, izgubili se bodo, nekaj se bo zgodilo, da bo on izpadel kot, da bi sicer želel vložiti podpise a, da to ni mogoče.
Družinski zakonik bo potrjen in Aleš Primc bo postal največji luzer v zgodovini te države!!!

NA FB pa že poteka spletna stran, zberimo 40.000 podpisov, da Aleš Primc sam plača stroške referenduma (za vsak slučaj...:DDD)

ZA družinski zakonik!

NE janšizmu!
_turing
# 03.02.2012 ob 11:08
Victoriosus, namesto napovedi o propadu civilizacij bi lahko raje komentiral dejstvo, da Druzinski zakonik sploh ne spreminja zakonodaje na podrocju, ki se ti zdi sporna, se pravi pri istospolnih parih in njihovih otrocih.

Ker drugace ima clovek obcutek, da si res proti kar samo zato, da si proti, kar ravno konstruktivno ni.
MADERA
# 03.02.2012 ob 10:13
V sloveniji samo še populizem deluje. Strokovnost je namenoma izrinjena, da slinavci sploh lahko pridejo do svojih pet minut slave. In vlačenje otrok po raznih shodih pa ni zloraba, ljubeče matere in očetje? Odgovor vam bo znan čez dobrih deset let.
_turing
# 03.02.2012 ob 09:31
Ne strinjajo se namreč, da je v zakoniku istospolnemu partnerju omogočena posvojitev biološkega otroka svojega partnerja
A zdaj jih pa to moti? Ceprav je to mozno ze po starem zakonu? Pha.

Snegorucka, 10 drzav na svetu (nisi omenila Portugalske, Argentine in Islandije) ima istospolne poroke, se veliko vec pa civilna partnerstva, ki so predvidena v druzinskem zakoniku. Naj te spomnim, da se istospolni pari tudi po novem zakoniku ne bodo mogli porociti.

Poleg tega DZak ne spreminja ureditve na podrocju posvojitev istospolnih parov. Kaj tocno te torej moti?
Mindmaster
# 03.02.2012 ob 12:46
Ce bi Pavcek vedel, kaksni zahojenci bodo zlorabljali njegova dela za srednjevesko propagando, bi bil najbrz raje kak mizar.
Phoenix
# 03.02.2012 ob 12:26
Za družinski zakonik, raje sledimo klubu držav kot so Norveška, Nizozemska, Španija, Švedska, Belgija, Kanada in Južnoafriška republika, kot pa Severni Koreji, Vietnamu, Arabsekmu svetu...

Sploh pa nasprotniki nikoli v treh letih niste odgovorili na ključno vprašanje: kaj in komu družinski zakonik jemlje? Če ima kdo razlog, da je proti, je to LGBT skupnost, ker jim še vedno ne priznava vseh pravic!
_turing
# 03.02.2012 ob 11:32
Snegorucka, se ena, ki ne ve, kaj pise v zakoniku?

Druzinski zakonik izenacuje polozaj istospolnih parov z razlicnospolnimi, RAZEN CE ZAKON DOLOCA DRUGACE.

Tako da npr. istospolni par nima pravice do umetne oploditve, skupne posvojitve in poroke.

Ima pravico do posvojitve bioloskega otroka partnerja, KAR JE RES ZE PO ZDAJSNJEM ZAKONU.

Tako da bodisi zacni podpirati druzinski zakonik, ali pa najdi razlog, ki ni osnovan na nevedenju.
Rožice
# 03.02.2012 ob 12:47
Tone Pavček

Starši


Pravi starši, kar cudno se sliši,
ne rastejo za vsakim voglom ne v vsaki hiši.
Pravi starši so strašno redki primerki,
podarjeni pravemu sinu ali pa hcerki.


Pravi starši niso nikoli stari
za trumbarumba ali larifari,
za kozaklamf ali za bibaleze
in za take trubarumbarske zveze.


Pravi starši so iznajdljivi
in zanesljivi in ubogljivi
pa nas vodijo, ko sonce dan jaše
v igrarijo in trumbaruri.

Pravi starši so z nami ob vsaki uri
in so kdaj majhni kot droben škrat,
da jih pobožamo in damo spat.


Pravi starši, kar cudno se sliši, ne rastejo za vsakim voglom ne v vsaki hiši.
Pa tudi z zakonom jih ne moreš predpisati.

Tone Pavček pa se je danes ob tej recitaciji verjetno obračal v grobu.
lony
# 03.02.2012 ob 10:33
Se strinjam, glede referendumov bi moralo biti tako, kot pri sodnih stroških. Če referendum pade, ga plača tisti, ki ga je vložil. Pa bi se v tej državi končno začelo malo drugače delat, ne pa da se za brezveze zapravlja davkoplačevalski denar. Sploh pa v teh težkih časih.
STRIKE
# 03.02.2012 ob 13:02
Jaz nikogar ne poznam ki bi bil proti DZ!

Kdo so sploh ti ljudje?
OneRound
# 03.02.2012 ob 12:56
Obup. Sam sem opredeljen levo in ateist, vendar sem PROTI novemu družinskemu zakoniku.

Dam roko v ogenj, da si opredeljen desno in si hud vernik, ki je to napisal samo zato, da bi izgledalo, da vsi liberalci ne podpirajo zakonika. Čeprav ga!
Horizont
# 03.02.2012 ob 12:53
@snegurucka

Na svetu je 195 držav, od tega jih zakonsko zvezo in istospolno zvezo na podobno radikalen način, kot predvideva sedanji predlog Družinskega zakonika, izenačuje samo 7 (Norveška, Nizozemska, Španija, Švedska, Belgija, Kanada in Južnoafriška republika).

Se ti ne zdi, da z utemeljevanjem koliko držav na svetu nima urejene enakopravnosti istospolnih parov, pravzaprav sama sebi grdo pljuvaš v skledo? Zanimiv je namreč predvsem podatek o tem, katere države jo imajo! Zanimiv in zelo poveden. To so namreč: Švedska, Norveška, Nizozemska, Islandija, Danska in še nekatere druge. Pazi: praktično celotna Skandinavija priznava pravice istospolnim skupnostim! Nekatere skandinavske države imajo status že povsem izenačen, druge pa so na dobri poti, da to v kratkem dosežejo. Hmmm, mar ni to tista opevana Skandinavija iz naših mokrih sanj? Ali ni to tista Skandinavija, ki bi ji bila Slovenija tako rada podobni? Ali ni to tista Skandinavija, v kateri so, kot eni od redkih na tem svetu, uspeli doseči vsaj določeno znosno ravnovesje med kapitalizmom in socialno državo? Skandinavija, kjer fair play ni samo prazna fraza, ki jo ponujajo skorumpirani politiki? Ja, prav tista Skandinavija!

In ti, ljuba duša, greš mahat naokrog s številom držav po svetu?! Bejž no. Smešna in pravzaprav patetična logika. Dejstvo namreč je, da so ravno tiste države, ki jih menda najbolj občudujemo in so si to občudovanje zaslužile z dolgoletno konsistentnostjo v svojem delovanju, tudi na področju človekovih pravic pač že precej pred večino. Večina ni namreč nikoli, ampak res nikoli v zgodovini, nosila napredka – vedno so bili to posamezniki oz. v tem primeru posamezne države. Mene ne zanima, kaj počne večina na tem svetu, ker dobro vem, da večina sveta živi dosti slabše kot mi! Pravice istospolnih so seveda samo ena od stvari, ki sestavljao boljše oz slabše življenjske pogoje, tudi premnoge druge so in namesto, da bi se v Sloveniji zavzemali, da se VSEM prikrajšanim čim bolj pozitivno uredi in reši status, se posamezne skupine med seboj celo rušijo?! Narobe svet.

Kaj ne veš, sestra, komu zvoni? Danes meni, jutri tebi. Vedno je tako. Vprašajmo se, kaj na tem svetu je pošteno oz. kaj si mi sami želimo v primeru, ko smo prikrajšani. Prikrajšani tako ali drugače. Morda smo invalidi, pa se vedno znova znajdemo pred strmimi stopnicami brez urejenim klančin. Morda smo mladoletni otroci, dnevno izpostavljeni nasilju, pa nikjer nobene iniciative, ki bi se zavzela za naše pravice. Morda smo mezdni delavci, odpuščeni brez razloga ali pa še celo neplačani. Morda smo istospolno usmerjeni, obsojeni od družbe, da smo nesposobni za starševanje samo zaradi tega, ker ljubimo ljudi istega spola. Morda smo…

Mah, namesto, da bi se formirale vedno nove iniciative, ki bi se borile proti brezpravnosti, se ti gredo nekateri organizirat, da jim kontrirajo in mečejo polena pod noge. Norhaus in neumnost par excellence! Aktivisti za pravice istospolnih se borijo za pravo stvar, za napredek, za fair play. Aktivisti za pravice nevidnih delavcev se borijo za pravo stvar, za napredek, za fair play. Aktivisti za pravice otrok iz rejniških družin se borijo za pravo stvar. Aktivisti in prostovoljci, ki pomagajo najbolj revnim se zavzemajo za pravo stvar. Civilna iniciativa Aleša Primca pa je groteskna in nagnusna karikatura te borbe in je v največji meri sestavljena iz ljudi, ki se sploh ne zavedajo v čigavo skledo pljuvajo in še nekaj maloštevilnih dežurnih zlobnežev, ki so itak vedno v prvih vrstah, ko je treba nekomu nekaj vzeti. Ni važno, če sam nima dosti, glavno, da imajo drugi še manj a ne, a ne a ne!!?????!! Sram naj jih bo, zarukance zlobne!

In prosim naj mi zdaj nikar kdo slučajno ne postreže s plehkim in prozorno zlobnim "argumentom zagovornika naravnosti". Kakšna naravnosti neki! Se mar ne vozimo z avtomobili, nosimo očala, jemljemo sintetična zdravila, uporabljamo plastične mase, se umetno oplojujemo, umetno osemenjujemo našo živino, brskamo po internetu itd, itd,… Prosim vas lepo, dragi moji.

Poštenje in fair play nas bosta rešila. Če pa bomo tem krepostim še naprej tako prizadevno in kratkovidno obračali hrbet, boš morala ti, Sneguljčica, pojesti še veliko zastrupljenih jabolk in dolgo, dolgo boš spala in zaman čakala, da te zaliže kakšen Primc, ups, princ. Na mojo veliko žalost pa pri tem ne boš edina, ker vsi živimo pod istim soncem. Naj bi naše sonce svobodno, tako za Sneguljčice kot tudi za palčke. Kaj praviš? Saj bo šlo, samo pogumno!
n_e_j_k_o
# 03.02.2012 ob 12:37
temu primcu se čist zmešal...10 belih golobov...hahahahah...ti niso normalni
CL1T
# 03.02.2012 ob 12:36
Takšno fanatičnost, kot jo kaže g. Primc, lahko vzpodbudi zgolj prikrita in s strani lastnega uma nesprejeta homoseksualnost.
abss
# 03.02.2012 ob 12:28
In sedaj bodimo pametni in glasujmo za!!!!
levak
# 03.02.2012 ob 09:59
Civilna iniciativa za družino in pravice otrok bo v državni zbor vložila 42.000 podpisov podpore razpisu referenduma o družinskem zakoniku.

In to samo zato, ker so jih v to prisilili.
manrose.
# 03.02.2012 ob 12:20
Kdo je teh 42.000 ljudi? Obstaja kak javen seznam?
Britaf
# 03.02.2012 ob 11:37
In v čem je problem, če sta zakonska partnerja istega spola mimogrede?
A koga moti, če ima sosed za ženo moškega, oziroma soseda žensko? Če je njej ali njemu prav to nebi smelo nikogar motit.
O posvojitvi otrok bi pa tako ali tako lahko razpravljali, sem pa prepričan, da bi pri istospolnih družinah otroci živeli bolje kot marsikje pri pravih starših, če smo že pri tem.
karol290
# 03.02.2012 ob 13:30
Škoda. da se ta Primc ni zmotil in nesel podpise tam kjer so mu naročili, da naj jih zbira to je v cerkev, pojdimo na referendum in se uprimo cerkvi in njenim hlapcem !!
histrion
# 03.02.2012 ob 12:55
Družinski zakon bi bilo potrebno spremeniti
30% otrok bi bilo potrebno odvzeti biološkim staršem in jim omogočiti NORMALNO življenje v ljubeči družini, ljubeči partnerski skupnosti različnospolnih ali istospolnih partnerjev ali pri ljubečih posameznikih ne glede na spol.
Merlila za odvzem otrok so vsem normalinim jasna: kakršna koli oblika maltretiranja otroka, nasilje med partnerji, alkoholizem ali odvisnost od drog, nezadostna finančna sredstva ...

To bi bilo NUJNO potrebno ... pa vendar ... Dokler bomo obkroženi z osebki, ki svoje lastne frustracije zdravijo pljuvanjem po drugače mislečih ti otroci tudi v takšnih ljubečih "družinah" ne bi bili srečni. Zgolj in isključno zaradi zagovedanih sosedov.

Torej ... namesto zakona o družini potrebujemo ustanove in organizacije v katerih bomo omenjene osebke ozdravili in s tem omogočili sprejetje zakona, ki ga otroci POTREBUJEJO.
jurjev
# 03.02.2012 ob 12:50
Rožice, drži!

Tone Pavček se je zagotovo obračal v grobu, ko je videl to brezsramno sprevračanje njegovih misli in besed v duhu doseganja 'pravovernosti'
cize696
# 03.02.2012 ob 12:39
ZA!
olen
# 03.02.2012 ob 12:39
5 milionov ki bomo vrgli v nič bi lahko porabili za otroke ki potrebujejo pomoč... Sam sem opredeljen desno ampak ta referendum paše v leto 1800...
goskic
# 03.02.2012 ob 12:27
Zanimivi so ti nasprotniki družinskega zakonika. Že vrabčki na veji jim čivkajo, da zakonik sploh ne omogoča zadev, ki se jih oni bojijo in jih uporabljajo kot glavni argument proti.
Ampak oni bodo na nič ne vidim nič ne slišim varianto še naprej veselo proti...
TeksViler
# 03.02.2012 ob 12:21
Mater, Pavčka so si upali citirati... Ker vejo, da se ne more več branit...
manrose.
# 03.02.2012 ob 12:20
pogumno srce
# 03.02.2012 ob 12:11
Prijavi neprimerno vsebino
Na referendumu bom glasoval odločno PROTI novemu DZ!

"Napredneži" dajmo minuse.

Fillijevci hitro brisati komentar , ker vsebuje ziher sovražni govor z elementi fašizma!


Seveda boš, če ne veš niti, kaj v njem piše. :)
Binder Dandet
# 03.02.2012 ob 13:32
Mogoče bi za začetek lahko začeli z egoizmom. Naj vsak razmisli, če družinski zakonik krati njegove pravice. Ko boste ugotovili, da ne, se zaustavite, ker vas brigajo le vaše pravice, egoističen pristop. Tako bi prišli do tega, da se ne bi obremenjevali s pravicami ostalih skupin ljudi.:)

Drugače pa komaj čakam na ta referendum, da gremo izprašit hlače Primcu.:)
_turing
# 03.02.2012 ob 13:30
Pezdicek, umetne oploditve so zelo nizka prioriteta slovenskih istospolnih parov. Budimpesta je 4 ure z avtom, lezbicnim parom se prespati ni treba tam, ko se grejo umetno oplodit.

A ne bi bil rajsi proti takrat, ko bos dejansko imel kaj konkretnega proti? Namesto da si proti zakonu, ki bo med drugim uredil polozaj rejniskih druzin, posodobil delo sodisc in centrov za socialno delo, ki ga podpirajo sociologi, psihologi, socialni delavci... samo zato, ker se bojis, kaj se bo sklenilo cez nekaj let?
woods
# 03.02.2012 ob 13:12
@pezdicek: ti si imel mamo in očeta in lej v kaj sta te vzgojila. Epic fail.
mickyyy
# 03.02.2012 ob 12:49
In bravo pezdicek, dokazal si svojo razgledanost:) hahaha...Kako pa ti veš kakšno mero ljubezni bo dobil otrok? mislin kaj, a si jasnoviden???????

Pomoje bo še toliko bolj ljubljen, ker bosta očeta ali materi presrečni za otroka!

Joj, kam strmi naša družba, očitno v propad...
kopibrejk
# 03.02.2012 ob 12:48
Upam, da se Pavčkovi dediči odzovejo na zlorabo, s katero so pesnika postavili v kontekst homofobije. Dvomim, da je ta dušebrižniška drhal kogarkoli vprašala za dovoljenje.
mucek113
# 03.02.2012 ob 12:47
"Žal ne spoštuje mame in očeta"

Preberi si zaqkon dragi Primic, da ne boš več širil neumnosti. Če pa ni sposoben razumet kaj piše, prosim če ga nekdo od njegovih homofobnih somišljenikov ustavi.

4mio evrov bo šlo v zrak, zato da se ne bi uredil status 100 ubogim otrokom.

Zloba, nestrpnost in omejenost ne poznajo meja.
TheNomad
# 03.02.2012 ob 12:45
Fajn - seznam 42 tisoč slovenskih nestrpnežev na enem mestu.
paganinis
# 03.02.2012 ob 12:41
...škoda cajta in dnarja,ljudje mormo strmet napredku ne pa 1000 let nazaj,samo kaj morš če majo eni glavo samo za migat u potrdilo -da-in ne... :)
jurjev
# 03.02.2012 ob 12:38
@snegorucka,
Najlepša hvala za potrditev, da je v primeru dveh moških edina možnost nadomestno materinstvo.

Mislim, res ne razumem, kaj ima sedaj to zveze z družinskim zakonikom. Natreseš nek postulat, ki ne paše nikamor in potem se obesiš nanj in ga zagovarjaš čisto brez smisla.

Enako bi lahko kdo zastavil podobno vprašanje kar tako:
recimo:
Vprašanje: Ali je 4X4 16 ali je lahko kaj drugega?
Odgovor: 4X4 je lahko natanko 16 in nič drugega
In potem si odahne: 'Uf, hvala za potrditev, da je 4X4 edina možnost'

Res burleska
Dej nehat s tak
comius
# 03.02.2012 ob 12:24
Bogi golobi na tem mrazu!
bleeeee
# 03.02.2012 ob 13:53
Bravo Primc in družba! Podpiram zamisel o referendumu, ker mi gre za pravice otrok. Ne predstavljam si, da bi sodišče ali CSD v imenu pravice homoseksualcev dvema homoseksualcema kar tako dodelil nekega osirotelega otroka! To je katastrofa!


@ bušman, do referenduma imaš še nekaj, pa si preberi, za kaj dejansko gre.
woods
# 03.02.2012 ob 13:36
pezdicek: " epic fail imaš ti med nogami. zato pa si za zakon"

Kvečjemu epic, ja :).

Model, ne kapiraš, da nimaš ene jebene pravice drugemu govorit, kaj naj počne al kaj ne - DOKLER drugemu ne škoduje. Kapiš? Otroka lahko vzgajata mama in babica prav enako dobro, kot mama in mama. Kapiš ???????????????
manrose.
# 03.02.2012 ob 13:36
To bo verjetno prvi od brezveznih referendumov, ki se ga bom udeležil. Ne zaradi tega, ker bi imel veliko željo po referendumu, ampak zaradi tega, ker je skrajni čas, da izobraženi, svobodomiselni in strpni zavzamemo odločilno vlogo v slovenskem prostoru. Poleg finančne in politične resnično ne potrebujemo še intelektualno-družbeno krizo.
VIP5
# 03.02.2012 ob 13:14
Zdaj pa akcija. Gremo na referendum, obkrožimo ZA.
jurjev
# 03.02.2012 ob 13:07
Primc očitno zdravi neke frustracije iz svojega otroštva, ali celo prejšnjega življenja.

In pa seveda: patološko hlepi po publiciteti in pomembnosti.
No, znan je že postal, pomemben pa najbrž ne bo nikoli.
milbos
# 03.02.2012 ob 13:04
@Rožice
# 03.02.2012 ob 12:47
Prijavi neprimerno vsebino
Tone Pavček

Starši

Pravi starši, kar cudno se sliši,
ne rastejo za vsakim voglom ne v vsaki hiši.
Pravi starši so strašno redki primerki,
podarjeni pravemu sinu ali pa hcerki.

Pravi starši niso nikoli stari
za trumbarumba ali larifari,
za kozaklamf ali za bibaleze
in za take trubarumbarske zveze.

Pravi starši so iznajdljivi
in zanesljivi in ubogljivi
pa nas vodijo, ko sonce dan jaše
v igrarijo in trumbaruri.

Pravi starši so z nami ob vsaki uri
in so kdaj majhni kot droben škrat,
da jih pobožamo in damo spat.
----------------------------------------
Sam če je tale Primc to pesem uporabil za dokazovanje svojega prav, res ne vem kaj je s tem dosegel.
V pesmi nikjer ne piše da so pravi starši samo oče in mati, piše samo, da se pravi starši znajo posvetiti otroku, po mojem razumevanju neodvisno od spola.
Debely77
# 03.02.2012 ob 13:01
Kdo bi si mislil, da se kljub sodobni tehnologiji in vsem tem obveščanju še vedno da zavajat folk. Očitno je to pri zakonih, zakonikih in podobnem sranju še lažje saj jih nihče niti ne prebere. Torej kdor ima dovolj denarja za kampanjo lahko folk nategne iz katerekoli smeri. Žal pa tokrat ne bo uspelo ker je predvsem mladina že dojela v čem je štos.
Kazalo