Slovenija

Poudarki

  • Tamara Vonta ob tem ocenjuje, da tudi EU ne bo zadovoljen z morebitnim zvišanjem DDV-ja na časopise
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 21 glasov Ocenite to novico!
Mediji
Poslanka Tamara Vonta meni, da želi vlada očiščevati slovenski medijski prostor. Foto: BoBo

Dodaj v

Vonta: Izgovori, da vlada ni razpravljala o DDV-ju, ne držijo

PS bo skušal preprečiti zvišanje stopnje DDV-ja na časopise
26. september 2012 ob 16:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po prepričanju poslanke PS-ja Tamare Vonta je v ozadju morebitnega dviga DDV-ja na tiskane medije želja po očiščenju slovenskega medijskega prostora.

Pozitivna Slovenija bo naredila vse, da prepreči zvišanje stopnje DDV-ja na časopise in revije, je danes pojasnila poslanka PS-ja Tamara Vonta. Ob tem je poudarila, da vlada zavaja, da tega formalno ni predlagala, saj naj bi bil ta predlog v internem gradivu vlade. Ob tem je izrazila prepričanje, da je ozadje te namere "očistiti medijski prostor tiskanih medijev, ki ovirajo vlado".

"Namera vlade, da zviša stopnjo DDV-ja na časopise in revije z najnižje na 20-odstotno, je nesprejemljiva. Vemo, kakšne so izkušnje s to vlado še iz zgodbe časopisne hiše Delo," je dejala poslanka Vonta. Ob tem je sicer pojasnila, da internega gradiva, ki naj bi to namero vlade vključevalo, sama ni videla, temveč naj bi ga videl eden izmed njenih poslanskih kolegov in kolegic.

Vonta ob tem ocenjuje, da tudi EU ne bo zadovoljen z morebitnim zvišanjem DDV-ja na časopise. Po njenih besedah imajo namreč vse evropske države ničelno ali pa izjemno nizko stopnjo DDV-ja na časopise in revije. 20-odstotno stopnjo DDV-ja pa naj bi imeli le Bolgarija in Madžarska.

Po njenem mnenju bi zvišanje stopnje DDV-ja najbolj prizadelo tiste tiskane medije, ki se že borijo za preživetje. To naj bi bilo povezano tudi z neprestanimi političnimi menjavami vodstva uprav. Ob tem je povedala, da namreč "dobro vemo, kaj pomenijo zadnje menjave na Delu in Večeru".

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
rooster
# 26.09.2012 ob 20:59
... pa Eva Irgl, Miro Petek (SDS)
rokkk
# 26.09.2012 ob 17:31
Lol, stranka, ki ima v programu dvig DDVja kot protikrizni ukrep, sedaj glasno protestira, ko so to predlagali. Pa kaj njihovi volilci razmišljajo, da podpirajo take politike, ki nekaj predlagajo, ko se pa podpre njihove predloge, so pa proti?????
gg.2057
# 26.09.2012 ob 20:54
Levitev novinarjev v politike se mi zdi ena izmed največjih perverzij, ki kaže na osebnostno nezrelost in neetičnost dotične osebe.

V tem prav gotovo prednjači evropska poslanka Tanja Fajon (SD), ki smo ji davkoplačevalci več let plačevali volilno kampanijo, ko je bila dopisnica RTV iz Bruslja - nedvomno prva, ki bi morala odstopiti, ker je zlorabila javno službo v lastne promocijske namene. Javni zavod RTV pa bi moral od nje terjati vse plače z obrestmi vred!

Tudi Tamara Vonta (PS), Melita Župevc (SD), Bogdan Barovič (SNS) in podobni se lahko zelo dobro prepoznajo v tej zgodbi - nemoralneži! sram vas je lahko!
zemohudin
# 26.09.2012 ob 19:12
Joe Malkovich, high fidelity

Dva nakladača s sposobnostjo zavajanja...
Janković je predlagal dvig višje stopnje DDV-ja!

Če nista sposobna pisat resnico in dejstva, bodita raje tiho.
krosnjar
# 26.09.2012 ob 17:39
PS eno govori drugo dela . . . a važno, da dela najboljše! Z najboljšimi gospodarstveniki!
Kaj sploh dela? Kakšni gospodarstveniki? Sedaj sem pa zmeden. . . PR heellp! Ne bo višjega ddv, samo napišite, da sam najbolji!
klemen62
# 26.09.2012 ob 17:17
ma preberite komentar Pezdirca na siolu ali v financah o dvigu ddv.
pravi da bi morali na Mladini dvig ddv proslavljat z šampanjcem, saj so še včeraj zagovarjali dvig ddv kot edino možno rešitev za Slovenijo. Višek denarja v proračunu pa bo šel za javna dela, kar bo dvignilo Slovenijo iz krize.
gg.2057
# 26.09.2012 ob 21:32
@rooster

ja maš prav - naj RTV toži še njo:)
gg.2057
# 26.09.2012 ob 21:24
... pa verjetno bi se našel še kdo.

Mogoče bi morali v novinarski kodeks dodati, da se novinar še nekaj let po prekinitvi profesionalnega novinarskega poklica ne sme udinjati politiki.
rooster
# 26.09.2012 ob 21:24
mpak a ni vodila samo nek bedn kviz

če grem po tvojih besedah: zlorabila RTV in naš denar v lastne promocijske namene.
Zgodovinar_666
# 26.09.2012 ob 19:39
@Jethros
5. Če želiš, ti nabijem goro člankov iz Mladine, ki pišejo v njihovem kritičnem stilu proti Borutovi vladi
6. Enako Dnevnik, Delo, Primorske...


Pahor je bil za levico vedno moteč element. A dokler jim je koristil so ga tolerirali. Ko pa so spoznali, da bo vedno delal po svoje, je bil pa že predsednik vlade. Zato ga je bilo treba zminirati. In ja, pri tem so aktivno pomagali tudi levi časopisi. Ker so mislili, da jim bo uspelo inštalirati Jankoviča. Bi jim kmalu uspelo. A jim ni.

Raje mi pokaži članke, ki kritizirajo Kučana, Golobiča, Drnovška, Jankoviča itd. Mogoče boš našel posamezne primerke, a gre bolj kot ne za boj med frakcijami znotraj iste struje, ki se borijo za prevlado.
Jethros
# 26.09.2012 ob 19:16
MIRNČAN:
Kot sem zapisal, če ste zamudili poročanje na TV, si oglejte na spodnji povezavi (zavrti video):
Dvig DDVja deli koalicijo in vlado
elephant1958
# 26.09.2012 ob 17:50
Kaj se sprenevedate nekateri komentatorji. PS je govoril o dvigu DDV-ja z 20 na 21 ali 22 procentov. Pezdir pa na Siol-u obracunava z mediji, ki so si drznili pisati o zaposlitvi njegove zene na financnem ministrstvu.
O tem, kdo mu je ponujal polne kufre denarja, pa nic.
high fidelity
# 26.09.2012 ob 17:03
Kaj bluzi tale Tamara?

Dvig DDV-ja je bil glavni argument Jankovica za resevanje krize, zdaj pa se razburi za domnevni predlog, ki ga sploh niso dali v obravnavo... ocitno ji je dolgcas..
flok
# 27.09.2012 ob 07:42
... časopise, ki so ravno tako nepotreben luksuz, kakor cigareti ob jutranji kavi ... To preprosto ni pošteno.

Bravo, Tomažin! Preprosto pošteno bi bilo, da se oba nepotrebna luksuza povsem izenačita. Že vidim, kako vlada pripravi in parlament sprejme protičasopisni zakon in se bomo potem zavijali v odeje in s slabo vestjo brali časopise pod infrardečimi svetilkami pred vrati gostiln in na balkonih stanovanj. Učenci in dijaki pa bojo na skrivaj brali časopise v šolskih straniščih. Oglaševanje časopisov bo prepovedano, na prvi strani pa bo moralo biti opozorilo, na primer Branje časopisov škodi vam in ljudem v vaši okolici.
ježetako
# 26.09.2012 ob 21:57
samo kaj ta Vonta hodi v svet, le koga lahko ona predstavlja in zastopa za naš denar, ženska je zlobna, dopoldne jezna nase, popoldne na ves svet
Znižano davčno stopnjo 8,5% imajo izjeme, to so tisti izdelki in storitve, ki so nujni za življenje ljudi in živali, vsi ostali izdelki in storitve pa so pri nas obdavčeni s splošno davčno stopnjo 20 %. Res ne razumem, zakaj naj bi revije imele znižano davčno stopnjo, deliti morajo usodo gospodarstva, saj se tudi obnašajo na trgu kot gospodarstvo (in so gospodarske družbe). Če bo zaradi tega branža propadla, ne verjamem, se bo pa zracionalizirala, preživeli bodo le najboljši - kot v gospodarstvu. In tako je prav!
gg.2057
# 26.09.2012 ob 21:22
ja res je rooster, sem prav razmišlu kdo je od SDS bil novinar, seveda Miro Petek!, na Evo Irgl sem se spomnu, da je bla na televiziji, ampak a ni vodila samo nek bedn kviz?
Jethros
# 26.09.2012 ob 21:00
kralj matjaž:
Ker ti si mi kaj napisal? Da sem parazit na državnih jasli, katerega me tudi ti plačuješ, da celo življenje podpiram druge parazite?
Ma najmanj kar ti lahko nazaj napišem je, da si bedak. Argumentov pa sam ne uporabljaš že zelo dolgo.

Kaj pa so zate argumenti? Podpiranje zavajajoče izjave premierja, ki se nanaša na dvig 8,5% DDVja, češ, kako so nekateir menili, da to reši vse težave, pa ni nihče:
1. Dviga spodnje stopnje DDVja omenjal
2. Niti trdil, da dvig reši vse težave.

Ampak ti, uoso, ploskaš kot ena mona vsaki manipulaciji. Če si se pa užalil mi je pa eno figo mar, prvi si me pljunil.
rooster
# 26.09.2012 ob 20:50
MESEČNA NAKLADA 100 000 ZA DESNICO JE PROBLEM

kdo trdi da je to problem?

že prav da ima tudi desnica svoj dnevnik, ampak naj ga ustvari in naj deluje na trgu (ne pa s sesanjem Telekoma in drugih držav. podjetij za popagando SDS - Siol, brezplačniki)

aja, pa glede RTV in nastopov parlamentarnih strank .. zame tudi NSi v prejšnjem mandatu niso bili parlamentarna stranka pa so konstantno nastopali na RTV oddajah z drugimi parlamentarnimi strankami
kralj matjaž
# 26.09.2012 ob 20:10
Jethros
Spet nekaj v tri tdni tako kot vedno. O vse samo o bedarijah tvojih ne. Dejstvo ostaja dda dvig DDVja udari po žepu vse, dvig davka na ;asopise, pa samo tiste, ki si te časopise lahko privoščijo, pa verjimi mi da to ni delavec, ampak da gre za vas priviligirance. Prepričan sem, da si prileplen na državne jasli, da te tudi jaz drago plačujem, da cele dneve tu smetiš. Pač nekateri celo življenje živite na tuj račun, zato pa zajedalce podpirate.
rooster
# 26.09.2012 ob 20:01
GD, neverjetno, vedno občudujem ta desne ko vse kar ni striktno podobno reporterju in podobnim mečejo v "levakarski" kot ... :) pa da mečete kanal a in pop tv pod leve je za dol past smešno in perfekten displej mojega prejšnjega stavka

časniki ki si jih našteval spadajo pod medijsko hišo dnevnika ali pa dela (ki sta nagnjena v levo, ampak kot sem rekel, vsa sposobni so kritike do lastnih ljudi) ... in delujejo na trgu, očitno jih ljudje berejo -> pa ne mi spet s tem da ljudje kupujejo te časnike ker imajo sprane možgane od ideologije

primorske leve? ja, če se JJ tko obnaša do društva TIGR boš verjetno pričakoval kakšen članek v Primorskih, ki bo tako postopanje JJ kritiziral

slovenske novice? konkretno so v člankih propagiraje JJ, vsaj pred volitvami (zdaj ne vem kako je, ker ne sledim)

in, vsi dnevniki delujejo na trgu, naj desnica splavi svoj dnevnik - sicer pa škoda da je rped leti izumrl Slovenec
bori
# 26.09.2012 ob 19:29
MIRNČAN:
Kot sem zapisal, če ste zamudili poročanje na TV, si oglejte na spodnji povezavi (zavrti video):
Dvig DDVja deli koalicijo in vlado

Pa pozor: Levi zvočnik priklopiti na Levo stran, Desnega pa na Desno!
GD
# 26.09.2012 ob 19:17
rooster
kakšna pa je razlika med Demokracijo, Reporterjem, Družino, Politiks in med dnevnikom, večerom, delom, primorske in slovenske novice?

eni so za eno stran drugi pa za drugo! Dodatna razlika pa je še da tisti ki so za desno stran izhajajo na mesec 20x tisti ki pa za levo pa 120x!!! Temu je pa potrebno prišteti še vse tednike kot so mladina, nedelo, nedeljske novice in nedeljski dnevnik...ki so pravtako na strani leve politične opcije...

Malo se spomni kaj se je zgodilo pred zadnjimi volitvami ko se je v medijih pojavil "mesija" in je bil do volitev on tisti ki so mu vaši levičarski mediji hvalospeve pisal...
malo se spomni koliko časa so bili v medijih ostale stranke koliko pa don janković...
Samo POP TV se lahko zahvalimo da so v predvolilnih odajah odpiral tudi malo bolj umazane posle od jankovića, dnevni časopisi so pa v večini sploh če primerjamo z SDS pisali samo hvalospeve...Malo si preberi današnji nedeljski dnevnik, pa boš spet notri našel le hvalospeve don jankoviću in pluvanje čez desnico!

Če si pa mnenja da razmerje 90:10 za levico ni problem v Sloveniji kar se tiče medijske pokritosti potem sem pa še dodatno bolj prepričan da so ti popolnoma sprali možgane z ideologijo...žalostno bi bilo če se tega ne zavedaš...
rooster
# 26.09.2012 ob 18:32
No bolši davk na časopise, kot pa davk na vse.

sej, tipična finta. manj ljudje berejo, manj vedo, bolj lahko z njimi manipuliraš
Jethros
# 26.09.2012 ob 18:31
kralj matjaž:
Imel si veliko za pisati, kako bi dvig DDVja udaril najrevnejše....a si zamudil včerajšnja poročila? Zelo jasno so povedali, da v tem dvigu skrivajo še komunalne stroške, čemur Bogovič nasprotuje. Kje je zdaj tvoja kritika? Ko se je govorilo o dvigu DDVja zgornje stopnje iz 20% na 21-22% si kritiziral, kot da bo konec sveta, vlada bi pa davek na komunalne storitve zvišala iz 8,5% na 20% pa ti je prav?
Đizs, ste lahko še bolj ovce?
Globlje
# 26.09.2012 ob 17:41
Glede na to, da priliv od dviga DDV na časopise za državni proračun ne bi bil znaten, za medijske hiše pa bi bil uničujoč, vladi težko pripišemo dobre namene. Še toliko težje, ko poznamo cinični odnosa SDS do vseh večjih časopisov.

PS so pred volitvami predlagali dvig DDV-ja na splošno, niso pa omenjali skupin izdelkov in storitev, ki bi se jim dvignil DDV. Če se časopisu dvigne davek iz 8,5% na 20% je to velika razlika kot če se dvigne davek na pivo iz 20% na 22%.
Forex
# 26.09.2012 ob 17:31
G. Vonta utihnite in manj potujte,pa nam bo lažje!
resnicar
# 26.09.2012 ob 17:18
Eh Vonta....pa tolk politikantstva.
raven_
# 27.09.2012 ob 01:02
že 20 let slišim iste izmišljotine.
popravek
# 26.09.2012 ob 21:37
o moj bog, pa ravno PS je imela geslo dvig ddv-ja pred volitvami ! to sodi v rubriko: saj ni res, pa je
rooster
# 26.09.2012 ob 21:22
debilno, da se enači stranke ... volitve v evropski parlament slonijo na podlagi človeka, ne pa stranke
GD
# 26.09.2012 ob 21:18
rooster
Zakonodaja enači stranke v Slovenskem parlamentu in v Evropskem. Zaradi tega so imeli oni pravico nastopat ker je to parlamentarna stranka!
To je še rajna LDS naredila, tok da veš.
mietke10
# 26.09.2012 ob 20:32
Lej jo, lej jo, to je pa ta deklca, ki me je do sedaj edina zablokirala na twiterju :D
Jethros
# 26.09.2012 ob 20:21
kralj majtaž:
Priporočam ogled VIDEA, i sem ga prilepil malo prej, potem lapaj dalje dvoličnež.
Pač, bedak si in bedak boš ostal.

Zgodovinar:


Lahko nadaljujem, samo prej mi podaj EN ČLANEK iz Demokracije ali Požareporta usmerjen tako satirično proti Majerju. Pa srečno Kekec!
rooster
# 26.09.2012 ob 18:53
sej ko pa levičarske medijske hiše manipulirajo v vseh dnevnih časopisih to pa ni omembe vredno, ane!

"levičarske" medijske hiše znajo udrihati tudi po svojih, medtem ko desničarske hiše reporter demokracija siol tega niso sposobne - zdaj pa povej od kod grozi večja manipulacija
GD
# 26.09.2012 ob 18:38
rooster
sej, tipična finta. manj ljudje berejo, manj vedo, bolj lahko z njimi manipuliraš

sej ko pa levičarske medijske hiše manipulirajo v vseh dnevnih časopisih to pa ni omembe vredno, ane!
GD
# 26.09.2012 ob 18:16
Ob tem je sicer pojasnila, da internega gradiva, ki naj bi to namero vlade vključevalo, sama ni videla, temveč naj bi ga videl eden izmed njenih poslanskih kolegov in kolegic.

Ti stavki povedo popolnoma vse o njej in njeni stranki! Žalostno!
jopp
# 26.09.2012 ob 17:53
in kaj zdaj? v jok in na drevo..
Jethros
# 26.09.2012 ob 17:51
Spet se tukaj najdejo komentarji, ki mešajo spodnjo stopnjo z zgornjo...
skera
# 26.09.2012 ob 17:30
Kaj a na cajtnge ne, na hrano, oblačila ter podobno kot je predlagal glavni pingvin pa al kaj?
Ste pa res ena zbrka od stranke.
hubertfast
# 26.09.2012 ob 17:08
vsi časopisi se bodo podražali, tudi Družina in Demokracija. Tega itak že zdaj noben ne bere.
kralj matjaž
# 26.09.2012 ob 20:41
Jethros
Ko zmanka argumentov, se pač zatečete k žaljivkam. Tipično.
GD
# 26.09.2012 ob 20:36
jethros
sedaj hočeš prikazati kot da je nekaj TEDNIKOV v Sloveniji ki so desno obarvani problem, DNEVNI ČASOPISI ki so pa levo obarvani pa ni problem!

Še enkrat medijski prostor je v Sloveniji izrazito levičarsko podrejen! Od časopisov do TV-ja. Kar spomni se kako so na RTV-ju propangirali družinski zakonik...
Ali pred volitvami stranko don jankovića. Nikoli v zgodovini se ni zgodilo da je lahko imela zunaj parlamentarna stranka (Slovenskega ali Evropskega parlamenta) možnost nastopati z parlamentarnimi strankami, razen ko se je predstavljalo vseh 20 strank na enkrat, tukaj so pa zaradi don jankovića morali vse narediti drugače kot prej.
Preberi si enkrat nedeljski dnevnik ki ima naklado 500 000 pa najdi notri 50:50 zastopanost obeh političnih polov. Sedaj ali v prejšnem mandatu - dvomim da boš našel zastopanost 70:30!
Ali pri ostalih dnevnih časopisih.

MESEČNA NAKLADA 100 000 ZA DESNICO JE PROBLEM ,MESEČNA NAKLADA NEKAJ MILIJONOV LEVIČARSKIH ČASOPISOV PA NI.
Jethros
# 26.09.2012 ob 19:22
GD:
1. Podjetje, ki upravlja z Demokracijo, je v 44% lasti stranke SDS.
Najdi mi 1 "levi" medij, časopis, ki je v lasti katere druge stranke, levega pola.
2. Najdi mi v Demokraciji 1 članek, ki bi kritiziral kogar koli z desnega pola
3. Politikis vodi Kaloh, avtor knjige "Od partije do Patrie", kjer je vsebino dopolnjeval Majer
4. Družina je v rokah RKC, ki je dokazala, da je umazana od nohtov na nogah do zadnje trepalnice
5. Če želiš, ti nabijem goro člankov iz Mladine, ki pišejo v njihovem kritičnem stilu proti Borutovi vladi
6. Enako Dnevnik, Delo, Primorske...

Kar se tiče razmerja, pa ne, raje ne...v zgornjih točkah sem ti pokazal razliko med "levimi in desnimi" mediji. VI ste ISTI, kritiko na desno ne zmorete, pa če vam narišemo, kako nategujejo narod!
bori
# 26.09.2012 ob 18:49
Če je vse to res, bo pa minister za finance kar sam uvedel 1.000.000 % davek na BREZPLAČNIKE in z razliko rešil komplet krizo. Po formuli 10+100=? seveda.
Globlje
# 26.09.2012 ob 18:03
Moramo pa priznat, da bralci, ki večinoma na spletu beremo nismo ravno v korist časopisnim hišam, ki so nam morda v načelih ok. No, nekateri so kupili piano.
Ribiič
# 26.09.2012 ob 18:01
Saj Tamari ni lahko, lajf je res en safr.
Tomažin
# 27.09.2012 ob 03:22
Po prepričanju poslanke PS-ja Tamare Vonta je v ozadju morebitnega dviga DDV-ja na tiskane medije želja po očiščenju slovenskega medijskega prostora.

Očiščenje se dogaja ob izpadu tranzicijskega forumaškega financiranja kontinuitete tudi brez nekaj odstotnega dviga DDVja, ki se pri končni ceni sploh nebi nikjer opazil. Ni pa pošteno, da za vse izdelke plačujemo DDV, za časopise, ki so ravno tako nepotreben luksuz, kakor cigareti ob jutranji kavi pa ne. To preprosto ni pošteno.
MIRNČAN
# 26.09.2012 ob 20:49
Jethros kaj je s tabo? ne moreš takih laži o mladini pisat.
MIRNČAN
# 26.09.2012 ob 19:14
Jethros kako pa veš da so sploh o tem razpravljali?
kralj matjaž
# 26.09.2012 ob 18:08
No bolši davk na časopise, kot pa davk na vse. Ampak saj vemo da bi pingvini oskupili narod in ne priviligirancev.
Kazalo