MMC-jev uporabnik nam je poslal fotografijo s prizorišča nesreče na primorski avtocesti. Foto: Aljaž Bastič
MMC-jev uporabnik nam je poslal fotografijo s prizorišča nesreče na primorski avtocesti. Foto: Aljaž Bastič
Primorska avtocesta
Na fotografiji je tovornjak, ki je povzročil zastoj na primorski avtocesti. Foto: Aljaž Bastič

Zvečer je namreč počilo tudi med priključkoma Unec in Logatec v smeri Ljubljane. V nesreči štirih vozil so bili lažje poškodovani štirje ljudje.


Promet je bil tako preusmerjan na vzporedno regionalno cesto, pri Ravbarkomandi pa je prihajalo do zastojev.
Popoldanska prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo, poškodovana pa ena oseba v osebnem vozilu, se je zgodila okoli 13. ure. Tovorno vozilo se je prevrnilo, po vozišču pa se je razsul tovor, so za STA povedali na Policijski upravi Ljubljana. Avtocesta bo zaprta, dokler ne bodo odstranili razsutega tovora in zagotovili varnega prometa, so še pojasnili.
Iz službe za komuniciranje Družbe za avtoceste v RS (Dars) so sporočili, da je tovornemu vozilu pred priključkom Vrhnika v smeri proti Ljubljani počila prva leva pnevmatika. Voznik je izgubil nadzor nad vozilom, ki je trčilo in se nato zagozdilo v odbojno ograjo na viaduktu Verd. Ob tem so se iz prikolice vozila razsuli drobni kovinski predmeti, razlilo se je tudi gorivo, so zapisali na Darsu.

Darsovi delavci so zavarovali območje nesreče ter z gasilci in vozilom avtovleke začeli čiščenje razsutega tovora in vozišča.