Slovenija
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
Volitve
Od volitev predsednika republike nas loči le še enajst dni. Foto: BoBo

Dodaj v

Zadnji dan, da podate zahtevo za glasovanje po pošti

Še 11 dni do predsedniških volitev
11. oktober 2017 ob 07:26
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Izteka se rok, do katerega lahko volivci izrazijo svojo željo, da na predsedniških volitvah glasujejo po pošti iz Slovenije. To velja za volivce v domovih za starejše, bolnišnicah in zaporih, po pošti pa lahko glasujejo tudi invalidi.

Volivci, ki v domovih za starejše nimajo stalnega prebivališča, so v bolnišnicah ali v zavodih za izvrševanje kazenskih sankcij, morajo odločitev, da želijo glasovati na predsedniških volitvah po pošti, to sporočiti okrajni volilni komisiji.

Enako lahko po novem glasujejo tudi invalidi, če predložijo odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Tisti volivci, ki želijo glasovati na volišču, dostopnem za invalide, pa morajo svojo namero sporočiti okrajni volilni komisiji do 18. oktobra.

18. oktober je rok tudi za tiste volivce, ki bodo na dan glasovanja zunaj okraja svojega stalnega prebivališča ter želijo glasovati na volišču v drugem okraju. Ali ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, v katerem so vpisani v volilni imenik. Ti lahko okrajni volilni komisiji sporočijo, da želijo glasovati pred volilnim odborom, na svojem domu.

Prav tako do 18. oktobra morajo volivci, ki nimajo stalnega prebivališča v Sloveniji in bodo na dan glasovanja v državi ter želijo glasovati na volišču v Sloveniji, to sporočiti okrajni volilni komisiji, na območju katere uresničujejo volilno pravico, ali Državni volilni komisiji.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
trolicnez
# 11.10.2017 ob 11:23
Iz tujine se voli na isti dan kot vsi ostali?
PikiMiki
# 11.10.2017 ob 11:23
Ne vem kdaj bomo stopili v sodobnost, in nam bodo omogočili glasovanje preko spleta.
Kazalo