Na osmih državnozborskih volitvah se za naklonjenost nekaj več 1,7 milijona volivcev potegouje več kot 1.600 kandidatov na 25 kandidatnih listah. Foto: BoBo
Na osmih državnozborskih volitvah se za naklonjenost nekaj več 1,7 milijona volivcev potegouje več kot 1.600 kandidatov na 25 kandidatnih listah. Foto: BoBo
Zadnje televizijsko soočenje predsednikov strank bosta vodila Erika Žnidaršič in Igor Bergant. Foto: BoBo

Tridnevno predčasno glasovanje se je sicer začelo v torek, ko je po podatkih Državne volilne komisije (DVK) svoj glas oddalo 11.713 volivcev, kar je 0,68 odstotka vseh volilnih upravičencev. Za primerjavo – na predčasnih volitvah v državni zbor (DZ) leta 2014 je prvi dan predčasno glasovalo precej več volivk in volivcev, in sicer 18.466 oz. 1,08 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Po podatkih DVK-ja se je drugi dan predčasnega glasovanja, v sredo, udeležilo 20.588 volivcev, kar predstavlja 1,20 odstotka vseh volivcev, v dveh dneh skupaj pa 32.301 volivcev oz. 1,89 odstotka vseh volivcev. Na volitvah v DZ leta 2014 je drugi dan predčasno glasovalo 25.005 volivcev oz. 1,46 odstotkov vseh volivcev, v dveh dneh skupaj pa 43.471 volivcev oz. 2,54 odstotka vseh volivcev.

Izidi predčasnega glasovanja tokrat prvič ne bodo znani že takoj po zaprtju volišč, v nedeljo ob 19. uri. Državna volilna komisija je namreč sklenila, da lahko volilni odbori šele v nedeljo po zaprtju volišč začnejo šteti glasovnice. Bodo pa takrat znani izidi vzporednih volitev, ki jih pripravljajo na nekaterih medijih.

Tudi prvi neuradni izidi, ki jih bo DVK sproti objavljal na svojih spletnih straneh, bodo znani v nedeljo zvečer.

Soočenje predsednikov strank
Vabljeni k ogledu zadnjega televizijskega soočenja predsednikov strank nocoj na Televiziji Slovenija 1 ob 20. uri.

Pogovor bosta tokrat vodila Erika Žnidaršič in Igor Bergant.

Seznam vseh soočenj na Televiziji Slovenija, Radiu Slovenija in MMC-ju.


Na osmih državnozborskih volitvah se bo za naklonjenost nekaj več 1,7 milijona volivcev potegovalo več kot 1600 kandidatov na 25 kandidatnih listah.

Zadnji dan predčasnega glasovanja
Zadnji dan predčasnega glasovanja