Zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila je na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče proti Kopru zaprt vozni pas. Nastaja zastoj. Foto: Anže Žvanut
Zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila je na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče proti Kopru zaprt vozni pas. Nastaja zastoj. Foto: Anže Žvanut
Sneg, sneženje, zima
V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 500 m. Foto: BoBo

Zaradi prometne nesreče je bil popoldne na ljubljanski južni obvoznici na uvozu Rudnik proti razcepu Malence oviran promet, zastoj je nastajal do Viča. Zastoj je nastajal tudi v smeri morja - zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila je bil na primorski avtocesti pred priključkom Senožeče proti Kopru namreč zaprt vozni pas.

Promet je bil popoldne sicer močno povečan na cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Brez daljšega čakanja na meji
Na mejnih prehodih trenutno ni daljšega čakanja, piše na spletnih straneh prometnoinformacijskega centra (PIC). Čakanje pa se lahko podaljša predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško, predvsem na Gruškovju, manj pa tudi v Sečovljah in na Dragonji. Po izkušnjah na PIC-u pričakujejo čakalne dobe do pol ure, za tovorna vozila pa lahko tudi dve uri ali več.

Zaradi praznikov so začasno prekinili dela na primorski avtocesti med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani, naslednja popolna zapora pa bo v noči s torka na sredo.

Voznikom svetujejo previdnost
V PIC-u voznike tudi opozarjajo, da se bo danes poznal dotok tujih voznikov, zato naj pričakujejo povečano gnečo na odsekih, ki so že običajno najbolj obremenjeni. Priporočajo veliko strpnosti, saj bo na cestah več utrujenih voznikov, zaradi gostejšega prometa pa je pričakovati več okvar vozil, prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov.

Priporočajo tudi, da se vozniki pred odhodom na pot pozanimajo o morebitnih prireditvah, ki vplivajo na pretočnost in prevoznost posameznih cest.

Ponekod lahko sneži tudi do nižin
Marsikoga pa je od velikonočnega izleta odvrnila slabša vremenska napoved za prihodnje dni. Jutri se bo od zahoda namreč pooblačilo, popoldne bodo občasno že manjše padavine. V noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 500 m.

V nedeljo do jutra bodo padavine ponehale, popoldne se bo delno zjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladno bo. V ponedeljek bo precej jasno, veter bo oslabel.