Na štajerski avtocesti je prometna nesreča povzročila daljše zastoje. Foto: BoBo
Na štajerski avtocesti je prometna nesreča povzročila daljše zastoje. Foto: BoBo
Prometne nesreče povzročile zastoje na avtocestah
Nesreče in zastoji na avtocestah

Že dopoldne je bila zaprta štajerska avtocesta, kjer se je zgodil nalet štirih vozil. Celjski reševalci so na kraju dogodka oskrbeli devet udeležencev nesreče, po neuradnih informacijah pa naj bi bil med lažje poškodovanimi tudi en otrok. Zaradi zapore ceste so nastali daljši zastoji. Kraj nesreče so sicer zavarovali celjski gasilci, ki so opravili protinaletne in protipožarne ukrepe ter odstranili uničeni vozili z voznega pasu.

To je bila že druga današnja nesreča na štajerski avtocesti, ki je bila dopoldne zaprta tudi na odseku med Krtino in Blagovico proti Mariboru. Okoli 7. ure zjutraj je voznik kombiniranega vozila s priklopnikom prebil zaščitno ograjo in pristal na strehi. V prometni nesreči so se poškodovali trije udeleženci, zato so jih odpeljali v ljubljanski klinični center.

Zastoj pred predorom Karavanke
Zastoj nastaja tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke, saj predor občasno zapirajo zaradi nadzora na avstrijski strani. Po zadnjih podatkih je zastoj proti Avstriji dolg enajst kilometrov. Voznikom proti Kranjski Gori zato priporočajo izvoz Jesenice vzhod oziroma Lipce.

Občasni zastoji nastajajo tudi na cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer se na vstop v državo čaka 45 minut. Gost promet z zastoji je še na cestah proti mejnim prehodom Dragonja, Sečovlje in Starod. Čakalne dobe na teh mejnih prehodih so od 15 do 45 minut.

Prometne nesreče povzročile zastoje na avtocestah
Nesreče in zastoji na avtocestah