Na slovenski plaži so se prvi letošnji pionirji že pognali v morje. Foto: Radio Koper
Na slovenski plaži so se prvi letošnji pionirji že pognali v morje. Foto: Radio Koper
Sončni žarki
Sončno bo, občasno jo bodo zagodli koprenasti oblaki. Foto: BoBo
Zastoj
Čez dan je bilo več zastojev, začeli so se že pri Brezovici v bližini Ljubljane. Foto: www.promet.si
Gremo mi na morje in martinčkarji

Posledice dveh prometnih nesreč na primorski avtocesti so že odstranili. O zastojih ali zgoščenem prometu na prometnoinformacijskem središču ne poročajo več, zato bodo lahko počitnikarji dobro užili najtoplejši dan prvomajskih praznikov.

Kot je namreč za MMC pojasnil Brane Gregorčič, dežurni vremenski prognostik na Agenciji za okolje RS (Arso), v prihodnjih dneh ne bo večjih vremenskih sprememb, današnje stopinje dosegajo 29 stopinj Celzija. Sobota bo najbolj jasna in najtoplejša od vseh prihajajočih dni - do 1. maja bo tudi toplo in sončno, je pa res, da se bo živo srebro za nekaj stopinj spustilo, je napovedal.

Svežo vremensko napoved lahko najdete tudi na MMC-jevem vremenskem podportalu.

Vzrok leži v koprenasti oblačnosti, ki bo z zahoda prišla tudi nad naše kraje. Ta bo sicer razmeroma visoka, tanka in prosojna, a še vedno ji bo temperaturo uspelo znižati za nekaj stopinj, je napovedal. Zaradi nje bo temperatura na zahodu države od 22 do 25, na vzhodu države pa od 25 do 28 stopinj Celzija.

Vreme se bo v drugi polovici prihodnjega tedna nekoliko spremenilo. Že med prazniki je v goratem svetu popoldne pričakovati kratkotrajne plohe, vendar kakšnega "resnega dežja" pred prihodnjo nedeljo po preostalem delu države Arsov prognostik ne pričakuje.

Promet: zastojev ni več, na meji se čaka
Posledice dveh prometnih nesreč, ki sta se zgodili pri Brezovici in Logu v smeri proti Kopru, so že odstranili ter o zastojih ali zgoščenem prometu ne poročajo več. Nekaj časa je bil od Brezovice naprej zaprt prehitevalni pas, ki je povzročil dolge zastoje.

Sveže prometne informacije so na voljo tudi na MMC-jevem prometnem portalu.

Gosteje je trenutno na meji, še posebej na mejnih prehodih s Hrvaško. Na mejnem prehodu Dragonja čakajo osebna vozila na izstop iz države več kot eno uro, na mejnem prehodu Sečovlje pa okoli 20 minut. Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za izstop iz države ura in pol. Policisti sicer še vedno stavkajo, vendar so v petek končali zaostreno izvajanje stavke, tako da dodatnih čakalnih vrst ni pričakovati.
Nekaj zastojev je na regionalnih cestah. Zaradi prometnih nesreč je oviran promet na relaciji Col-Godovič in na regionalni cesti Sežana-Divača na križišču proti Dutovljam.

Gremo mi na morje in martinčkarji