Delo na vročini se zdi številnim delavcem povsem običajno, saj se dnevno srečujejo z veliko hujšimi kršitvami, pravi Zrnič. Foto: BoBo
Delo na vročini se zdi številnim delavcem povsem običajno, saj se dnevno srečujejo z veliko hujšimi kršitvami, pravi Zrnič. Foto: BoBo

V teh dneh se veliko pogovorov in opozoril vrti okrog vročine. Vročinski val ne popušča, še bolj kot danes bo vroče jutri in v četrtek, ko se bodo temperature povzpele do 38 stopinj. V takšnih razmerah imajo delodajalci dolžnost v delovnih prostorih med delovnim časom zagotoviti temperaturo zraka, ki ustreza biološkim potrebam delavcev glede na naravo dela in fizične obremenitve.
Največkrat se pritožujejo pisarniški delavci
Delovni inšpektorji te dni obravnavajo več prijav zaradi visokih temperatur na delovnem mestu kot lani. Presenetljivo se največkrat pritožujejo delavci v pisarnah, kjer naj temperatura ne bi presegla 28 stopinj Celzija. Tisti, ki so najbolj obremenjeni, delavci na gradbiščih in v proizvodnih prostorih, pa molčijo.

Za delo na prostem ni posebnih predpisov, zakonodaja določa le, da mora delodajalec delavca zaščititi pred neugodnimi vremenskimi vplivi.

Delo na vročini je v primerjavi z drugimi kršitvami malenkost
"Vroče je, saj veste, malo delamo, malo gremo v senco, če kdo pade, gre v bolnišnico. Navajeni smo na tole," je za Radio Slovenija povedal eden izmed delavcev na Slovenski cesti. Delo na vročini se delavcem torej zdi nekaj običajnega, saj je v primerjavi z drugimi kršitvami malenkost, razlaga zagovornik delavcev migrantov Goran Zrnič: "Nimajo ne bolniškega ne letnega dopusta, veste, kaj jim sporočajo? Če ne želiš delati, pojdi, bo prišel nekdo drug. Mislim, da so tako apatični in brez poguma, da je to še nekaj najmanjšega, kar se jim dogaja."

Kršitve na delovnih mestih je treba prijaviti
Inšpektorji posebnih organiziranih akcij, povezanih z visokimi temperaturami, ne izvajajo, prioriteta je prijava, nadzori so nenapovedani. Na prijavo pa se odzovejo še isti ali naslednji dan. Če inšpektorji ugotovijo kršitev, mora delodajalec delovne razmere izboljšati, pravi inšpektor Slavko Krištofelc. "Delodajalci morajo prek odločbe zagotoviti boljše in ustreznejše delovne razmere v teh dneh, ne predpisujemo klimatskih naprav, ne predpisujemo drugih rešitev. Svetujemo, da lahko spremeni delovni čas, omogoči dodatne odmore in jim ponudi napitke," je še dodal.