Milan Zver je na zborovanju v mariborski dvorani Tabor predstavil svoj program. Foto: BoBo
Milan Zver je na zborovanju v mariborski dvorani Tabor predstavil svoj program. Foto: BoBo

Ljubezen do domovine je stvar omike vsakega od nas. Pomeni, da domovino hočemo ljubiti.

Predsedniški kandidat Milan Zver predstavil svoj program

Zver je v govoru med drugim dejal: "Tukaj sem, da uresničim pričakovanja in upe vseh tistih, ki imate vrednote osamosvojitve in demokracije za najpomembnejše." Svoje volivce je pozval na pot čez tri mostove: k utrditvi politične stabilnosti v državi, konsolidaciji gospodarstva in utrditvi nacionalne zavesti.

Poudaril je, da je tranzicijski, pajdaški kapitalizem preprečil pravično prerazporeditev družbenega imetja, zdravo podjetnost in večjo solidarnost. Ob tem je opozoril, da potrebujemo politično stabilnost, gospodarsko učinkovitost in utrjeno nacionalno identiteto. Dejal je, da kot predsedniški kandidat obuja pobudo za uvedbo večinskega volilnega sistema, ki bo zagotavljal učinkovitejšo vlado, strpnejšo politiko, zmanjšanje ideoloških in programskih razlik.

Obregnil se je tudi ob aktualnega predsednika in protikandidata na volitvah Danila Türka, ki da nasprotuje agenciji za slabe terjatve, zlatemu fiskalnemu pravilu, prožnosti dela, pokojninski reformi in varčevanju. Njegov "nekoncept" je označil kot prežvečenega ter zazrtega v preteklost.

Premier Janez Janša je v govoru na zborovanju dejal, da je "Milan Zver tukaj zato, da nadaljuje nedokončano delo dr. Jožeta Pučnika". Dodal je, da bo Zver kot predsednik nekdo, ki ga bo skrbelo za domovino, za posameznika, in nekdo, ki bo sposoben združevati za prihodnost. Dodal je, da država nima predsednika, ki bi bil sposoben združevati sile v reševanju krize, ki ni le gospodarska, pač pa tudi moralna. Tisto, kar loči državnika od dnevnega politika, je po njegovem mnenju ravno to, da je državniku mar tudi za usodo prihodnjih generacij, ne le za lastno usodo.

Oglasila se je tudi žena Milana Zvera Andreja Valič: "Moj Milan je človek visokih moralnih načel, dostojanstven, umirjen, vendar pogumen in ustvarjalen." Dejala je, da verjame v ljubezen do družine in domovine, ki sta temelj našega obstoja in da je tukaj med nami človek takih vrednot.

Ljubezen do domovine je stvar omike vsakega od nas. Pomeni, da domovino hočemo ljubiti.

Predsedniški kandidat Milan Zver predstavil svoj program