Barbara Špiler je prejšnji rekord postavila 14. aprila letos v Brežicah. Foto: Marko Madžarac
Barbara Špiler je prejšnji rekord postavila 14. aprila letos v Brežicah. Foto: Marko Madžarac

Špilerjeva je orodje vrgla 71,25, s čimer je svoj slovenski rekord popravila kar za 1,99 metra! Špilerjeva je imela že izpolnjeno B-olimpijsko normo, zdaj pa se je z odličnim dosežkom A-olimpijski normi približala na vsega 25 centimetrov.

Rekord je padel v četrti seriji
"Tekma je bila zelo dobra, saj je bila Rodriguezova zelo močna nasprotnica. Tehnično dobre mete sem delala od četrte serije naprej, tretji in četrti obrat in posledično potem izmet pa so mi pred tem delali težave. Ko bom to izboljšala, bom resnično odlično metala," je bila zadovoljna slovenska rekorderka, ki je svoj rekord postavil v četrti seriji, nato pa je tudi v zadnjih dveh serijah premagala mejo 70 metrov.

Kevo: "To leto ostaja leto učenja"
"Že v Brežicah, ko ni bila tehnično na pravi ravni, je nakazala, kam bo vodila letošnja sezona. Po treh tednih je prišla iz krize in naredila tudi tehnično izjemen met. Imela pa je tudi zelo močno tekmico, saj je bila izvrstna tudi Rodriguezova. Špilerjeva je sicer krepko presegla magično mejo 70 m, toda to ne menja naših načrtov. Ne pričakujemo nič posebnega v tej sezoni. Kot je Špilerjeva že velikokrat rekla, tokratna njena sezona je leto učenja," kljub rekordu ostaja miren njen trener Vladimir Kevo.

Zmagovalka Rosa Rodriguez iz Venezuele je kladivo vrgla 72,83 metra daleč, s čimer je postavila nov južnoameriški rekord.