Justin Gatlin je svojo zmago najprej posvetil svojemu sinu Jacu. Foto: Reuters
Justin Gatlin je svojo zmago najprej posvetil svojemu sinu Jacu. Foto: Reuters
Bryshon Nellum
Bryshonu Nellumu so se uresničile olimpijske sanje. Foto: Reuters

30-letni šprinter je leta 2004 postal olimpijski prvak, dve leti pozneje pa je bil kaznovan zaradi zlorabe nedovoljenih poživil. Zdaj se vrača z željo po novi olimpijski medalji: "Mislim, da grem lahko še hitreje, v Londonu lahko osvojim zlato." Najhitrejši čas sezone ima sicer olimpijski prvak iz Pekinga Usain Bolt (9,76).

Popravil tudi osebni rekord
"Vse se zdi tako nadnaravno. Poskušal sem dati vse od sebe in to mi je tudi uspelo," je povedal Gatlin, ki je s tem postavil tudi osebni rekord.

Gay po poškodbi med potnike za London
Drugo mesto na ameriških kvalifikacijah je dosegel Tyson Gay (9,86), tretjega pa Ryan Bailey (9,93). Tudi Gay je povratnik, saj je se je več mesecev ukvarjal s poškodbo: "Počutim se grenko-sladko. Rad zmagujem, vsak vrhunski atlet rad zmaguje. A ob koncu dneva je najbolj pomembno, da sem se uvrstil v olimpijsko ekipo. Začel sem šele marca, zdaj sem med potniki za London. Moram biti zadovoljen."

Jeremy Wariner šele šesti
Odmeven rezultat je uspel še enemu povratniku zaradi dopinga - LaShawn Merritt je slavil v teku na 400 metrov, olimpijski prvak iz Pekinga je s časom 44,12 postavil rezultat sezone. Drugi je bil Tony McQuay (44,49), tretji pa Bryshon Nellum (44,80). Prvak iz Aten 2004 Jeremy Wariner je bil šele šesti (45,24).

Nellum pred leti ustreljen v obe nogi
Zgodba Nelluma je nekaj posebnega, saj sta ga dva člana neke tolpe pred štirimi leti v Los Angelesu ustrelila v obe nogi. "Za mano je dolgo potovanje. Končno sem imel sezono brez poškodb. Uresničile so se mi sanje," je povedal 23-letni športnik.

Sanya Richards Ross po (novo) zlato
Na isti razdalji je blestela tudi Sanya Richards Ross, ki je s časom 49,28 postavila rezultat sezone: "Današnji tek je bil fantastičen. To je uresničitev sanj. Vsi si želimo odmevnega rezultata na teh igrah, a o tem pač ne moreš razmišljati na glas, dokler se tja ne uvrstiš." 27-letna tekačica ima v štafeti 4 x 400 metrov dve zlati olimpijski medalji, zdaj pa si želi še prvega zlata na 400 metrov.