Kira Grünberg se je hitro privadila na nov način življenja. Foto: EPA
Kira Grünberg se je hitro privadila na nov način življenja. Foto: EPA

"Takoj po nesreči sem vedela, da ima padec hude posledice. To ni bilo le zlomljeno stopalo. Zdelo se mi je, da ne čutim delov telesa. Zdravniki so mi nato le potrdili moja predvidevanja," je v pogovoru za časnik Bild razkrila ena izmed najobetavnejših avstrijskih atletinj, ki je zdaj v invalidskem vozičku.

"Vsak dan sem na rehabilitaciji. Zdaj se lahko sama vozim z vozičkom, zobe si lahko umivam, prav tako nimam težav s prehranjevanjem. Še pred nekaj tedni so mi pri vsem morali pomagati, zdaj sem že precej samostojnejša. Ljudje se na moje stanje odzovejo zelo različno, ne maram pa, da se komu smilim. Hočem živeti normalno življenje. Nisem se prav nič spremenila," je pojasnila 22-letna Grünbergova, ki ji zelo pomaga fant Christoph, s katerim sta par že pet let.

Majhne stvari ji naredijo veliko veselja
"Še vedno imam težave z malenkostmi, ki so bile včasih popolnoma samoumevne. Nekaj leži na mizi in včasih zelo težko pridem zraven. Prevladujejo vsekakor lepi trenutki. Še posebej sem se veselila, da se lahko sama oprham ... ko sem prvič lahko sama jedla in si privoščila tudi sladoled. Prav poseben dogodek je bilo druženje na mestnem trgu z množico ljudi. Že v bolnišnici so zdravniki z mano naredili selfie, zelo smo se zabavali. Majhne stvari mi naredijo veliko veselja," je poudarila Kira, ki je bila najobetavnejša avstrijska atletinja leta 2014. Letos je prejela nagrado za najbolj močno žensko osebnost.

"Najtežje se je navaditi, da moram velikokrat prositi za pomoč. Zdaj sem bolj sproščena, za vsako stvar potrebujem več časa. Včasih sem bila zelo nestrpna," je še dodala.