Atletika
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Maraton
Slovenski maratonci in maratonke bodo imeli do sredine junija še nekaj priložnosti za zagotovitev olimpijske vozovnice. Foto: Reuters

Dodaj v

Jerebova in Mravljetova z normo B v maratonu

Javornikova deseta
9. april 2012 ob 17:05
Utrecht - MMC RTV SLO, STA

Žana Jereb je na maratonu v Utrechtu zasedla tretje mesto in s časom 2:39:47 dosegla normo B (2:43:00) za olimpijske igre v Londonu. To je uspelo tudi Neži Mravlje (2:40:44), ki je bila sedma.

Slovenska rekorderka Helena Javornik se je uvrstila na 10. mesto. Zmagala je Sharon Tawenga iz Zimbabveja (2:35:26).

Na olimpijske igre lahko odpotuje le ena maratonka z izpolnjeno normo B, v tem trenutku je to Jerebova.

Tudi norma A je dosegljiva
"Zelo sem vesela, res sem zelo zadovoljna. Pred tekmo si nisem niti predstavljala, da bo šlo pod 2:40, želela sem teči okrog 2:45, mogoče za normo B, če bi se vse "poklopilo". A je danes šlo nad pričakovanji. Imela sem dobro ekipo, vsi okrog mene so mi res pomagali. Norma A znaša 2:37 in je dosegljiva, ampak v kratkem ne bom tekla na kakšnem drugem maratonu," je povedala Jerebova, ki je še na lanskem ljubljanskem maratonu za Mravljetovo zaostala skoraj deset minut.

Normo B so v maratonu že prej izpolnili tudi Primož Kobe, Anton Kosmač in Mitja Kosovelj. Kobe in Kosmač bosta naslednjič tekla 22. aprila v Linzu, Kosovelj, ki naj bi ga pestila poškodba, pa maja v Pragi. Za normo A je treba teči pod 2:15.

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
Ulikses_
# 14.04.2012 ob 15:52
uh, za fante bo kr težka...2:15 je presneto dober rezultat.
Kazalo