Primož Kobe si je v Linzu priboril vozovnico za London. Foto: Aleš Hostnik
Primož Kobe si je v Linzu priboril vozovnico za London. Foto: Aleš Hostnik
Wilson Kipsang
Wilson Kipsang je takole prečkal ciljno črto v Londonu. Foto: Reuters

Slovenski uspeh je z osmim mestom dopolnil Tone Kosmač (2:19:34). Pred Kobetom so bili le trije kenijski tekači. Zmagal je sicer Josphat Keiyo (2:11:18).

Kobe: Lahko bi tekel pod 2:14
"Začel sem v skupini z Avstrijci, ki so imeli tudi dva narekovalca tempa. Ker sem se dobro počutil, sem na 35 km pospešil in pridobil tistih nekaj sekund, da sem ulovil normo A za OI. Razmišljal sem, da bi tekel tudi hitreje, vendar je bilo preveč vetra, zato sem čakal v skupini na zaključek. Zadnji del mi je zelo dobro uspel. Škoda le, da nisem imel hitrejše skupine, saj bi lahko tekel pod dvema urama in 14 minut. Sedaj me čaka počitek, za mano je namreč veliko treninga, potem pa bodo na vrsti priprave za OI," je bil zadovoljen Kobe, ki se je s tekmovalno atletiko začel ukvarjati šele januarja 2010.

Zmaga Grandovčeve
V ženski konkurenci je s časom 2:41:20 zmagala Daneja Grandovec, ki je izpolnila tudi B olimpijsko normo. "Nisem načrtovala A-norme, vendar sem si želela teči najhitreje med Slovenkami letos. Zmagala sem in za več kot dve minuti izboljšala osebni rekord. Žal je bilo na koncu malo preveč vetra, da bi tekla hitreje. Veseli me, da sem dosegla velik napredek in zmagala v dobri mednarodni konkurenci," je povedala Grandovčeva.

Kenijsko slavje v Londonu
Na maratonu v Londonu je slavil Kenijec Wilson Kipsang (2:04:44), medtem ko je v ženski konkurenci zmagala Mary Keitany (2:18:37).