Špilerjeva je nastopila tri dni po tekmi svetovnega izziva Iaaf v Pekingu.
Špilerjeva je nastopila tri dni po tekmi svetovnega izziva Iaaf v Pekingu. "Želela sem si več, ker je to zame eden najlepših mitingov in upam, da bo drugo leto bistveno bolje. Tudi na prejšnji tekmi na Kitajskem nisem izpolnila pričakovanj. Bila je izjemna izkušnja, ki sem se jo veselila in tudi na tekmi sem uživala. Toda meti mi niso stekli in sem dosegla veliko manj, kot sem pričakovala. Po dolgi poti v domovino pa danes nisem vedela, kjer imam noge, kje glavo. Skratka, ni mi šlo," je zmajevala z glavo Špilerjeva. Foto: MMC RTV SLO
Kozmus še ni v najboljši formi

Domingos je zmagal z brazilskim rekordom 73,03 m, Kozmus pa je zasedel drugo mesto z 72,47 m. Špilerjeva je dosegla izkupiček 63,62 m.

V suvanju krogle je Hrvat Nenad Mulabegović slavil zmago z 20,36 m, prek 20 m pa je sunil tudi Kemal Mešić iz Bosne in Hercegovine (20,18 m). Nace Pleško (Olimpija) je zmagal med mladinci in postavil mladinski državni rekord (19,46 m).

V skoku v daljino je zmagala slovenska rekorderka Nina Kolarič (Ptuj), vendar je bila s 6,16 m na svoji prvi tekmi v sezoni daleč od rekordnih daljav. Prav toliko, 6,16 m, je skočila tudi Hrvatica Marija Gredelj, Kolaričeva pa je zmagala zaradi boljšega drugega dosežka (6,15 m). Hrvat Zvonimir Ivašković je na 100 m z 10,78 za desetinko ugnal člana novomeške Krke Gregorja Kokaloviča (10,88). Med dekleti je sprint pred hrvaško konkurenco dobila domačinka Saša Babšek (12,22).

Kozmus: Organizatorji pripeljali enakovredne tekmece
"Ta rezultat je posledica poškodb v pripravljalnem delu. Je pa dobro izhodišče za naprej, kot sem napovedal. Iz tega lahko nadaljujem do naslednje tekme, ko na evropskem reprezentančnem pokalu pričakujem štiri metre daljši met. S tem bi bil zadovoljen. Zdaj moram previdno delati na treningih in stopnjevati izide. Tekma je bila lepa in konkurenčna, ker so se organizatorji potrudili in pripeljali enakovredne tekmece. Vse je to spodbudilo, padel je tudi nov brazilski rekord. Sam sem dal vse od sebe, vendar je to trenutno realno stanje. Lani sem bil ob tem času bolje pripravljen in sem vrgel šest metrov dlje," je pojasnil Kozmus.

Kozmus še ni v najboljši formi