Snežana Vukmirović je zmagala na svoji prvi tekmi zimske sezone, mitingu v Zagrebu. Foto: Aleš Fevžer
Snežana Vukmirović je zmagala na svoji prvi tekmi zimske sezone, mitingu v Zagrebu. Foto: Aleš Fevžer

"Pri najboljšem skoku sem odskočila pred odrivno desko. Z zaletom sem imela še težave, sem se kar lovila, drugače pa sem zelo dobro pripravljena že zdaj. Do EP-ja je še kar nekaj časa za piljenje forme. Naslednja tekma pa me čaka v četrtek v Düsseldorfu v Nemčiji," je bila po prvi tekmi v zimski sezoni zadovoljna Vukmirovićeva.

Normo za EP je dosegla tudi drugouvrščena Saša Babšek s 13,54 m.

Maja Mihalinec je zmagala na 60 m in s 7,39 sekunde ponovno potrdila normo za EP. V kvalifikacijah je bila še stotinko hitrejša (7,38) kot v finalu in je s tem izboljšala osebni rekord.

"S časom sem zelo zadovoljna, manjka pa mi še malo občutka v prvem delu teka," je dejala Mihalinčeva, ki je normo izpolnila že konec prejšnjega tedna. V hrvaški prestolnici je bila druga Kaja Debevec (7,73), Sabina Veit pa je v kvalifikacijah tekla 7,60, v finalu pa je odstopila.

Maja Bedrač je bila prva v skoku v daljino s 6,16 m in za 14 centimetrov zaostala za normo za EP, Nina Kolarič pa je bila nezadovoljna po treh prestopih.

Gregor Kokalovič je bil drugi na 60 m (6,86), tretji na tej razdalji z ovirami je bil Peter Hribaršek (8,72), v troskoku pa je bila tretja Eva Mustar (13,18).

"Moj glavni cilj ostaja podaljšani sprint na 200 m. Ta krajši na 60 m je dobrodošel za izboljšanje tehnike. Norma za EP (6,73) ni moj glavni cilj, delamo pa na tem, da se ji čim bolj približam in pričakujem še boljše izide," je pojasnil Kokalovič. Blaž Brulc je bil na 60 m prvi v finalu B (6,97).