Martina Ratej se je približala 65 metrom, kolikor je bil njen cilj pred tekmo. Foto: Reuters
Martina Ratej se je približala 65 metrom, kolikor je bil njen cilj pred tekmo. Foto: Reuters

Tretja je bila Nemka Kathrina Molitor (58,68 m). Ratejeva, ki konec prejšnjega tedna ni nastopila v New Yorku, je tudi vodilna v seriji za Diamantno ligo.

"Zadovoljna sem z nastopom. V prvih štirih mestih sem vrgla med 60 ali 62 m, ker mi model meta tehnično ni stekel. Šele v zadnji seriji sem dobro vrgla in sem presegla 64 m. Zmago sem imela sicer pred tem že ves čas v rokah, vendar moj cilj ni le to, ampak tudi meti okrog 65 m. Na koncu mi je uspelo, da sem se približala tej daljavi in grem lahko mirno na naslednje tekme. Ni mi žal, da nisem šla na Diamantno ligo v New York. Bila bi zelo utrujena in danes ne bi dosegla te daljave, posledice pa bi imela tudi na naslednjih tekmah. V Diamantni ligi se ni nič spremenilo, še vedno vodim, odločale pa bodo naslednje štiri tekme," je dejala Ratejeva.

Na štartni listi je bila tudi Čehinja Barbora Špotakova, svetovna rekorderka in olimpijska zmagovalka iz Pekinga (2008) in Londona (2012), ki pa je morala nastop odpovedati zaradi zdravstvenih težav in naj bi se vrnila na tekmovališča že čez dva tedna.