Atletika
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 15 glasov Ocenite to novico!
Barbara Špiler
Barbara Špiler se lahko tudi po današnjem nastopu zadovoljno smehlja. Foto: Marko Madžarac

Dodaj v

Špilerjeva z novim slovenskim rekordom potrdila London

Drugo mesto v Brežicah zasedla Rosa Rodrigues
14. april 2012 ob 19:44,
zadnji poseg: 14. april 2012 ob 20:06
Brežice - MMC RTV SLO/STA

Slovenska atletinja Barbara Špiler je na mednarodnem mitingu v Brežicah v metu kladiva postavila slovenski rekord in tudi izpolnila normo B za nastop na OI-ju v Londonu.

Brežičanka je kladivo vrgla 69,26 metra in seveda osvojila prvo mesto. Druga je bila Rosa Rodrigues iz Venezuele (68,93 m).

Špilerjeva je imela tri mete prek 68 m, že od prve serije pa je vodila Rodriguezova (68,93 m). Špilerjeva je v peti seriji prvič v karieri presegla 69 m in Venezuelka je na koncu ostala brez zmage in tudi norme za OI. "Odvalil se mi je velik kamen od srca, saj mi je to uspelo že povsem na začetku sezone. Sedaj bo lažje delati na treningih in tudi tekmovati. Serijo na tekmi sem zaključila z 68,69 m. Želela sem se ponovno zbrati in še preseči izid. V letošnji sezoni prvič tekmujem v članski mednarodni konkurenci. Norma za OI je sicer velika stvar, željo pa sem imela, da bi že danes presegla magično mejo 70 m. To je nova šola, nove stvari se bom morala naučiti. V Londonu tako ne morem še veliko pričakovati, veliko več pa verjetno čez štiri leta na OI v Braziliji," je dodala slovenska rekorderka.

Špilerjeva je obenem dosegla tudi normo za evropsko prvenstvo v Helsinkih. Med atleti je v metu kladiva zmagal Wagner Domingos, ki je z 72,48 m dosegel brazilski rekord, Nejc Pleško pa je bil na tretjem mestu najboljši Slovenec (60,61 m).

Ž. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo