Maja Mihalinec je zmagala tako na 100 kot tudi na 200 metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Maja Mihalinec je zmagala tako na 100 kot tudi na 200 metrov. Foto: www.alesfevzer.com
Matija Kranjc
Slovenski rekorder Matija Kranjc je dan po zmagi na ekipnem atletskem državnem prvenstvu v Novem mestu slavil v metu kopja tudi na mitingu v Trstu, kjer se je z 78,75 metra približal meji 80 metrov. "Poznala se je utrujenost po sobotni tekmi, kjer sem vrgel 72,53 m. Celotno današnje tekmovanje je motil veter, sam pa sem najbolj vesel, ker sem sezono zaključil brez poškodbe," je dejal Kranjc. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljši izid drugega dne je postavila slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej (Mass), ki je v drugem poskusu preskočila 4,50 m.

"Dobro sem tekmovala, počutim se tudi odlično, čeprav ob koncu sezone. Tudi pot v Bruselj in nazaj me ni utrudila in sem prispevala kar nekaj točk za končni uspeh ekipe. V Bruslju mi je malo manjkal trener Slavc Černe, ki je bil ob meni na večini tekem, manjkali so mi njegovi nasveti na višjih višinah. Tekma pa je bila sicer super, tudi izidi in vzdušje. Danes pa sem tekmovala pred domačo publiko, prišla je tudi družina, zato sem se ponovno potrudila," je pred odhodom na morje in pred obiskom študentskih kolegic v ZDA povedala Šutejeva.

Dve zmagi za Mihalinčevo in Janežiča
Maja Mihalinec
(Velenje) je po sobotni zmagi na 100 m, ko je izenačila osebni rekord in postavila rekord stadiona, drugi dan DP prepričljivo zmagala na še enkrat daljši razdalji in s 23,39 sekunde končala letošnjo sezono. Tako kot v soboto na 100 m je tudi na 200 m med atleti Luka Janežič (Kladivar) z 21,04 ugnal Jana Žumra (Mass, 21,64).

Mihalinčeva je po pričakovanju v obeh sprintih tekmice pustila daleč zadaj: "Po sobotnem dobrem izidu sem bila danes prepričana, da lahko blizu osebnega rekorda tečem tudi na 200 m. Pogoji so bili sprva dobri, potem pa je prišel bočni veter in nam ni pomagal. Zadnjih 50 m nisem tekla slabo, tudi izid za ta čas sezone ni slab, sem pa pričakovala nekaj več."

Martina Ratej (Kladivar) je v metu kopja slavila zmago z 59,15 m. Poleg Šutejeve, Ratejeve, Mihalinčeve in Janežiča je nastopil še peti slovenski olimpijec iz Ria. Žan Rudolf je bil član štafete Massa na 4 x 400 m, v njegovi disciplini na 800 m pa ni tekmoval. Prav v zadnji, štafetni preizkušnji, je bila ekipa Mass 1 sprva diskvalificirana zaradi domnevnega prehitrega starta, po pritožbi pa so ji dovolili nastop in ljubljanska četverica je tekla sama ter dosegla prepričljivo prvi čas.