Foto:
Foto:

Ko sem se pogovarjal s predsednikom Juventusa Andreo Agnellijem in predsednikom upravnega odbora Bayerna Karl-Heinzem Rummeniggejem, sem dobil občutek, da prav tako nimata interesa, da bi veliki klubi igrali v zaprti ligi. Sta zelo korektna in konstruktivna.

Klubi so postali zelo močni in pomembni tako za Uefo kot za nacionalne zveze, zato se je treba z njimi enakovredno pogovarjati. Če bi želeli ustanoviti zaprto ligo, bi odprli pravno vojno. Treba se je pogovarjati, vsaka stran mora malo popustiti. Klubi prinesejo veliko denarja, govorimo o milijardah evrov. Ti zneski gredo prek solidarnosti v nacionalne zveze. Tudi našega centra na Brdu pri Kranju ne bi postavili brez tega denarja. Uefa ima zaradi klubskih tekmovanj denimo več denarja kot Fifa. Liga prvakov je verjetno najboljši športni izdelek na svetu, a ima še vedno rezerve. Znano je, da ne proizvede toliko denarja kot superbowl, kar nam nekaj pove. Verjetno se moramo povezati zunaj Evrope, s Kitajci, Američani … Marsikaj se da narediti. Prizadevamo si za to, da bi klube nagradili z višjimi nagradami že v kvalifikacijah za Ligo prvakov, kar bi jim pomagalo pri razvoju.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v intervjuju za časopis Dnevnik dejal, da Uefa ne bo dovolila zaprte lige, interes za kakršno so pokazali najmočnejši evropski klubi. Obenem je dejal, da si ni predstavljal, kako velik vpliv prinaša funkcija, na katero je bil izvoljen. Vir: Dnevnik.