Blaž Kavčič se je letos sploh prvič uvrstil v 2. krog Wimbledona. Foto: EPA
Blaž Kavčič se je letos sploh prvič uvrstil v 2. krog Wimbledona. Foto: EPA

To pomeni, da moram odigrati zadostno število ATP-turnirjev na leto. Zaradi številnih težav s poškodbami je pri mojih letih vsaka sezona zame še kako pomembna, saj je vprašanje, koliko časa mi bo uspevalo ostajati v dovolj dobri fizični pripravljenosti za kosanje z drugimi najboljšimi igralci na svetu.

Tokratnega termina reprezentančne tekme zaradi vsega naštetega ne morem uskladiti v program. Poleg tega me skrbi tudi slabša fizična pripravljenost in večja verjetnost ponovnih poškodb ob igranju na tri dobljene nize tri dni zapored, kar bi verjetno moral odigrati tokrat v Izraelu. V stanju, kakršnem sem, vnetje pri kolku in bolečine v stopalu, bi lahko nastopil eno tekmo, v najboljšem primeru eno tekmo posameznikov in dvojiice. Težko pa vse tri tekme na tri dobljene nize. Problem je tudi, da ko stopim na igrišče, grem vedno čez vse in zagotovo bi sledila poškodba ...

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je v posebni izjavi za javnost obrazložil, zakaj bo izpustil naslednjo tekmo Davisovega pokala. Hkrati je še zapisal, da je bil od leta 2006 vselej na razpolago Sloveniji, za katero je v tem tekmovanju odigral 30 tekem in zbral kar 20 zmag.