David
David "Dai" Greene je eden glavnih britanskih adutov za odličje v atletiki. Valižanski atlet je bil v mladosti tudi obetaven nogometaš. Foto: EPA

Ti fantje bodo imeli poleti štiri ali pet tednov prosto, nato pa bodo postali olimpijci. To se mi ne zdi ravno prav. Oni hočejo osvojiti Premier ligo, ligo prvakov in svetovno prvenstvo. Ne odrastejo v sanjah po olimpijskem naslovu, oni hočejo biti najboljši v nogometu. Žal bo marsikdo zasenčen zaradi tega, kaj bo jedel David Bekham za zajtrk.

Potrditev britanskega olimpijskega komiteja, da bodo tradiciji navkljub za olimpijske igre v Londonu le sestavili britansko nogometno moštvo, je razburila številne Britance. Svetovni prvak v teku na 400 m z ovirami David "Dai" Greene je bil v zadnjem pogovoru z BBC-jem brez dlake na jeziku in je nogometu očital, da ne sodi na olimpijske igre, kjer bodo v nogometno obsedeni državi nogometaši povsem zasenčili trud preostalih olimpijcev.

Selektor olimpijske nogometne reprezentance Velike Britanije Stuart Pearce je pred mesecem prepričal angleško nogometno zvezo, da bo reprezentantom prepustila odločitev o nastopu na londonskih igrah. Pearce je potrdil, da se po koncu Eura 2012 posvetoval z Angleži, kateri izmed udeležencev evropskega prvenstva bo dovolj svež za nastop v Londonu. Pearce bo imel na voljo vse nogometaše stare do 23 let iz Severne Irske, Walesa, Škotske in Anglije, za nameček pa skušal dobiti tri najboljše starejše Britance, ki bodo na voljo. Mediji že dolgo špekulirajo, ali bi se lahko med trojico veteranom znašel tudi David Beckham.

Vir: BBC