Citat za prebrat
(3)
Denis Čerisev
Denis Čerišev je Rus, ki najbolje pozna Špance in bo prvi adut za morebitni podvig gostiteljev svetovnega prvenstva. Foto: EPA

Dodaj v

Denis Čerišev

V Španiji vzgojeni in odrasli ruski zvezdnik
1. julij 2018 ob 08:54
Moskva - MMC RTV SLO

Počutim se pol Rusa in pol Španca. Rojen sem v Rusiji, doma govorimo rusko, a odrasel sem v Španiji. Četudi je moja osebnost ruska, precej hladno-zadržana, je moje vedenje špansko, saj zelo rad govorim z ljudmi.

Na nedeljskem obračunu osmine finala med gostiteljico Rusijo in favorizirano Španijo bo v najbolj nenavadnem položaju novopečeni domači zvezdnik Denis Čerišev, ki je ravno zaradi svoje španskosti do začetka SP-ja zbral le 11 nastopov za zbornajo komando, v kateri je edini pravi legionar.

Dan pred tekmo je moral 27-letni igralec Villarreala, ki je nogometno odrasel pri Realu Madrid, kjer pa tudi zaradi kopice poškodb ni dočakal prave priložnosti, zanikati tudi močne obtožbe, ki naj bi jih izrekel njegov oče. Dmitrij Čerišev je vzrok, zakaj se je Denis kot 6-letnik znašel v Španiji in tam ostal. Zdaj pa naj bi v intervjuju dejal, da je sin Denis med pripravami na domači SP z injekcijami prejemal rastni hormon.

"Ne vem, od kod novinarju to. Mogoče ni razumel očeta, mogoče ni razumel, o čem je govoril. Nikoli nisem uporabil prepovedanih sredstev," je na petkovi novinarski konferenci, dva dneva pred tekmo s Španijo, moral pojasnevati Čerišev, strelec treh golov in še avtogola na turnirju.

Prijavi napako
Komentarji
aufbiks
# 01.07.2018 ob 14:40
Ja in? Saj ga je Messi tudi pa nikomur nič.
el CARTEL
# 01.07.2018 ob 14:50
ja, ampak ne dva meseca pred SP :)))

oče je rekel, da je med pripravami za SP prejemal rastni hormon. to je pa doping.
aufbiks
# 01.07.2018 ob 18:23
Saj ni nujno, da Messi in Ronaldo ne prejemata česa prepovedanega tudi zdaj. Ne bom pa se čudil, če katerega izmed znanih nogometašev pred 50. letom doleti srčni infarkt.
Citat za prebrat
link
Goran Dragić
27
15. november 2018 ob 13:40 Name osebno to nič ne vpliva, saj sem profesionalni športnik. Edino, na kar imam vpliv, je, da dobro treniram in dobro igram. Se zgodi, kar se pač zgodi.
Več novic ...
Kazalo