Trener San Antonio Spursov Gregg Popovich je skrajno nezadovoljen z razpletom volitev za 45. predsednika Združenih držav Amerike. Foto: Reuters
Trener San Antonio Spursov Gregg Popovich je skrajno nezadovoljen z razpletom volitev za 45. predsednika Združenih držav Amerike. Foto: Reuters
Donald Trump
Donald Trump je na predsedniških volitvah zbral 290 elektorskih glasov, njegova protikandidatka Hillary Clinton 228. Za zmago jih je potreboval 270. Foto: Reuters

Živim v državi, kjer je polovica ljudi to mirno spregledala in glasovala zanj. To je zares strah vzbujajoče. Tu ne gre za okoljevarstvena vprašanja, Obamacare ali druge stvari. Živimo v državi, ki je ignorirala vse tiste vrednote, ki naj bi jih želeli prenesti na bodoče generacije.

Vsi želimo, da bo uspešen. To je naša država in nočemo, da propade. Vsak razumni človek mora razmišljati tako. A to ne spremeni dejstva, da je v kampanji od prvega dne sejal strah z neprimernimi izjavami. Z rasističnimi opazkami se je lotil našega prvega temnopoltega predsednika Baracka Obame in ga poskušal diskreditirati. Zaradi vsega tega se sprašujem, kje sem ves ta čas živel in s kom živim.

Pri vsem tem se pozablja na Afroameričane, Latinskoameričane, ženske in gejevsko skupnost; da ne omenim dejstva, da se je norčeval iz invalidne osebe. Dajte, no. To počno nevzgojeni mulci v osnovnih šolah, on pa je bil zdaj izvoljen za predsednika Združenih držav Amerike. On bo na čelu naše države. To je odvratno.

Osebno so mi vrednote pomembnejše od spretnosti v poslu ali kar koli drugega, ker povedo, kdo smo, kako hočemo živeti, kakšni ljudje smo. Zato zelo spoštujem ljudi, kot so Lindsey Graham, John McCain in John Kasich, s katerimi ne delim enakih političnih pogledov, a imajo dovolj spoštovanja, človečnosti in strpnosti do vseh skupin, da so lahko odkrito izrazili mnenje o njem.

Sem bogat belec. Ne morem si predstavljati, kako bi se zdaj počutil, če bi bil musliman, ženska, Afroameričan, Latinskoameričan ali pa invalid. Tega, da so ljudje iz omenjenih skupin oddali glas zanj na volitvah, ne bom nikoli razumel.

Eden najuspešnejših trenerjev v zgodovini Lige NBA Gregg Popovich je odkrito spregovoril o svojih občutkih po končanih ameriških volitvah za 45. predsednika Združenih držav Amerike, ki jih je v dvoboju s Hillary Clinton dobil republikanski kandidat Donald Trump. 67-letni Popovich, ki je s San Antonio Spursi petkrat osvojil naslov prvaka, je zgrožen nad izidom in dejstvom, da želi ameriško ljudstvo na čelo države postaviti 70-letnega podjetnika iz New Yorka, ki je v predvolilnem času s svojimi (spornimi) izjavami dvignil nemalo prahu; ESPN.