Citat za prebrat
Luka Špik in Iztok Čop
Luka Špik in Iztok Čop. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Iztok Čop

21. december 2012 ob 16:50
Ljubljana - Radio Slovenija

Izbor športnika leta ni bil po mojih kriterijih. Mislim, da so olimpijske igre tisto največ. Subjektivna ocena je, koliko je lahko posameznik kot del ekipe zaslužen za uspeh.

Vsa čast Anžetu in njegovi kakovosti, ki ni dvomljiva, mislim pa, da olimpijska medalja je le olimpijska medalja.

Legendarni veslač Iztok Čop bi raje videl, da bi bil slovenski športnik leta kdo izmed dobitnikov olimpijskih medalj, torej Primož Kozmus ali Rajmond Debevec. Podobno meni tudi Luka Špik:

Strinjam se z Iztokom. Olimpijsko leto je olimpijsko leto. Tudi Anže deluje v športu, ki je olimpijski šport. Ko bo Anže z našimi osvojil medaljo, bo spet eden izmed kandidatov za osvojitev lovorike.

Prijavi napako
Komentarji
jagrmaister
# 21.12.2012 ob 16:59
Nagrada je šla kar v prave roke. Če pogledamo kakšen je bil Anžetov doprinos v končnici in pa kakšno evforijo je povzročil v Sloveniji, potem ni kaj za razglabljati o tem ali je izbor pravilen ali ne.
Arsenal_fan1
# 21.12.2012 ob 17:11
Ok Cop,boljse,da bi bil tiho...
tomazj
# 21.12.2012 ob 17:02
Joj Iztok, s tole izjavo si pa prilepil en madež nase, saj te drugače zelo cenim.
Mislim, da tvoji kriteriji niso pošteni.
Mogoče bi lahko primerjali tudi koliko je konkurence pri veslanju ali pa pri hokeju?
Pa sploh nisem kakšen hokejski fan...
Zbornaya Komanda
# 21.12.2012 ob 18:31
zavedati se moramo, da je kolajna na olimpijskih igrah navadno največje priznanje za športnika ne glede na šport.

Vprašaj Barkleyja ali Malona, kaj bi dala, da bi lahko svojo zlato iz Barcelone zamenjala za samo en NBA prstan. Enako vprašaj Gretzkyja. Vprašaj Murrayja, koliko zlatih olimpijskih bi dal za en Wimbledon. Vprašaj kateregakoli nogometaša, koliko mu pomenijo olimpijske igre. Vprašaj jadralca, ali bi raje osvojil America's Cup ali zlato olimpijsko in še cel kup podobnih primerov iz različnih športov ti lahko naštejem. Ne govori neumnosti. V veslanju je pač samo eno tekmovanje in to so olimpijske igre, pa še tam so gledalci samo tisti, ki se slučajno znajdejo na prizorišču, medtem ko čakajo na kako drugo olimpijsko disciplino.
legenda3
# 21.12.2012 ob 16:59
J**o vas veslače. Če v vašem športu edino še kaj pomenijo OI, ne pomeni, da tudi v drugih športih.

V veliko športnih disciplinah pomeni biti svetovni prvak oz klubski prvak veliko več kot zmagovalec OI.
SF010
# 21.12.2012 ob 17:27
Iztok ne seri. Vaše veslanje, ki se ga gre resno 10 držav pa še to sta pomembna samo enojec in osmerec vse ostalo je brez veze.

Tvoj uspeh še na CNN ni pokazan, Anžetov je pa odmeval po celem svetu.
aatw2
# 21.12.2012 ob 17:11
Ah ponovno škoda besed za brezupno izjavo čopa in špika...škoda ker majo veslači vse v rokah in nogah in nič v glavi...vidva KOPITARJU po značaju, karakterju ter spoštovanju do športnikov žal ne sežeta niti do kolen....
zugec
# 21.12.2012 ob 17:19
Žal, tako uspešen športnik, ampak takšne izjave kot je ta pa ga prikažejo v čisto drugačni luči, ne prvič. Verjetno je potihem pričakoval da bo naslov osvojil on, kot nagrado za celotno kariero in se ni mogel zadržati. Mi smo že tako fenomen da lahko nekdo, ki meče kladivo pri takšnem glasovanju diha za ovratnik enemu najboljših hokejistov na svetu, dejansko je ta rezultat glasovanja žaljiv do Anžeta in edino kar me veseli je to, da vidim da vsaj "forumaši" v večini znamo trezno oceniti veličino dosežkov, novinarji se pa naj igrajo svoje igre. Pa kaj če bi Kozmus osvojil zlato, še vseeno je to marginalen dosežek, ko ga primerjaš z Anžetom.
bll
# 21.12.2012 ob 17:48
ok da gre takole izjavo dat: smešno. Več kot zasluženo nagrada v prave roke. OI so pač igre tisočerih disciplin, vsake medalje smo veseli, vendar drugo je če si najhitrejši zemljan ali pa če si dvojcu brez krmarja tretji :D.
Ker je Stanlyev pokal pri nas nekaj novega, se morda vsi ne zavedajo kakšne kvalitete so zanj potrebne, sploh pa je bil Kopi motor La-Kingsov...
Xman
# 21.12.2012 ob 21:01
Tukaj bi dodal še eno bistveno stvar v korist kralja Anžeta. LA Kingsi so v zadnjih nekaj letih načrtno okoli našega Anžeta sestavljali ekipo za naskok na Stanlya. To je še en dokaz za kako kvalitetnega in izvenserijskega igralca gre.
P.S. meta kladiva pa sploh nebi komentiral, saj ne poznam športa v katerem bi lahko po dve letni pauzi in enoletnih pripravah pred OI posegel po medalji. To zgovorno govori o vsej veličini tega športa.
pinkobalinko
# 21.12.2012 ob 18:36
Zelo ozkogledo razmišljanje Čopa.
Anže popvsem zasluženo. Trenutno je eden najboljših hokejistov na svetu. Ni on samo kar en hokejist pri prvakih najmočnejše hokejske lige, ampak je že vrsto let prvi napadalec in motor Kingsov - trenutno prve ekipe hokejskega sveta.
Diego Armando
# 21.12.2012 ob 21:38
No, tukaj je pa Čop (in njegov Sancho Pansa Špik) zelo brcnil mimo. Anže si je nagrado zaslužil kot redko kdo pred njim in bila bi velika krivica, če je ne bi dobil. Čop pa naj bo hvaležen slovenski športni javnosti in novinarjem, da ga že 20 let častijo kot boga, čeprav globalno ne pomeni nič.
miki_7
# 21.12.2012 ob 17:24
"Ko bo Anže z našimi osvojil medaljo, bo spet eden od kandidatov za osvojitev lovorike." - Pa vendar to ni odvisno samo od njega. In takrat bi bila kandidat pač hokejska reprezentanca v kategoriji ekip.

Obadva sicer cenim, a se mi zdi komentiranje izborov za medije skrajno neprimerno. V vsakem primeru se bo našlo veliko ljudi, ki z izborom ne bodo zadovoljni.
naš človek
# 21.12.2012 ob 18:06
Subjektivna ocena je, koliko je lahko posameznik kot del ekipe zaslužen za uspeh.

Saj zato so pa športni novinarji glasovali in po njihovi večinski subjektivni oceni je Anže zelo zaslužen za Stanleyja.
poky96
# 22.12.2012 ob 12:31
pa hokej je eden izmed ekipnih športov OI pomenijo največ, bistveno več kakor pri nogometu.. apak Stanley cup je 10x pomembejšni kot OI medalija...
grobarrr
# 22.12.2012 ob 12:51
Nekateri tukaj govorite o spoštovanju. Ali si dobitnik nagrade športnik leta (in vsi, ki so glasovali zanj in ki o tem odločajo) ne zaslužijo spoštovanja, da se jim to športno prizna? Iztok Čop in Luka Špik se strinjata (to tudi povesta in to ne prvič), da je nagrada podeljena njima, z tisto podeljeno Kopitarju pa ne, še več, ta Špikova izjava je več kot zgovorna: "Tudi Anže deluje v športu, ki je olimpijski šport. Ko bo Anže z našimi osvojil medaljo, bo spet eden izmed kandidatov za osvojitev lovorike".

Sprašujem se, kdo tukaj sploh odloča, kdo je lahko (in kdo ne sme biti) športnik leta? No, če se spomnimo izbora leta 2007, se tudi takrat ta isti Iztok Čop in Luka Špik nista strinjala z izborom (takrat so v ekipnem športu izbrali odbojkarje Bleda, onadva pa sta bila druga) in sta protestno zapustila dvorano. Ja, ta isti Iztok Čop naj bi leta 2014 na čelu OKS zamenjal Janeza Kocijančiča.

Kar se pa izbora Anžeta Kopitarja tiče, pa mogoče poglejmo samo čez mejo v Avstrijo, mar niso tam za športnika leta tudi že izbrali hokejista Thomasa Vaneka (nikoli ni osvojil Stanleyevega pokala in ni na Kopitarjevi ravni).
gpag
# 22.12.2012 ob 11:43
Čop, Špik in novinar, ki je napisal tole skrpucalo, sram vas je lahko.
Kreativni Hrvat
# 21.12.2012 ob 22:43
Mislim da je nagrada v Anžetovih rokah veliko bolj primerna, kot v katerih drugih. Konkurenca v hokeju je veliko večja kot v metanju kladiva ali streljanju. Rajmond bi si zaslužil nagrado, če bi osvojil poleg brona še kakšno zlato isto velja za Primoža.
Perelman
# 22.12.2012 ob 12:11
Spoštujem oba veslača, ampak te izjave so pa trapaste. V hokeju ima Stanlyjev pokal takorekoč enako vrednost kot olimpijsko zlato.

Ko bo Anže z našimi osvojil medaljo, bo spet eden izmed kandidatov za osvojitev lovorike
Ajajaj, Špik. To je pa čisto mim. Mislim, da bi lahk vrnil vse nagrade za športnika leta (ne vem, koliko je le-teh). Dobil jo pa boš, ko boš s kakšnim mulcem osvojil olimpijsko medaljo.

Če bi bil Messi Slovenec, bi dobil nagrado za športnika leta, ko bi osvojil olimpijsko zlato, čeprav nikomur ne pomeni kaj dosti. lol
OutOfThisWorld
# 22.12.2012 ob 11:09
Iztok, a so vas novinarji premalokrat izbral za športnika leta? Sicer največkrat v ekipni kategoriji.
Po mojem mnenju bi moral Anže s Kingsi pobrati še vašo nagrado za ekipo leta 2012. Nadutost brez primere.
zidane-rok
# 21.12.2012 ob 19:59
joj iztok tu si ga polomil. anže je celo sezono bil izjemen (razn par tekem) mendtem ko je tam tista ena tekma in so pač dobli medaljo. težje je bit konstantno dober pol leta, kot pa na eni sami tekmi. seveda so olimpijske medalje nekaj fantstičnega in še enrkat iskrene čestitke rajmondu in primožu. ampak kopi je bil fenomenalen in lahko rečemo janboljši hokejist praktični na svetu v tem trenutko...blo bi noro,če ne bi dobil nagrade ;)
ikn1
# 23.12.2012 ob 00:09
EnDivja o tem enem trenutku ki govoris, kjer gre za vse ali nic? Ta en trenutek raztegni na 1 mesec in dobis NHL playoff. Proti koncu playoffa je polovica igralcev ze poskodovanih in igrajo naprej, zdaj pa razmisli kako je igrat poskodovan, fizicno razbit kjer moras drsat na polno (ekvivalent sprintu) ob tem moras pa razmisljat svetlobno hitro (oglej si hokej v zivo da vidis kako hitra je stvar, po TV se ne vidi), se metat pred 100 kilometrsko zmrznjeno gumo da blokiras strel in ob tem se pazit kajti sekunda dve nepozornosti in ze te caka nalet in izgubljena posest (in morda tudi zavest - malo za hec). Se v ZDA kjer je baseball, kosarka in Am. nogomet pred hokejem priznavajo, da je NHL koncnica najtezja stvar. Zmaga Stanleyjevega pokala je kot da bi prisel iz 1 mesecne vojne kot zmagovalec. Ne marginaliziraj dosezka z nekimi bedarijami o trenutkih.
grobarrr
# 22.12.2012 ob 14:06
Poglej EnDivja, praviš da si bivša športnica in sedaj športna pedagoginja. Čudiš se, da nekateri klasificirajo športe, hkrati pa sama pišeš o pritiskih enega tekmovanja, ene tekme, enega zaveslaja, meta, strela, ...

Ali ti misliš, da naprimer Kopitar ni bil pod pritiskom? Verjemi mi, da se pritiska katerega je on doživljal v lanskoletni končnici ne da opisati z besedami. Prav nikamor in za nikogar se ni mogel skriti, vsako sekundo je bil pod žarometi in drobnogledom (odgovornost nosilcev oziroma vodij ekipe je neizmerna). Res je, on je bil pod takšnim pritiskom skozi celo končnico, vse do konca iz dneva v dan, iz tekme v tekmo. Hkrati pa to ne pomeni, da zraven teh pritiskov ni doživljal tudi teh, ki jih opisuješ sama - trenutnih pritiskov (pritisk enega strela, ene odločitve, ene poteze,...). Ali ti mogoče misliš, da ni pritisk, ko se naprimer znajdeš v priložnosti (kot leader ekipe), ko enostavno moraš zadeti, ko se moraš odločiti (pravilno) v delčku sekunde (pri hokeju se vse dogaja precej hitreje kot drugje). Če zadaneš gre ekipa naprej, drugače se poslovi in je v trenutku vsega konec (popravnega izpita ni več). Te odločitve in poteze moraš narediti v delčku sekunde in vse to je zlahka primerljivo z tem zavesljajem, strelom, metom. To kar si napisala, da se mogoče lahko "skriješ" za soigralca delno velja za te slabše igralce, nikakor pa ne za vodje ekip, ki nosijo največjo odgovornost, ki so pod strašnim pritiskom, ki se ne morejo za nikogar skriti (nasprotno, oni so tisti, ki morajo povleči ekipo, ko ji ne gre), oni so tisti, ki enostavno morajo (to se od njih zahteva) sprejemati pravilne odločitve in ki so v končni fazi za to svojo vlogo tudi pošteno plačani.
poky96
# 22.12.2012 ob 12:25
@EnDivja
Ti si pa en/a navadna ******...pa ni ti vidit da si bila ravno v športu da take streljaš...OI v ekipnih športih pomenijo zelo malo,želja vsakega košrkaša,nogotemaša,hokejista,rokomet
aša je da osvoji NBA/LIGO PRVAKOV/NHL/LIGO PRAVKOV, že tudi svetovna prvenstva so veliko pomembejšna od OI, predvsem tam kjer so na 4 leta... vprašaj marsi katerega zmagovalca OI v ekipnih špotih, ki ni osvoji NBA,NHL,LIGE PRVKOV, če bi zamenjla OI medaljo za eno izmed tistih nagrad, ki sem jih naštel, seveda v športu kjer nastopa. Pa point 4 zmag je v tem, da ekipa nima samo enega dobrega dne ampak da je konstanta, da igra celo sezono dobro... tu je pa odvisno samo od ene tekme, en dober dan v karieri pa imaš OI medalijo. OI so najpomembejše samo v nekaterih športih, v veliko športih so OI na 3,4,5 mestu po pomembnosti. Tudi v smučanju je VELIKI KRISTALNI GLOBUS pomembejšni od OI medalje. Tega se bo treba počasi zavedat!!! Anže bi moral postati športnik leta že vsja 3x! Pa cenim Špika in Čopa ampak kar je pa preveč je pa preveč! In ja nastopata v športu, ki se ga gre resno cca 15 držav, hokej pa ni popularen samo v Severni Evropi,Rusiji, in S.Ameriki, ampak je razširjen po celem svetu. Samo da ga nekje igrajo na travi,rolarjih,.. ampak vsi ti hokejisi sanjajo da bi zaigrali v pravem hokeju, tistemu na ledu. Tako da ne kvazi neumnosti o pomembnih OI medaljah,seveda so pomembna in dragocena za naš šport za vsako je treba garati, vse medalije so spoštovanja vredna in vse je treba spoštovati, samo useph, ki ga je dosegel KOPISTAR ima globalni pomen, in je težje osvojiti Stanley cup, kot OI medaljo v metu kladiva! Že to da prideš v NHL je uspah, kaj šele da igraš, ali pa da si vodja ekipe,glavni igralec,najboljši strelec odkar si v klubu! Samo dokler bodo pri nas Olimpijski zafustriranci bo tako da bo OI "najpomembejšna medalija" jbg...
mušica
# 22.12.2012 ob 10:16
Anže ni uspel v nekem svetovno skoraj neznanem športu kot je veslanje,streljanje ali metanje macol v zrak.On je uspel v NHL ligi in stopil na najvišjo stopničko.Nagrado si več kot zasluži saj je jasno ,da z reprezentanco ne bo dosegel nikakršnih uspehov in nima vpliva na to kakor je tudi jasno ,da je Slovenijo in tudi evropo že zdavnaj prerasel.To da je Špik omenil ,da bo nagrado zaslužil šele ko bodo naši dobili medaljo na OI je eno umazana hinavščina in metanje peska v oči.
Tipična Slovenska foušija.
marjank
# 22.12.2012 ob 07:56
Enako kot tomazaj in še nekatere si tudi mene razočaral Iztok.Anže je dal VELIK doprinos Kingsom v končnici,po ocenah je bil drugi uvrščeni igralec.Če bi se zamenjala vidva z Anžetom,pa bi ti šel na drsalke in on v čoln verjamem,da bi se bolje izkazal kakor ti v hokeju.Gospod Čop res si dosegel veliko,a ti je slava udarila v glavo.Lp
urosq
# 21.12.2012 ob 18:30
Meni se zdi bolano, s kakšnim neumnim argumentom želi Čop izničiti dosežke športnikov v ekipnih športih.

Anže Kopitar je trenutno najboljši slovenski športnik in prav bi bilo, da bi se mu to športno in pošteno priznalo, ne pa da nekateri iščejo neke bedne in patetične fore kot so "nastopanje v tekmovanju, ki je v največji meri daleč od naše javnosti,", "ni sam osvojil Stanleyev pokal, pomagali so mu soigralci ", itd...

Sej bi mi bilo tako iskanje argumentov proti Kopitarju še smešno, če ne bi bilo prekleto žalostno!
WaZpeX47
# 21.12.2012 ob 17:29
hja, zugec, se ne strinjam ravno s tabo. če je tebi met kladiva brezvezen, to še ne pomeni, da je zlata kolajna marginalen dosežek. se pa tudi ne strinjam s Čopom in Špikom - namreč tudi Stanleyev pokal je gromozanski dosežek, Anže pa je bil srce in motor ekipe, ki ga je osvojila. tako, da mislim, da je šla nagrada v prave roke. ne pomeni pa to, da imata veslača slab karakter in kaj jaz vem se jima še očita. pač povedala sta svoje mnenje, imata to pravico, mi se pa lahko strinjamo ali ne. tukaj jaz ne vidim škodoželjnosti ali foušije. še vedno ju cenim.
ogorčena
# 26.12.2012 ob 18:31
Tudi jaz menim, da je prav, da je Anže dobil nagrado za športnika leta. Konec koncev sta tako Kozmus (3x) kot Debevec (2x) že bila športnika leta. In mislim, da se lahko nagradi tudi koga drugega, ne vedno ene in iste. Pa zato dosežke Kozmusa, Debevca, Čopa.... ne podcenjujem in tudi vedno navijam za vse naše športnike. Anžetu seveda privoščim tak uspeh še kdaj, vendar mislim, da ga bo zelo težko ponoviti. Zato je prav, da so v tem trenutku novinarji znali ceniti njegov dosežek in ga za to nagradili. Da pa se omenja tole: "Tudi Anže deluje v športu, ki je olimpijski šport. Ko bo Anže z našimi osvojil medaljo, bo spet eden izmed kandidatov za osvojitev lovorike., je pa sploh bolno in cinično.
LFC
# 22.12.2012 ob 11:35
Iztok in Luka ne bit favš...

Po drugi strani pa se vprašaj koliko ljudi vesla in naprimer meče kladivo za rekreacijo.... Hokej je bolj popularen šport, s katerim se ukvarja bistveno več ljudi- in je tudi konkurenca veliko hujša, sploh v NHL pa je cela smetana na kupu... in da se v končnici boriš za MVP morš bit svetovna klasa.

Tako da... Anže čisto zasluženo- brez njega ne bi blo Staneta.

Poleg tega če že sitnarita z olimpijskimi igrami... Največ šteje zlata medalja. Mislim da je letos noben moški predstavnik ni osvojil...
zahodnjak
# 22.12.2012 ob 10:26
Da nam govoril o njegovemu partnerju Luki Spiku nega sem pa tokrat videl na Bledu pijanega in zatezenga da je folk bezal od njega
agent Perry
# 26.12.2012 ob 18:55
¸Šele sedaj sem zasledil, da je istega mnenja kot Čop tudi Iztok. Njegove športne uspehe pa bomo tako ali tako lahko začeli resnično šteti sedaj, ko ga ne bo nihče vlekel. Nisem prepričan, ampak mislim, da se je bolj vozil skupaj s Čopom. Upam, da se motim in me bo demantiral na naslednjih tekmovanjih. Kakorkoli že oba tipa sta krepko prepotentna, kar ni lastnost tistih največjih športnikov. Anže jih oba prekaša tudi v tem, kaj šele v športnih dosežkih.
Zevnikar
# 21.12.2012 ob 18:57
Zbornaya Komanda

zato sem napisal, da je ponavadi tako. valda da so športi, kjer olimpijska medalja ni najpomembnejša, ampak pri atletiki je.
agent Perry
# 27.12.2012 ob 07:55
Mogoče jima pa ni nihče povedal, da je bil to izbor športnika Slovenije in ne najboljšega olimpijca.
agent Perry
# 26.12.2012 ob 19:06
ogorčena
se strinjam, še posebno z zadnjima besedama. Dodal bi lahko skrajno nesramno! Poizkusi naj se on v dvojcu z nekim povprečnim veslačem iz enega od naših "številnih" klubov uvrstiti med medalje na OI, pa bo lahko spet v konkurenci za športnika Slovenije, bi jaz temu dodal.
a.pato
# 24.12.2012 ob 10:59
met kladiva!!!!! veslanje!!!!! 100000 olimpijskih medalj skupaj, ni vredna igranja v ligi NHL, kaj šele Stanley cup!!!!!!!
Toni77
# 23.12.2012 ob 18:31
V metu kladiva je konkurenca za osvojitev olimpijske medalje 5 (pet športnikov). V veslanju je malenkost večja, tam je 6.
urosq
# 23.12.2012 ob 12:01
Ikn1, zelo lepo napisano.
SsDrag
# 22.12.2012 ob 10:32
Koliko nestrpnosti v komentarjih do drugače mislečih. Tudi jaz se s Čopom ne strinjam, ni pa sedaj treba pljuvat po veslanju, češ kak popularen šport je to samo v nekaj n državah, da so tekmovanja samo na OI... a to, da je čop bil v vrhu 15, ste pa pozabili?

kopi je zame prava izbira, ker je kot prvi slovenec osvojil stanleya, ki se smatra za eno najprestrižnejših lovorik na svetu in v ekipi ni igral nobene stranske vloge, ampak bil gonilna sila skupaj s kapetanom dustinom brownom. osebno bi ga izbral tudi, če bi npr. kozus osvojil zlato olimpijsko. pa mislim, da je kandidiral za športnika leta že večkrat.
a.pato
# 24.12.2012 ob 10:59
met kladiva!!!!! veslanje!!!!! 100000 olimpijskih medalj skupaj, ni vredna igranja v ligi NHL, kaj šele Stanley cup!!!!!!!
EnDivja
# 22.12.2012 ob 13:16
@poky96
Ti si pa en/a navadna ******...pa ni ti vidit da si bila ravno v športu da take streljaš..

Hvala! Ta stavek samo enkrat več pove, da imam prav! Nestrpen in nespoštljiv do drugačnega mnenja.
Drugega niti ne bom komentirala- imaš prav.
Pa lepe praznike!
mike81
# 21.12.2012 ob 17:11
o tem bi se dalo razpravljati na dolgo in široko....dejstvo je da imamo ogromno odličnih športnikov ,ki nas razveseljujejo iz dneva v dan...zato je nemogoče določiti športnika oz.športnico leta....vsem bi morali dati priznanja za dosežke v letu 2012 ne pa da se gremo prireditev športnik leta itd.....nekdo je lahko na OI ali na SP 1 pa zato ni nič bolj sposoben od tistega ki nas razveseljuje celo leto.....po mojem mnenju je prireditev popolnoma odveč.....
b7
# 21.12.2012 ob 20:57
Kaj pa če bi najprej definirali slovenskega športnika leta? Ker Kopitar živi v ameriki, igra za ameriški klub in v ameriški ligi...?
Kozmus je na drugih zaporednih OI osvojil še eno medaljo...tega pač ne more narediti kar vsak...svetovna prvenstva, pokali pa ligaške tekme pa pač potekajo vsako leto...
Zevnikar
# 21.12.2012 ob 18:05
brezveze kritizirate Iztoka, pač ima tako mnenje. zavedati se moramo, da je kolajna na olimpijskih igrah navadno največje priznanje za športnika ne glede na šport. nihče ni pričakoval, da se bo Primož Kozmus tako hitro pobral, pa je vseeno osvojil srebro. Anže Kopitar je bil najboljši igralec ekipe, ki je šokantno osvojila naslov, in svojo formo je dokazoval čez celo leto.
jaz mislim, da si je Anže zaslužil postati športnik leta, Čop pač misli drugače. in ne vem, zakaj morate nekateri tu totalno spremeniti mnenje o človeku zaradi ene izjave.
EnDivja
# 22.12.2012 ob 11:20
Kar nekaj hokejsko navdušenih nestrpnežev se je tu oglasilo, se bom pa še jaz.
1. Osnovna človeška vrlina je, da dovoliš vsakemu, da pove svoje mnenje in v tem primeru, mislim, da je Iztok do tega upravičen, ker je v športu najmanj toliko let, kolikor je star Anže.
2. Tudi jaz se strinjam z njegovim mnenjem, pa ob tem zelo cenim Anžetov dosežek, zato ker sem bila sama športnica in sem sedaj športna pedagoginja.
3. Ob tem bi vse, ki tako radi klasificirate športe, spomnila na, zame eno najbolj posrečenih poimenovanj Petra Kauzerja na letošnjih olimpijskih igrah: kaučarji.
4. In če se torej jaz spustim na ta nivo, lahko z vso pravico napišem (ker sem doma iz Obale),
kakšem blesav šport je ta en hokej, z eno palico mahaš po ledu in se butaš ob druge igralce, ki zgleda, kot da so ti napoti. Več ko se butaš, bolj publika nori. NHL- kaj je to, meni daleč v Ameriki. Pa seveda ne razmišljam tako, ker sem sama izkusila, kaj pomeni bit športnik. Zato Anže respect!
5. Razmišljam pa takole ( nekateri ste med vsem tem pljuvanju po Iztoku in Luki to tudi napisali). Okoli Anžeta so zbrali ekipo, skoraj vedno je bil glavni igralec, tekme celo leto.
Samo tisti, ki je sam izkusil šport, ve kakšen je pritisk ene tekme, enega tekmovanja, enega zaveslaja, enega meta, enega strela. Sam si, ne moreš se skrit, če ti ne gre, nikogar ni, da bi ti tisti dan rešil rit. Točno tisti dan, tisti trenutek moraš pokazati to, za kar si delal 4 leta.
En trenutek nezbranosti in vse lahko vržeš proč, pa si lahko najboljši na svetu.. Mislim, da mi bodo naš Kauzer in vsi njegovi bližnji dali še kako prav. V ekipnih športih pa en poraz še ne pomeni tudi končnega poraza, naslednja tekma lahko že vse popravi, posebej še ko se igra na štiri zmage. In tako, kot menijo nekateri, ko bo Anže z reprezentanco osvojil olimpijsko medaljo( samo ena tekma za to medaljo) ne bo imel nihče pomislekov.
6. Vsak novinar je glasoval pač po svoji vesti in imel le en glas, morda bi morali spremeniti način glasovanja in bi se pokazala drugačna slika.
Meni je osebno zelo žal, da je izpadel Jakov Fak, že njegova odločitev, da nastopa za Slovenijo je vredna tudi kakšne nagrade. Prinesel nam je dve svetovni medalji, pa nam bo verjetno še kakšno, zato verjamem, da bo tudi on kdaj med športniki Slovenije.
7. Na koncu pa samo še tole: dragi @zahodnjak, VAŠ komentar je tipično slovenski: če ti ni všeč, kako misli nekdo drug, ga je treba takoj popljuvat in v grdo luč spravit, da se vidi kdo ima prav.
Kljub vašemu opazovanju po Bledu, bom rekla : Luka, respect!
A ja, pa hvala za minuse! ;)
Citat za prebrat
link
Zlatan Ibrahimović
20
11. december 2018 ob 14:02 Zdaj vemo, da je bil Florentino Perez tisti, ki je tekmoval z Lionelom Messijem za zlato žogo, in ne Cristiano Ronaldo.
Več novic ...
Kazalo