Iztok Čop je prejšnji teden gostoval v oddaji Tarča in z nekaterimi mnenji razburkal dogajanje. Foto: MMC RTV SLO
Iztok Čop je prejšnji teden gostoval v oddaji Tarča in z nekaterimi mnenji razburkal dogajanje. Foto: MMC RTV SLO

Opravičujem se vsem užaljenim, nikoli ne bi želel razvrednotiti dosežkov športnikov. Zato tudi nikoli nisem želel soditi o večvrednosti določenih rezultatov v primerjavi z drugimi. V to se nikoli nisem spuščal.

Nekdanji slovenski veslač in sedanji športni funkcionar Iztok Čop je z nedavno izjavo o tem, koliko športniki z nastopi za tuje klube prispevajo k prepoznavnosti Slovenije, sprožil precejšnjo polemiko. V izjavi za STA se je opravičil za "napačno izbiro besed". Zatrdil je, da nikoli ni želel delati razlik pri vrednotenju dosežkov športnikov.

Nekateri so sicer v polemiki okoli Čopovih izjav poudarili, da gre pri olimpioniku za negativno nastrojenost do ekipnih športov z daljšo brado. Leta 2012, ko si je na olimpijskih igrah v Londonu skupaj z Luko Špikom priveslal svojo zadnjo veliko medaljo, je po podelitvi športnik leta javno izrazil nestrinjanje, ker je športnik Slovenije postal hokejist Anže Kopitar, je v svoji kolumni na MMC-ju zapisal novinar Slavko Jerič. Leta 2007 pa je ob podelitvi najboljše ekipe leta (to so postali odbojkarji ACH-ja) protestno odkorakal iz dvorane.